Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Urgenç, ‘Biz geleceğimiz için mücadele ediyoruz’

EĞİTİM 28.09.2019 - 12:17, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Urgenç, ‘Biz geleceğimiz için mücadele ediyoruz’

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç Nevşehir il genelinde okulları ziyaret ederek eğitimcilerle buluşmaya devam ediyor.
  Türk Eğitim Sen Nevşehir İl başkanı Tayfur Urgenç, “Sendikanın asli görevi işverenin çalışanlarla ilgili uygulamaya koyduğu programlarda hak mağduriyetinin önüne geçerek çalışanları mali ve özlük hakları bakımından işverene karşı korumak ve çalışanların bu haklarını genişletmektir. Eğer STK işverenin uygulamalarını çalışanlara kabul ettirmeye çalışıyor, işvereni yanlış yönlendirerek kişisel gündelik çıkarlar peşinde koşuyor ise bu kurumun adı Sendika olamaz. Gündelik siyaset ve çıkar peşinde koşan bu yapılar derhal isimlerindeki sendika ibaresini kaldırıp kendilerini dernek vakıf olarak tanımlasınlar. Devlet içinde mülakat sistemi sayesinde yapılanarak paralel, yuvarlak ve çemberimsi oluşum içerisinde bulunanlar er ya da geç bunun hesabını hukuk önünde vereceklerdir. Bu ülke de yaşayanlar devletten başka kimseye minnet gösteremezler ve sadakat duyamazlar” dedi.   Urgenç açıklamasında şunları kaydetti;   “Her geçen gün mali haklarımızın kötüye gittiği 3.5’luk zam gibi kronikleşen bir hastalıkla karşı karşıya kaldıklarını memurların kendilerini temsil edecek STK’ları iyi seçmeleri gerektiğini belirterek, Türkiye’de yaşanan ekonomik krizden kurtulmanın yolu Orta gelir tabakasının alım gücünü artırmaktan geçer, Memura yapılacak her zam piyasanın rahatlamasına neden olur. Ama bakıyoruz ki ülkede zenginlerin oranı artarken orta tabaka çökmekte memur sefalete sürüklenmektedir. Memuru temsil eden sendika ise sendikaya üye olmayanların dayanışma aidatının peşine düşmüş. Diyerek toplu sözleşme dönemini “komedi tiyatro oyunu” dur.  5 yıldır mülakat sisteminin adaletsizliğini yaptığımız eylemlerle hukuki mücadelelerle anlattık. Bu sistemin içerisinde yer alan yapıları deşifre etmeye çalıştık. Yapılan yanlışlıkları yenilen kul haklarını kamuoyu ile paylaştık. Son bir yıl içerisinde kurumlarımızda mülakat sistemini devre dışı bırakan uygulamaya dönüldüğü içinde ülkemin geleceği için umut taşımaya başladık. Bunu sağlayan yetkililere de ayrıca teşekkür ediyoruz. Proje okullarındaki yönetici ve öğretmen seçimleri de objektif değerlendirilebilir bir sistemle yapılmalıdır. Milli Eğitim Bakanımız bir taraftan Profesörlerin derse girmesi yönünde çalışma başlatırken Doktora yapmış arkadaşlarımız bu okullara müdür olarak atanamıyorlar.”
Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç Nevşehir il genelinde okulları ziyaret ederek eğitimcilerle buluşmaya devam ediyor.

 

Türk Eğitim Sen Nevşehir İl başkanı Tayfur Urgenç, “Sendikanın asli görevi işverenin çalışanlarla ilgili uygulamaya koyduğu programlarda hak mağduriyetinin önüne geçerek çalışanları mali ve özlük hakları bakımından işverene karşı korumak ve çalışanların bu haklarını genişletmektir. Eğer STK işverenin uygulamalarını çalışanlara kabul ettirmeye çalışıyor, işvereni yanlış yönlendirerek kişisel gündelik çıkarlar peşinde koşuyor ise bu kurumun adı Sendika olamaz. Gündelik siyaset ve çıkar peşinde koşan bu yapılar derhal isimlerindeki sendika ibaresini kaldırıp kendilerini dernek vakıf olarak tanımlasınlar. Devlet içinde mülakat sistemi sayesinde yapılanarak paralel, yuvarlak ve çemberimsi oluşum içerisinde bulunanlar er ya da geç bunun hesabını hukuk önünde vereceklerdir. Bu ülke de yaşayanlar devletten başka kimseye minnet gösteremezler ve sadakat duyamazlar” dedi.

 

Urgenç açıklamasında şunları kaydetti;

 

“Her geçen gün mali haklarımızın kötüye gittiği 3.5’luk zam gibi kronikleşen bir hastalıkla karşı karşıya kaldıklarını memurların kendilerini temsil edecek STK’ları iyi seçmeleri gerektiğini belirterek, Türkiye’de yaşanan ekonomik krizden kurtulmanın yolu Orta gelir tabakasının alım gücünü artırmaktan geçer, Memura yapılacak her zam piyasanın rahatlamasına neden olur. Ama bakıyoruz ki ülkede zenginlerin oranı artarken orta tabaka çökmekte memur sefalete sürüklenmektedir. Memuru temsil eden sendika ise sendikaya üye olmayanların dayanışma aidatının peşine düşmüş. Diyerek toplu sözleşme dönemini “komedi tiyatro oyunu” dur.  5 yıldır mülakat sisteminin adaletsizliğini yaptığımız eylemlerle hukuki mücadelelerle anlattık. Bu sistemin içerisinde yer alan yapıları deşifre etmeye çalıştık. Yapılan yanlışlıkları yenilen kul haklarını kamuoyu ile paylaştık. Son bir yıl içerisinde kurumlarımızda mülakat sistemini devre dışı bırakan uygulamaya dönüldüğü içinde ülkemin geleceği için umut taşımaya başladık. Bunu sağlayan yetkililere de ayrıca teşekkür ediyoruz. Proje okullarındaki yönetici ve öğretmen seçimleri de objektif değerlendirilebilir bir sistemle yapılmalıdır. Milli Eğitim Bakanımız bir taraftan Profesörlerin derse girmesi yönünde çalışma başlatırken Doktora yapmış arkadaşlarımız bu okullara müdür olarak atanamıyorlar.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.