Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Üniversite Öğrencileri İşaret Diliyle Kadınlar Günü Mesajı Verdi

GÜNCEL 07.03.2018 - 12:29, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Üniversite Öğrencileri İşaret Diliyle Kadınlar Günü Mesajı Verdi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çekmiş oldukları kısa film ile işaret diliyle mesaj verdi.
  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM) tarafından hazırlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hazırlanan program çerçevesinde üniversite öğrencileri kadınlara yönelik mesajlar verdi. Öğrenciler tarafından verilen mesajlar ise Halk Eğitim Merkezi İşaret Dili usta öğreticisi Esma Zeytun tarafından da işaret diliyle anlatıldı.   NÜKÇAM Müdürü Doç. Dr. Leyla Kahraman 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını ifade etti. Kahraman, “ 8 Mart’ta toplumdaki tüm kesimlere hitap etmeyi düşündük. Bu çerçevede tabi ki işitme engelli olan insanlarla da aramızdaki engeli ortadan kaldırmayı bu konuda farkındalık yaratmayı düşündük. Çünkü toplumun her kesimine eşit bir şekilde bir hizmet sunulması gerektiğini inanıyoruz. Bu nedenle de biz toplumda işitme engelli insanlara bu şekilde ulaşarak bu konuda farkındalık yaratmak istedik diyebilirim.  Öğrencilerimizde aslında ilk kez bu noktada toplumda işitme engellilere ulaşılamadığını fark etti. Bu çalışmalar esnasında bir çok programda aslında bunun eksik olduğu fark edildi. Öğrencilerimiz açısından da böyle bir çalışma içerisinde yer almak, farkındalıklarının gelişmesi, oluşumu, olaylara daha farklı bakmasına neden oldu” diye konuştu. 
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çekmiş oldukları kısa film ile işaret diliyle mesaj verdi.

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM) tarafından hazırlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hazırlanan program çerçevesinde üniversite öğrencileri kadınlara yönelik mesajlar verdi. Öğrenciler tarafından verilen mesajlar ise Halk Eğitim Merkezi İşaret Dili usta öğreticisi Esma Zeytun tarafından da işaret diliyle anlatıldı.

 

NÜKÇAM Müdürü Doç. Dr. Leyla Kahraman 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını ifade etti. Kahraman, “ 8 Mart’ta toplumdaki tüm kesimlere hitap etmeyi düşündük. Bu çerçevede tabi ki işitme engelli olan insanlarla da aramızdaki engeli ortadan kaldırmayı bu konuda farkındalık yaratmayı düşündük. Çünkü toplumun her kesimine eşit bir şekilde bir hizmet sunulması gerektiğini inanıyoruz. Bu nedenle de biz toplumda işitme engelli insanlara bu şekilde ulaşarak bu konuda farkındalık yaratmak istedik diyebilirim.  Öğrencilerimizde aslında ilk kez bu noktada toplumda işitme engellilere ulaşılamadığını fark etti. Bu çalışmalar esnasında bir çok programda aslında bunun eksik olduğu fark edildi. Öğrencilerimiz açısından da böyle bir çalışma içerisinde yer almak, farkındalıklarının gelişmesi, oluşumu, olaylara daha farklı bakmasına neden oldu” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.