MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ünver, Türkiye Çok Büyük İmtihanın Eşiğinde Dedi

SİYASET 05.04.2017 - 09:45, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Ünver, Türkiye Çok Büyük İmtihanın Eşiğinde Dedi

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Türk Milleti’nin istikrarı ve çocuklarımızın istikbâli için, 16 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylamasının vazgeçilmez bir önem taşıdığını söyledi.
  Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Türk Milleti’nin istikrarı ve çocuklarımızın istikbâli için, 16 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylamasının vazgeçilmez bir önem taşıdığını söyledi.   Ünver: “Bağımsız , hür, ve kendi geleceğimize karar veren bir Türkiye’ mi ?, yoksa yabancı ülkelerin çorbada bizim de tuzumuz bulunsun diyerek, çorba kazanına çevirdikleri bir Türkiye’mi ?. 16 Nisan’da halkımız bunun imtihanını verecek. “ dedi.   Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada , 16 Nisan’da Türk Milleti’nin bundan sonraki süreç içerisinde kalıcı bir yönetim sistemini kabul edip etmeyeceğinin oylayacağını ifade etti   Ülkemizin İstiklâli, istikrarı, ve çocuklarımızın istikbâli adına 16 Nisan halk oylaması bir dönüm noktası olarak değerlendiren Nevşehir Belediye Başkanı Ünver daha sonra şöyle konuştu: “ Türkiye, 16 Nisan’da çok büyük bir imtihanın eşiğinde. 16 Nisan’da sandık başına gidecek vatandaşlarımız için iki tercih var. Bağımsız, hür, kendi geleceğine karar veren, ayak oyunlarına mağlup olmayan, herhangi güçler tarafından teslim alınamayan, alnı açık, başı dik, ekonomisi düzgün bir ülke olarak mı yoluna devam edecek? . Yoksa Almanın, Fransızın, Danimarkalının İsviçrelinin, Belçikalının, Norveçlinin, ABDlinin müdahil olduğu; ‘Çorbada bizim de tuzumuz bulunsun’ deyip ülkeyi çorba kazanı gibi karıştırdığı bir ortam mı olacak.? 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylamasının özeti bu. “ dedi.   Kalıcı bir yönetim sisteminin kurulmasının istikrarlı şekilde gelişen, büyüyen Türkiye için en temel prensip olduğunu aktaran Ünver ‘ Allah şimdiki bu yönetim kadrosunu başımızdan eksik etmesin. Ama insanlar fani. Baki olan sistemlerdir ve kurumsal yapılardır. Şayet sistemleri düzgün kurabilirsek , bunun için mücadele verebilirsek, hangi siyasi görüşten olursak olalım, hiç ama hiç önemli değil. Ülke bizim olsun, ülke bağımsız olsun, ülkenin bayrağı dalgalansın, ezanı dinmesin, içerisinde ne yaparsanız yapın. Ama ülke sizin değil , ülke bağımsız değil, bir takım hegomanyalar, bir takım ayak oyunları, bir takım çıkar grupları, ‘ üç kuruşa memleketinin bayrağını satacak kalitedeki işadamları atını oynatmaya devam etsin’ diyorsanız, o zaman yol belli, onun da tercihi var. Allah insanları yaratırken, kainatı yaratırken, cenneti cehennemi yaratırken yolları da çift yaratmış. İrade ile tercih hakkını size vermiş. Bu iyi, bu kötü, şu gidişatın sonu cennete, bu gidişatın sonu cehenneme çıkar demiş. Bunu Cenab-ı Allah , Kuran-ı Kerim’de anlayacağımız bir şekilde izah etmiş, Allah’ın Rasulü’ de defalarca bunu dile getirmiş. “ diye konuştu.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Türk Milleti’nin istikrarı ve çocuklarımızın istikbâli için, 16 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylamasının vazgeçilmez bir önem taşıdığını söyledi.

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Türk Milleti’nin istikrarı ve çocuklarımızın istikbâli için, 16 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylamasının vazgeçilmez bir önem taşıdığını söyledi.

 

Ünver: “Bağımsız , hür, ve kendi geleceğimize karar veren bir Türkiye’ mi ?, yoksa yabancı ülkelerin çorbada bizim de tuzumuz bulunsun diyerek, çorba kazanına çevirdikleri bir Türkiye’mi ?. 16 Nisan’da halkımız bunun imtihanını verecek. “ dedi.

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada , 16 Nisan’da Türk Milleti’nin bundan sonraki süreç içerisinde kalıcı bir yönetim sistemini kabul edip etmeyeceğinin oylayacağını ifade etti

 

Ülkemizin İstiklâli, istikrarı, ve çocuklarımızın istikbâli adına 16 Nisan halk oylaması bir dönüm noktası olarak değerlendiren Nevşehir Belediye Başkanı Ünver daha sonra şöyle konuştu: “ Türkiye, 16 Nisan’da çok büyük bir imtihanın eşiğinde. 16 Nisan’da sandık başına gidecek vatandaşlarımız için iki tercih var. Bağımsız, hür, kendi geleceğine karar veren, ayak oyunlarına mağlup olmayan, herhangi güçler tarafından teslim alınamayan, alnı açık, başı dik, ekonomisi düzgün bir ülke olarak mı yoluna devam edecek? . Yoksa Almanın, Fransızın, Danimarkalının İsviçrelinin, Belçikalının, Norveçlinin, ABDlinin müdahil olduğu; ‘Çorbada bizim de tuzumuz bulunsun’ deyip ülkeyi çorba kazanı gibi karıştırdığı bir ortam mı olacak.? 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylamasının özeti bu. “ dedi.

 

Kalıcı bir yönetim sisteminin kurulmasının istikrarlı şekilde gelişen, büyüyen Türkiye için en temel prensip olduğunu aktaran Ünver ‘ Allah şimdiki bu yönetim kadrosunu başımızdan eksik etmesin. Ama insanlar fani. Baki olan sistemlerdir ve kurumsal yapılardır. Şayet sistemleri düzgün kurabilirsek , bunun için mücadele verebilirsek, hangi siyasi görüşten olursak olalım, hiç ama hiç önemli değil. Ülke bizim olsun, ülke bağımsız olsun, ülkenin bayrağı dalgalansın, ezanı dinmesin, içerisinde ne yaparsanız yapın. Ama ülke sizin değil , ülke bağımsız değil, bir takım hegomanyalar, bir takım ayak oyunları, bir takım çıkar grupları, ‘ üç kuruşa memleketinin bayrağını satacak kalitedeki işadamları atını oynatmaya devam etsin’ diyorsanız, o zaman yol belli, onun da tercihi var. Allah insanları yaratırken, kainatı yaratırken, cenneti cehennemi yaratırken yolları da çift yaratmış. İrade ile tercih hakkını size vermiş. Bu iyi, bu kötü, şu gidişatın sonu cennete, bu gidişatın sonu cehenneme çıkar demiş. Bunu Cenab-ı Allah , Kuran-ı Kerim’de anlayacağımız bir şekilde izah etmiş, Allah’ın Rasulü’ de defalarca bunu dile getirmiş. “ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.