Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Urgenç, ‘Adı proje okulu ama neyin projesi’

EĞİTİM 03.05.2020 - 23:23, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Urgenç, ‘Adı proje okulu ama neyin projesi’

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, “Adı proje okulu. Ama ne projesi olduğunu biz anlayamadık! Geçmiş yıllarda yaşadıklarımız üzerine biz buna ‘Yandaş Yönetici Atama Projesi’ diyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.
  Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, “Adı proje okulu. Ama ne projesi olduğunu biz anlayamadık! Geçmiş yıllarda yaşadıklarımız üzerine biz buna ‘Yandaş Yönetici Atama Projesi’ diyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.   Açıklamasında Türk Eğitim-Sen’in proje okullarındaki yöneticilerin sendikal dağılımına ilişkin yaptığı araştırmadan örnekler veren Başkan Urgenç, “940 proje okul müdüründen 829 tanesi bir sendikanın üyesidir. Bunun izah edilebilir bir tarafı var mı? Bu süreçte MEB Merkez Teşkilatı ne yazık ki kendisi karar veremiyor. İl Milli Eğitim Müdürleri 3 aday belirliyor, Bakanlığı gönderiyor. MEB’in taşra teşkilatı ne yazık ki sendika, vakıf, cemiyet görünümlü çetelerin tahakkümü altındadır. Yani iş sahada pişiyor. Daha sonra belirlenen adaylar MEB’e gönderiliyor. Bu noktada şunu söylemek istiyorum: MEB’in kendisine bağlı bir kuruma müdür atayamaması büyük bir ayıptır. Bu şekilde dışarıdan yapılar dolaylı da olsa adeta MEB’i yönetmektedir. Üstelik bu okullarımıza öğrenciler yüksek puanlar alarak bu okullarda okumaya hak kazanıyor. Yani proje okulları akademik başarısı çok yüksek olan öğrencilerimizin okuduğu okullardır. Fakat böylesine önemli olan bu kurumlarımıza yönetici atmaması yapılırken nitelikten başka unsurlar belirleyici oluyor, ‘benim sendikamdan’, ‘benim mahallemden’ ‘benim partimden’ denilerek, ‘liyakatten, ehliyetten yoksun bir şekilde yönetici atanıyor. 940 okulun 829 tanesinin müdür belli bir sendikanın üyesi ise bunun adı çatır çatır kul hakkı yemektir. Yaradan bile kul hakkını affetme yetkisini kendinde görmezken, bu Müslümanlar nasıl bu kadar rahat kul hakkı yemektedir, anlamak mümkün değil. Sizler tüyü bitmemiş yetimin hakkına giriyorsunuz. Talebimiz bellidir: Proje okullarına yönetici atamaları MEB’e bağlı olmalıdır.” şeklinde belirtti.   Proje okullarına yöneticilerin inha işlemlerinin 1-31 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını hatırlatan Urgenç, “Konuyla ilgili yönetmelik değişikliği gündemdedir. Bu noktada proje okullarına yönetici atama sürecinin yönetmelik değişikliğine kadar ertelenmesini istiyoruz” dedi.
Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, “Adı proje okulu. Ama ne projesi olduğunu biz anlayamadık! Geçmiş yıllarda yaşadıklarımız üzerine biz buna ‘Yandaş Yönetici Atama Projesi’ diyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

 

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, “Adı proje okulu. Ama ne projesi olduğunu biz anlayamadık! Geçmiş yıllarda yaşadıklarımız üzerine biz buna ‘Yandaş Yönetici Atama Projesi’ diyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

 

Açıklamasında Türk Eğitim-Sen’in proje okullarındaki yöneticilerin sendikal dağılımına ilişkin yaptığı araştırmadan örnekler veren Başkan Urgenç, “940 proje okul müdüründen 829 tanesi bir sendikanın üyesidir. Bunun izah edilebilir bir tarafı var mı? Bu süreçte MEB Merkez Teşkilatı ne yazık ki kendisi karar veremiyor. İl Milli Eğitim Müdürleri 3 aday belirliyor, Bakanlığı gönderiyor. MEB’in taşra teşkilatı ne yazık ki sendika, vakıf, cemiyet görünümlü çetelerin tahakkümü altındadır. Yani iş sahada pişiyor. Daha sonra belirlenen adaylar MEB’e gönderiliyor. Bu noktada şunu söylemek istiyorum: MEB’in kendisine bağlı bir kuruma müdür atayamaması büyük bir ayıptır. Bu şekilde dışarıdan yapılar dolaylı da olsa adeta MEB’i yönetmektedir. Üstelik bu okullarımıza öğrenciler yüksek puanlar alarak bu okullarda okumaya hak kazanıyor. Yani proje okulları akademik başarısı çok yüksek olan öğrencilerimizin okuduğu okullardır. Fakat böylesine önemli olan bu kurumlarımıza yönetici atmaması yapılırken nitelikten başka unsurlar belirleyici oluyor, ‘benim sendikamdan’, ‘benim mahallemden’ ‘benim partimden’ denilerek, ‘liyakatten, ehliyetten yoksun bir şekilde yönetici atanıyor. 940 okulun 829 tanesinin müdür belli bir sendikanın üyesi ise bunun adı çatır çatır kul hakkı yemektir. Yaradan bile kul hakkını affetme yetkisini kendinde görmezken, bu Müslümanlar nasıl bu kadar rahat kul hakkı yemektedir, anlamak mümkün değil. Sizler tüyü bitmemiş yetimin hakkına giriyorsunuz. Talebimiz bellidir: Proje okullarına yönetici atamaları MEB’e bağlı olmalıdır.” şeklinde belirtti.

 

Proje okullarına yöneticilerin inha işlemlerinin 1-31 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını hatırlatan Urgenç, “Konuyla ilgili yönetmelik değişikliği gündemdedir. Bu noktada proje okullarına yönetici atama sürecinin yönetmelik değişikliğine kadar ertelenmesini istiyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.