Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Üniversitedeki Gayri Ahlaki Ortama AGD’den Tepki Geldi

EĞİTİM 17.05.2017 - 14:47, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Üniversitedeki Gayri Ahlaki Ortama AGD’den Tepki Geldi

Anadolu Gençlik Derneği, Diyanet-sen ve ÖDER Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde halen devam eden bahar şenliklerinde oluşan gayri ahlaki ortama tepki gösterdi.
Anadolu Gençlik Derneği, Diyanet-sen ve ÖDER Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde halen devam eden bahar şenliklerinde oluşan gayri ahlaki ortama tepki gösterdi.   Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi taş kapı önünde konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Abdurrahim Doğru ve beraberindekiler yaptıkları açıklamalarında; “Bizler Sivil Toplum Kuruluşları olarak hiç arzu etmediğimiz sebeplerden dolayı karşınızda bulunmaktayız. Yeni yönetimimizle birlikte üniversite ve ilimizde oluşan müspet havanın maalesef son günlerde gerçekleştirilen bir takım aktivitelerden ötürü zarar görmeye başladığını üzülerek ifade etmek istiyoruz.   Hacı Bektaş Veli gibi önemli, manevi önderlerimizden birisinin ismini alan üniversitemizin bu tür etkinliklerle değil de ilmi ve kültürel faaliyetlerle ön plana çıkmasını arzu ederdik. Rahmetli Erbakan Hocamızın tarif ettiği şekliyle ‘Bir milletin asıl gücü topu, tankı, tüfeği değil imanlı ve inançlı evlatlarıdır’. 15 Temmuz da hepimizin şahit olduğu kahramanlık destanını yazan nesil bu tür şenliklerle değil, milli ve manevi değerlere bağlı kurumlar tarafından yetiştirilmiştir. Bu tür şenliklere tepki koymaktaki maksadımız hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmek değil, aksine birlikteliğimizi pekiştirmek niyetiyledir. Tepkimiz doğrudan bahar şenliklerine değil bahar şenliklerinin sebep olduğu gayri ahlaki ortamadır. Buradan bütün kamuoyu huzurunda tekraren ifade etmek istiyoruz ki bizi biz yapan, milli ve manevi değerlerimize ters düşen, Malazgirt, Çanakkale ve 15 Temmuz ruhuna halel getiren bu ve benzeri etkinlikler kim tarafından yapılırsa yapılsın en üst perdeden tepki koyacağımızı buradan kamuoyuna duyururuz. Ümit ediyoruz ki Nevşehir kamuoyu karşısına bir daha buna benzer vesile ile çıkmayız” diye belirttiler.  
Anadolu Gençlik Derneği, Diyanet-sen ve ÖDER Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde halen devam eden bahar şenliklerinde oluşan gayri ahlaki ortama tepki gösterdi.

Anadolu Gençlik Derneği, Diyanet-sen ve ÖDER Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde halen devam eden bahar şenliklerinde oluşan gayri ahlaki ortama tepki gösterdi.

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi taş kapı önünde konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Abdurrahim Doğru ve beraberindekiler yaptıkları açıklamalarında; “Bizler Sivil Toplum Kuruluşları olarak hiç arzu etmediğimiz sebeplerden dolayı karşınızda bulunmaktayız. Yeni yönetimimizle birlikte üniversite ve ilimizde oluşan müspet havanın maalesef son günlerde gerçekleştirilen bir takım aktivitelerden ötürü zarar görmeye başladığını üzülerek ifade etmek istiyoruz.

 

Hacı Bektaş Veli gibi önemli, manevi önderlerimizden birisinin ismini alan üniversitemizin bu tür etkinliklerle değil de ilmi ve kültürel faaliyetlerle ön plana çıkmasını arzu ederdik. Rahmetli Erbakan Hocamızın tarif ettiği şekliyle ‘Bir milletin asıl gücü topu, tankı, tüfeği değil imanlı ve inançlı evlatlarıdır’. 15 Temmuz da hepimizin şahit olduğu kahramanlık destanını yazan nesil bu tür şenliklerle değil, milli ve manevi değerlere bağlı kurumlar tarafından yetiştirilmiştir. Bu tür şenliklere tepki koymaktaki maksadımız hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmek değil, aksine birlikteliğimizi pekiştirmek niyetiyledir.

Tepkimiz doğrudan bahar şenliklerine değil bahar şenliklerinin sebep olduğu gayri ahlaki ortamadır.

Buradan bütün kamuoyu huzurunda tekraren ifade etmek istiyoruz ki bizi biz yapan, milli ve manevi değerlerimize ters düşen, Malazgirt, Çanakkale ve 15 Temmuz ruhuna halel getiren bu ve benzeri etkinlikler kim tarafından yapılırsa yapılsın en üst perdeden tepki koyacağımızı buradan kamuoyuna duyururuz. Ümit ediyoruz ki Nevşehir kamuoyu karşısına bir daha buna benzer vesile ile çıkmayız” diye belirttiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.