MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Urgenç, ‘ Meslek kanunu öğretmene itibar sağlamalıdır’

EĞİTİM 27.03.2019 - 21:38, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Urgenç, ‘ Meslek kanunu öğretmene itibar sağlamalıdır’

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, meslektaşlarımızın 657 sayılı DMK’dan kaynaklanan kazanımlarını gasp edecek bir meslek kanunu çıkarılırsa, her türlü demokratik ve hukuki tavrımızı ortaya koyarız dedi.
  Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında açıklama yapan Nevşehir Türk Eğitim Sen İl Başkanı Tayfur Urgenç, “Taslak şu anda Maliye Bakanlığı’ndadır. Maliye Bakanlığı’nın onay vermesinin ardından taslak kamuoyunun görüşlerine açılacaktır. Türk Eğitim-Sen olarak yıllardır öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıracak, mesleğimizi sağlam bir statüye kavuşturacak bir Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılmasını talep ediyoruz. Tabi bu noktada dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak istemiyoruz. Meslektaşlarımızın 657 sayılı DMK’dan kaynaklanan kazanımlarını gasp edecek bir meslek kanunu çıkarılırsa, her türlü demokratik ve hukuki tavrımızı ortaya koyarız” diye konuştu.   Meslek Kanunu’nda olması gerekenleri de sıralayan Urgenç, “Ehliyetli ve liyakatli bir yönetici atama sistemi ihdas edilmelidir. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarını önleyecek düzenlemeler yer almalıdır. Kariyer basamakları düzenlenmelidir. Okul müdürlüğü ikinci görev olmaktan çıkarılarak, okul müdürleri kadroya geçirilmelidir. Tabi kadroya geçişler asla sınavsız olmamalıdır. ÖĞRETMENE İTİBAR SAĞLAMALIDIR” dedi.
Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, meslektaşlarımızın 657 sayılı DMK’dan kaynaklanan kazanımlarını gasp edecek bir meslek kanunu çıkarılırsa, her türlü demokratik ve hukuki tavrımızı ortaya koyarız dedi.

 

Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında açıklama yapan Nevşehir Türk Eğitim Sen İl Başkanı Tayfur Urgenç, “Taslak şu anda Maliye Bakanlığı’ndadır. Maliye Bakanlığı’nın onay vermesinin ardından taslak kamuoyunun görüşlerine açılacaktır. Türk Eğitim-Sen olarak yıllardır öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıracak, mesleğimizi sağlam bir statüye kavuşturacak bir Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılmasını talep ediyoruz. Tabi bu noktada dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak istemiyoruz. Meslektaşlarımızın 657 sayılı DMK’dan kaynaklanan kazanımlarını gasp edecek bir meslek kanunu çıkarılırsa, her türlü demokratik ve hukuki tavrımızı ortaya koyarız” diye konuştu.

 

Meslek Kanunu’nda olması gerekenleri de sıralayan Urgenç, “Ehliyetli ve liyakatli bir yönetici atama sistemi ihdas edilmelidir. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarını önleyecek düzenlemeler yer almalıdır. Kariyer basamakları düzenlenmelidir. Okul müdürlüğü ikinci görev olmaktan çıkarılarak, okul müdürleri kadroya geçirilmelidir. Tabi kadroya geçişler asla sınavsız olmamalıdır. ÖĞRETMENE İTİBAR SAĞLAMALIDIR” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.