MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Urgenç,'Büyük Atatürk'ü özlemle anıyoruz, arıyoruz'

EĞİTİM 10.11.2018 - 09:25, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Urgenç,'Büyük Atatürk'ü özlemle anıyoruz, arıyoruz'

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube başkanı Tayfur Urgenç, Devletimizin kurucusu M.Kemal Atatürk'ün vefatının 80.Yılı anısına Atatürk'ü anlatan bir yazı kaleme alarak Atatürk'ü andı.
  Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube başkanı Tayfur Urgenç, Devletimizin kurucusu M.Kemal Atatürk'ün vefatının 80.Yılı anısına Atatürk'ü anlatan bir yazı kaleme alarak Atatürk'ü andı. Urgenç;   Ve Aleyküme Selam, diyerek ağır bir komaya girdi. Karların, çöllerin, mermi rüzgarlarının, şarapnel parçalarının yıkamadığı bir gövde idi. İnsan için değişmez hakikat 10 Kasım 1938'de 9'u 5 geçeTürk'ün atası için tecelli etti. Ey Türk bugün yapman gereken onun mezarı başında dua etmek ve gür sesinle İstiklal Marşını haykırmaktır.   19 Mayıs 1881'de Selanik'te bir Müslüman mahallesinde doğdu. Dünya yüzyıla yön verecek bir aileden habersizdi. Ataları Konya Karaman bölgesinden Rumeli'ye göçen Türk-İslam mührünü balkanlara vuran Konyarlar, Kızıl oğuz, Kocacık Türkleriydi. 7 yaşında yetim kaldı. 4 kardeşini küçük yaşta kaybetti. 8 yaşında köyde yaşamaya mahkum kaldı. 10 Yaşında Okuldaki öğretmeninden ölesiye dayak yedi. 24 yaşında tutuklandı, sorguya çekildi. Hücreye atıldı. 25 yaşında sürgüne gönderildi. 30 yaşında işgal altındaki toprakları kurtarırken doğduğu şehir düşman tarafından işgal edildi. 34 yaşında cephede göğsünden yaralandı. 37 yaşında savaş meydanlarında kaptığı hastalıklardan ve böbrek yetmezliğinden 2 ay hastanede yattı. 38 yaşında hakkında tutuklama emri çıkarıldı, görevden alındı. 39 yaşında idam cezasına çarptırıldı. Ülkesi ve toprakları işgal edildi. Kendisine suikast tertip edildi. O ne mi yaptı? Yılmadı, yoklukları kendisine bahane etmedi. Vatanı işgal edilmiş halka önder oldu. İçeride Sultan Halifeye dışarıda Emperyalizme karşı mücadele etti. Türk'e kapıkulu olmadığını, Allah'ın kulu olduğunu anlattı. Bilge Kağan'ın "Ey Türk titre ve kendine dön!" sözünü "Ne Mutlu Türk'üm Diyene!" Diyerek yeniledi. TÜRK'E bir ulus olduğunu öğretti. Rahmet, dua, özlem ile anıyor ve arıyoruz” dedi.
Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube başkanı Tayfur Urgenç, Devletimizin kurucusu M.Kemal Atatürk'ün vefatının 80.Yılı anısına Atatürk'ü anlatan bir yazı kaleme alarak Atatürk'ü andı.

 

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube başkanı Tayfur Urgenç, Devletimizin kurucusu M.Kemal Atatürk'ün vefatının 80.Yılı anısına Atatürk'ü anlatan bir yazı kaleme alarak Atatürk'ü andı. Urgenç;

 

Ve Aleyküme Selam, diyerek ağır bir komaya girdi. Karların, çöllerin, mermi rüzgarlarının, şarapnel parçalarının yıkamadığı bir gövde idi. İnsan için değişmez hakikat 10 Kasım 1938'de 9'u 5 geçeTürk'ün atası için tecelli etti. Ey Türk bugün yapman gereken onun mezarı başında dua etmek ve gür sesinle İstiklal Marşını haykırmaktır.

 

19 Mayıs 1881'de Selanik'te bir Müslüman mahallesinde doğdu. Dünya yüzyıla yön verecek bir aileden habersizdi. Ataları Konya Karaman bölgesinden Rumeli'ye göçen Türk-İslam mührünü balkanlara vuran Konyarlar, Kızıl oğuz, Kocacık Türkleriydi. 7 yaşında yetim kaldı. 4 kardeşini küçük yaşta kaybetti. 8 yaşında köyde yaşamaya mahkum kaldı. 10 Yaşında Okuldaki öğretmeninden ölesiye dayak yedi. 24 yaşında tutuklandı, sorguya çekildi. Hücreye atıldı. 25 yaşında sürgüne gönderildi. 30 yaşında işgal altındaki toprakları kurtarırken doğduğu şehir düşman tarafından işgal edildi. 34 yaşında cephede göğsünden yaralandı. 37 yaşında savaş meydanlarında kaptığı hastalıklardan ve böbrek yetmezliğinden 2 ay hastanede yattı. 38 yaşında hakkında tutuklama emri çıkarıldı, görevden alındı. 39 yaşında idam cezasına çarptırıldı. Ülkesi ve toprakları işgal edildi. Kendisine suikast tertip edildi. O ne mi yaptı? Yılmadı, yoklukları kendisine bahane etmedi. Vatanı işgal edilmiş halka önder oldu. İçeride Sultan Halifeye dışarıda Emperyalizme karşı mücadele etti. Türk'e kapıkulu olmadığını, Allah'ın kulu olduğunu anlattı. Bilge Kağan'ın "Ey Türk titre ve kendine dön!" sözünü "Ne Mutlu Türk'üm Diyene!" Diyerek yeniledi. TÜRK'E bir ulus olduğunu öğretti. Rahmet, dua, özlem ile anıyor ve arıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.