MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Üniversite Öğrencileri Çocuk İstismarına Güvercin Uçurarak Tepki Gösterdi

GÜNCEL 22.02.2018 - 14:47, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Üniversite Öğrencileri Çocuk İstismarına Güvercin Uçurarak Tepki Gösterdi

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde bulunan Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi bölümünde okuyan üniversite öğrencileri çocuk istismarlarına tepkilerini güvercin uçurarak gösterdi.
  Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümünde öğrenimlerine devam eden öğrenciler son zamanlarda yaşanan çocuk istismarlarını yaptıkları gösteriler ile protesto ettiler.  Protestoya katılan tüm öğrencilerin siyah kıyafet giyindikleri dikkatlerden kaçmazken okulun diğer öğrencileri de protestoya destek verdi.  Öğrenciler tarafından ilk olarak çocuk oyunlarının yapıldığı protesto da daha sonra ise çocuk şarkıları eşliğinde tabut içine koyulan güvercinleri tabutu kırarak özgürlüklerine bıraktılar.   Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinde Ayşegül Metin yaptığı açıklamada bugün burada çocuk istismarlarına tepki göstermek için toplandık dedi. Metin,  “ Bugün burada son zamanlara yaşanan çocuk istismarlarına tepkimizi göstermek için toplandık. Öncesinde bir şiir dinletimiz oldu. Sonrasında ise çocukları için küçük bir canlandırma yaptık. Onların özgürlüğünü ifade etmek için ise güvercin uçurduk. Çocuklar için hazırlamış olduğumuz şarkımızı da hep birlikte söyleyerek etkinliğimizi bitirdik. Bizim amacımız zaten burada amacı olan çocukların daha farklı şeyler yaşamasını engellemek ve onların özgürleşmesi için çaba sarf etmek. Sloganımızda olduğu gibi ‘Sessizliği boz, çocuk istismarına dur de’ diyoruz” şeklinde konuştu.   Çocuk Gelişimi öğrencilerinden Kübra Nur Avcı’da açıklamasında siyah kıyafetler içerisinde bugün çocuk istismarına karşı tepkimizi koyuyoruz dedi. Avcı, “ Yakın zamanda yaşadığımız ve gittikçe çoğalan ve yüreğimizi parçalayan çocuk istismarı ve bu vahşeti yaşatan insanlıktan yoksun kişilere karşı bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Yüreğimizi parçalayan bu durumun daha fazla olmaması adına bugün siyah giyindik. Bu bizim tepkimizi ortaya koymamızda ki en büyük nedendir. Bundan sonrada çocukların tacize uğramamaları, bu şekilde sorun yaşamamaları için bu birlikteliğe katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Sessizliği boz çocuk istismarına dur de. Tüm Türkiye’yi bu slogana davet ediyoruz. Unutmayalım çocuk susar ama sen susma” dedi .
Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde bulunan Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi bölümünde okuyan üniversite öğrencileri çocuk istismarlarına tepkilerini güvercin uçurarak gösterdi.

 

Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümünde öğrenimlerine devam eden öğrenciler son zamanlarda yaşanan çocuk istismarlarını yaptıkları gösteriler ile protesto ettiler.  Protestoya katılan tüm öğrencilerin siyah kıyafet giyindikleri dikkatlerden kaçmazken okulun diğer öğrencileri de protestoya destek verdi.  Öğrenciler tarafından ilk olarak çocuk oyunlarının yapıldığı protesto da daha sonra ise çocuk şarkıları eşliğinde tabut içine koyulan güvercinleri tabutu kırarak özgürlüklerine bıraktılar.

 

Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinde Ayşegül Metin yaptığı açıklamada bugün burada çocuk istismarlarına tepki göstermek için toplandık dedi. Metin,  “ Bugün burada son zamanlara yaşanan çocuk istismarlarına tepkimizi göstermek için toplandık. Öncesinde bir şiir dinletimiz oldu. Sonrasında ise çocukları için küçük bir canlandırma yaptık. Onların özgürlüğünü ifade etmek için ise güvercin uçurduk. Çocuklar için hazırlamış olduğumuz şarkımızı da hep birlikte söyleyerek etkinliğimizi bitirdik. Bizim amacımız zaten burada amacı olan çocukların daha farklı şeyler yaşamasını engellemek ve onların özgürleşmesi için çaba sarf etmek. Sloganımızda olduğu gibi ‘Sessizliği boz, çocuk istismarına dur de’ diyoruz” şeklinde konuştu.

 

Çocuk Gelişimi öğrencilerinden Kübra Nur Avcı’da açıklamasında siyah kıyafetler içerisinde bugün çocuk istismarına karşı tepkimizi koyuyoruz dedi. Avcı, “ Yakın zamanda yaşadığımız ve gittikçe çoğalan ve yüreğimizi parçalayan çocuk istismarı ve bu vahşeti yaşatan insanlıktan yoksun kişilere karşı bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Yüreğimizi parçalayan bu durumun daha fazla olmaması adına bugün siyah giyindik. Bu bizim tepkimizi ortaya koymamızda ki en büyük nedendir. Bundan sonrada çocukların tacize uğramamaları, bu şekilde sorun yaşamamaları için bu birlikteliğe katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Sessizliği boz çocuk istismarına dur de. Tüm Türkiye’yi bu slogana davet ediyoruz. Unutmayalım çocuk susar ama sen susma” dedi .

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.