Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ünver, 5 Nisan Avukatlar Gününü Kutladı

NEVŞEHİR 05.04.2018 - 11:37, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Ünver, 5 Nisan Avukatlar Gününü Kutladı

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ülkemizde toplumsal ve bireysel adaletin sağlanması yönünde temel bir değer olan savunma hakkının ortaya konulmasında avukatların önemli bir görev üstlendiğini belirtti.
  Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.   Ünver mesajında, Türkiye’de hukuk üstünlüğünün sağlanması ve kamu vicdanının da razı olacağı bir şekilde adaletin tecelli etmesi adına çaba harcayan Avukatlar için, 5 Nisan tarihinin müstesna bir gün olduğunu kaydetti.   Toplumsal ve bireysel adaletin sağlanması yönünde vazgeçilmez önem taşıyan savunma hakkının anayasa güvencesi altında olduğuna mesajında dikkat çeken Ünver mesajında daha sonra şu görüşlere yer verdi : “ Demokrasinin ve hukuk devletinin temel şartlarından biri olan savunma hakkı, toplumsal barışı ve adaleti güçlendirmesi yanında, kişinin kendini ifade etmesi ve uğranılan haksızlığın giderilmesi yönünde başvurduğu en medeni yoldur. Savunmanın temsilcisi avukatların olmadığı bir yerde, adil yargılamadan söz etmemiz mümkün değildir. Böylesine önemli bir meslek durumundaki Avukatlığa ve değerli avukatlarımıza gereken değerin verilmesi, hukuk sistemimizin güçlenmesi açısından da oldukça önem taşımaktadır. .Bu duygular içerisinde kamu vicdanının ve adaletin sağlanmasında, savunma hakkının kullanılmasında önemli görev üstlenen tüm avukatlarımızın, 5 Nisan Avukatlar Gününü en içten dileklerimle tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ülkemizde toplumsal ve bireysel adaletin sağlanması yönünde temel bir değer olan savunma hakkının ortaya konulmasında avukatların önemli bir görev üstlendiğini belirtti.

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

 

Ünver mesajında, Türkiye’de hukuk üstünlüğünün sağlanması ve kamu vicdanının da razı olacağı bir şekilde adaletin tecelli etmesi adına çaba harcayan Avukatlar için, 5 Nisan tarihinin müstesna bir gün olduğunu kaydetti.

 

Toplumsal ve bireysel adaletin sağlanması yönünde vazgeçilmez önem taşıyan savunma hakkının anayasa güvencesi altında olduğuna mesajında dikkat çeken Ünver mesajında daha sonra şu görüşlere yer verdi : “ Demokrasinin ve hukuk devletinin temel şartlarından biri olan savunma hakkı, toplumsal barışı ve adaleti güçlendirmesi yanında, kişinin kendini ifade etmesi ve uğranılan haksızlığın giderilmesi yönünde başvurduğu en medeni yoldur. Savunmanın temsilcisi avukatların olmadığı bir yerde, adil yargılamadan söz etmemiz mümkün değildir. Böylesine önemli bir meslek durumundaki Avukatlığa ve değerli avukatlarımıza gereken değerin verilmesi, hukuk sistemimizin güçlenmesi açısından da oldukça önem taşımaktadır. .Bu duygular içerisinde kamu vicdanının ve adaletin sağlanmasında, savunma hakkının kullanılmasında önemli görev üstlenen tüm avukatlarımızın, 5 Nisan Avukatlar Gününü en içten dileklerimle tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.