Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Üniversite Kütüphanesinden ‘Nadir Eserler Salonu’

EĞİTİM 19.01.2018 - 14:23, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Üniversite Kütüphanesinden ‘Nadir Eserler Salonu’

Modern ve geniş imkânlarıyla hizmet veren Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Merkez Kütüphanesinde ‘Nadir Eserler Salonu’ hizmete açıldı.
  Üniversitenin Damat İbrahim Paşa Yerleşkesinde 10 bin metrekare alan üzerinde kurulan Merkez Kütüphanesi, fevkalade bir binası ve okuma salonları;  lisans ve lisansüstü öğrenciler için ayrılan mekânları ve yönetim birimleriyle birlikte çok donanımlı bir kütüphane haline geldi.    10 Bin Osmanlıca Nadir Basma Eser     Gelişen basılı ve elektronik arşivi ile haftanın 7 günü ve 24 saati hizmet vermeye devam eden Üniversite Merkez Kütüphane bünyesinde oluşturulan ‘Nadir Eserler Salonu’ açıldı.   1928 Harf Devrimi öncesine ait 10 bin Osmanlıca basma eserin yer aldığı Nadir Eserler Salonu, üniversitenin öğrencileri başta olmak üzere, tüm araştırmacılara yönelik önemli bir kaynak külliyatı oluşturuyor.    Dijitalleşen kütüphane anlayışıyla elektronik ve basılı eserlerden oluşan kütüphane, geniş arşivi ile  başta üniversite öğrencileri olmak üzere ziyaretçilerin en rahat şekilde çalışmalarına, sosyal zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine de olanak sağlıyor.
Modern ve geniş imkânlarıyla hizmet veren Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Merkez Kütüphanesinde ‘Nadir Eserler Salonu’ hizmete açıldı.

 

Üniversitenin Damat İbrahim Paşa Yerleşkesinde 10 bin metrekare alan üzerinde kurulan Merkez Kütüphanesi, fevkalade bir binası ve okuma salonları;  lisans ve lisansüstü öğrenciler için ayrılan mekânları ve yönetim birimleriyle birlikte çok donanımlı bir kütüphane haline geldi. 

 

10 Bin Osmanlıca Nadir Basma Eser  

 

Gelişen basılı ve elektronik arşivi ile haftanın 7 günü ve 24 saati hizmet vermeye devam eden Üniversite Merkez Kütüphane bünyesinde oluşturulan ‘Nadir Eserler Salonu’ açıldı.

 

1928 Harf Devrimi öncesine ait 10 bin Osmanlıca basma eserin yer aldığı Nadir Eserler Salonu, üniversitenin öğrencileri başta olmak üzere, tüm araştırmacılara yönelik önemli bir kaynak külliyatı oluşturuyor. 

 

Dijitalleşen kütüphane anlayışıyla elektronik ve basılı eserlerden oluşan kütüphane, geniş arşivi ile  başta üniversite öğrencileri olmak üzere ziyaretçilerin en rahat şekilde çalışmalarına, sosyal zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine de olanak sağlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.