MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Unutulmaya yüz tutmuş meslekler can buluyor

NEVŞEHİR 22.01.2021 - 13:57, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Unutulmaya yüz tutmuş meslekler can buluyor

Unutulmaya yüz tutmuş meslekler Nevşehir Halk Eğitim Merkezinde hayat buluyor.
  NEVŞEHİR(MHA) Unutulmaya yüz tutmuş meslekler Nevşehir Halk Eğitim Merkezinde hayat buluyor.   Salih Neşeli; 1970 yılından beri Kalaycılık ve Bakır ustalığı yapan ve Nevşehir ilimizde şu an yaşayan tek ustası. Bu zamana kadar mesleği öğrenmek için müracaat eden hiç kimse olmamış. Bu sebepten dolayı maalesef bu meslek tarihin tozlu sayfalarında yerini almak üzere.   Nevşehir Şehit j. Onb. Muhammet Can Biçici Halk Eğitimi Merkezi bu mesleğin kaybolmaması için kurs açıp öğrenci yetiştirmek istiyor. Kuruma müracaatlarla bu mesleğin kaybolmaması isteniyor.
Unutulmaya yüz tutmuş meslekler Nevşehir Halk Eğitim Merkezinde hayat buluyor.

 

NEVŞEHİR(MHA) Unutulmaya yüz tutmuş meslekler Nevşehir Halk Eğitim Merkezinde hayat buluyor.

 

Salih Neşeli; 1970 yılından beri Kalaycılık ve Bakır ustalığı yapan ve Nevşehir ilimizde şu an yaşayan tek ustası. Bu zamana kadar mesleği öğrenmek için müracaat eden hiç kimse olmamış. Bu sebepten dolayı maalesef bu meslek tarihin tozlu sayfalarında yerini almak üzere.

 

Nevşehir Şehit j. Onb. Muhammet Can Biçici Halk Eğitimi Merkezi bu mesleğin kaybolmaması için kurs açıp öğrenci yetiştirmek istiyor. Kuruma müracaatlarla bu mesleğin kaybolmaması isteniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.