MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ünver, ‘Çanakkale Zaferi, Şanlı Tarihimize Altın Harflerle Yazılmış Bir Destanın Adıdır’

NEVŞEHİR 17.03.2018 - 09:49, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Ünver, ‘Çanakkale Zaferi, Şanlı Tarihimize Altın Harflerle Yazılmış Bir Destanın Adıdır’

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, büyük Türk Milleti’nin zafer ile taçlandırdığı en büyük zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi’nin, tüm dünyaya Türk Milletinin azim ve kararlılığını bir kez daha göstermesi açısından vazgeçilmez bir değer taşıdığını belirtti.
  Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü kutlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı.   Mesajında, Çanakkale Boğazı’nı almak suretiyle sıcak ülkelere inme emellerine ulaşmak isteyen çok uluslu güçlerin, dönemin en modern savaş araç ve gereçlerini kullanarak, Osmanlı İmparatorluğu karşısında tarih sahnesinde nasıl bir hezimete uğradığını ortaya koyması açısından Çanakkale Zaferi’nin çok iyi ele alınarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, tarih sahnesinde bağımsızlığı temel karakteri olarak değerlendiren Türk Milleti’nin 18 Mart 1915 tarihinde büyük bir zafere imza attığını söyledi.   Ünver mesajında şunları dile getirdi: “ Çanakkale zaferi, tarih sahnesinde bir devletin boyunduruğu altında yaşamak istemeyen asil Türk Milletinin inancı, azmi ve savaş tecrübesi ile kendilerini dünyanın en büyük ordusuna sahip olan çok uluslu güçlere, Çanakkale Deniz ve Kara savaşlarında büyük dersler vererek zafere ulaşmıştır. Türk Milletinin dünya tarihinin sayfalarına altın harflerle yazdırdığı Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin savaşta bile tüm insani değerleri yansıtan özelliğinin bir kez daha ortaya konulması bakımından da büyük bir önem ve değer taşımaktadır. Kurtuluş Savaşı meşalemizin de yakılmasında etkili olan Çanakkale Zaferi nedeniyle bizlere vatan topraklarını canları ve kanları pahasına bizlere bırakan tüm şehitlerimizi böylesine anlamlı bir günde şükran ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz.”
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, büyük Türk Milleti’nin zafer ile taçlandırdığı en büyük zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi’nin, tüm dünyaya Türk Milletinin azim ve kararlılığını bir kez daha göstermesi açısından vazgeçilmez bir değer taşıdığını belirtti.

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü kutlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Mesajında, Çanakkale Boğazı’nı almak suretiyle sıcak ülkelere inme emellerine ulaşmak isteyen çok uluslu güçlerin, dönemin en modern savaş araç ve gereçlerini kullanarak, Osmanlı İmparatorluğu karşısında tarih sahnesinde nasıl bir hezimete uğradığını ortaya koyması açısından Çanakkale Zaferi’nin çok iyi ele alınarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, tarih sahnesinde bağımsızlığı temel karakteri olarak değerlendiren Türk Milleti’nin 18 Mart 1915 tarihinde büyük bir zafere imza attığını söyledi.

 

Ünver mesajında şunları dile getirdi: “ Çanakkale zaferi, tarih sahnesinde bir devletin boyunduruğu altında yaşamak istemeyen asil Türk Milletinin inancı, azmi ve savaş tecrübesi ile kendilerini dünyanın en büyük ordusuna sahip olan çok uluslu güçlere, Çanakkale Deniz ve Kara savaşlarında büyük dersler vererek zafere ulaşmıştır. Türk Milletinin dünya tarihinin sayfalarına altın harflerle yazdırdığı Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin savaşta bile tüm insani değerleri yansıtan özelliğinin bir kez daha ortaya konulması bakımından da büyük bir önem ve değer taşımaktadır. Kurtuluş Savaşı meşalemizin de yakılmasında etkili olan Çanakkale Zaferi nedeniyle bizlere vatan topraklarını canları ve kanları pahasına bizlere bırakan tüm şehitlerimizi böylesine anlamlı bir günde şükran ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.