MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Üniversitede Turizm Sektörü İş Birliği Çalıştayı Yapıldı

EĞİTİM 11.05.2018 - 11:03, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Üniversitede Turizm Sektörü İş Birliği Çalıştayı Yapıldı

NEVÜ Turizm Fakültesi tarafından Ahiler Kalkınma Ajansında Üniversite-Turizm Sektörü İş Birliği Çalıştayı düzenlendi.
  Çalıştaya  Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, TURKODER Başkan Yardımcısı Mehmet Kök, Kapadokya Aşçılar Derneği Başkanı Rıza Arıcı, TÜRSAB BYK Başkanı Coşkun Kırtıl, KAP-HİB Birlik Encümeni Ömer Tosun, Nevşehir Müze Müdürü Murat Gülyaz, turizm sektörü temsilcileri, üniversitemiz Turizm Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.   Çalıştayın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr.  Mazhar Bağlı yaptı. Turizmin Kapadokya bölgesi ve Üniversite için öncelikli bir sektör olduğunu, Turizm Fakültesinin sektör açısından önemli bir misyon üstlendiğini, bu misyonun yerine getirilmesinde üniversite- turizm sektörü iş birliğinin sağlanması gerektiğini belirten Rektör Bağlı, ayrıca Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek NEVÜ Turizm Araştırmaları Enstitüsünün kurulduğunu ve bunun da bölge turizmine önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.   Çalıştay; Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Seyahat Acenteciliği ve Turist Rehberliği olarak üç oturumda gerçekleştirildi. NEVÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın moderatörlüğünde yapılan çalıştay da ders planları, staj ve ders uygulamaları ile ortak projeler konusunda daha iyi bir iş birliğinin nasıl sağlanabileceği tartışıldı. Öte yandan bölge turizminin ihtiyacına uygun öğrenci profilinin nasıl olabileceği, işletmelerin nasıl daha iyi istihdam sağlayabileceği konularında öneriler sunuldu.
NEVÜ Turizm Fakültesi tarafından Ahiler Kalkınma Ajansında Üniversite-Turizm Sektörü İş Birliği Çalıştayı düzenlendi.

 

Çalıştaya  Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, TURKODER Başkan Yardımcısı Mehmet Kök, Kapadokya Aşçılar Derneği Başkanı Rıza Arıcı, TÜRSAB BYK Başkanı Coşkun Kırtıl, KAP-HİB Birlik Encümeni Ömer Tosun, Nevşehir Müze Müdürü Murat Gülyaz, turizm sektörü temsilcileri, üniversitemiz Turizm Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

 

Çalıştayın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr.  Mazhar Bağlı yaptı. Turizmin Kapadokya bölgesi ve Üniversite için öncelikli bir sektör olduğunu, Turizm Fakültesinin sektör açısından önemli bir misyon üstlendiğini, bu misyonun yerine getirilmesinde üniversite- turizm sektörü iş birliğinin sağlanması gerektiğini belirten Rektör Bağlı, ayrıca Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek NEVÜ Turizm Araştırmaları Enstitüsünün kurulduğunu ve bunun da bölge turizmine önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

 

Çalıştay; Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Seyahat Acenteciliği ve Turist Rehberliği olarak üç oturumda gerçekleştirildi. NEVÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın moderatörlüğünde yapılan çalıştay da ders planları, staj ve ders uygulamaları ile ortak projeler konusunda daha iyi bir iş birliğinin nasıl sağlanabileceği tartışıldı. Öte yandan bölge turizminin ihtiyacına uygun öğrenci profilinin nasıl olabileceği, işletmelerin nasıl daha iyi istihdam sağlayabileceği konularında öneriler sunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.