MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Urgenç, 'Biz bu yoldan dönersek namus bize ar olsun'

EĞİTİM 28.10.2018 - 15:56, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Urgenç, 'Biz bu yoldan dönersek namus bize ar olsun'

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Tayfur Urgenç 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
  Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, Cumhuriyetimizin 95.yılı münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı. Urgenç; “Bugün Cumhuriyetimizin 95. Yılı kutlu olsun. Bugünlere nasıl geldik. Dün; Avrupa´nın milletimizi, ülkemizi esaret altına aldığını zannettiği, hasta adam diye nitelendirdiği yıllarda yeni bir lider Mustafa Kemal Atatürk; Türk milletine önder oldu. Yıkılmış dökülmüş harap ve bitkin düşmüş bir millete ulus olduğunu öğretti. Unutulmuş Vatan mefhumunu hatırlattı. Bugün; Yeni bir çocuk doğdu ve bu çocuğun adı konulmalı idi. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olduğuna göre çocuğun adı cumhuriyet olmalıydı. İşte 29 EKİM 1923 yeni Türk devletinin adının konduğu gündür. Ya İstiklal, Ya Ölüm! Parolası ile başlayan kurtuluş mücadelemizin, emperyalizme ve işbirlikçi hainlere karşı başlayan özgürlük mücadelemizin demokratik yaşam ile taçlandığı, son Türk devletinin tescil günüdür. 19 Mayıs 1919’da projesi yapılan, 23 Nisan 1920’ de temeli atılan 29 Ekim 1923’te inşaatı tamamlanan Cumhuriyet dünyada eşi benzeri olmayan bir azim ve inanç anıtıdır. Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetin ilan edilmesinin önemini 10.yıl nutkunda şöyle belirtiyor; “Az zamanda çok büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli, Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türk cumhuriyetidir.’’ Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesi olarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılını kutluyor. Türk Milletinin bir ferdi olarak vatanı “Devleti ebedi müddet “ yapan tüm aziz şehitlerimizin ruhlarına dualar gönderiyorum. Dün Sarıkamış’ta Bugün Tunceli’de toprağı vatan yapanlar emin olsunlar ki; Yastığımız mezar taşı, yorganımız kar olsun. Biz bu yoldan dönersek namus bize ar olsun”dedi.
Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Tayfur Urgenç 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, Cumhuriyetimizin 95.yılı münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Urgenç;

“Bugün Cumhuriyetimizin 95. Yılı kutlu olsun.

Bugünlere nasıl geldik.

Dün;

Avrupa´nın milletimizi, ülkemizi esaret altına aldığını zannettiği, hasta adam diye nitelendirdiği yıllarda yeni bir lider Mustafa Kemal Atatürk; Türk milletine önder oldu. Yıkılmış dökülmüş harap ve bitkin düşmüş bir millete ulus olduğunu öğretti. Unutulmuş Vatan mefhumunu hatırlattı.

Bugün; Yeni bir çocuk doğdu ve bu çocuğun adı konulmalı idi. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olduğuna göre çocuğun adı cumhuriyet olmalıydı. İşte 29 EKİM 1923 yeni Türk devletinin adının konduğu gündür. Ya İstiklal, Ya Ölüm! Parolası ile başlayan kurtuluş mücadelemizin, emperyalizme ve işbirlikçi hainlere karşı başlayan özgürlük mücadelemizin demokratik yaşam ile taçlandığı, son Türk devletinin tescil günüdür. 19 Mayıs 1919’da projesi yapılan, 23 Nisan 1920’ de temeli atılan 29 Ekim 1923’te inşaatı tamamlanan Cumhuriyet dünyada eşi benzeri olmayan bir azim ve inanç anıtıdır.

Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetin ilan edilmesinin önemini 10.yıl nutkunda şöyle belirtiyor; “Az zamanda çok büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli, Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türk cumhuriyetidir.’’

Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesi olarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılını kutluyor. Türk Milletinin bir ferdi olarak vatanı “Devleti ebedi müddet “ yapan tüm aziz şehitlerimizin ruhlarına dualar gönderiyorum. Dün Sarıkamış’ta Bugün Tunceli’de toprağı vatan yapanlar emin olsunlar ki; Yastığımız mezar taşı, yorganımız kar olsun. Biz bu yoldan dönersek namus bize ar olsun”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.