Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Urgenç, 'Şimdi Hep Üşüyoruz Reis'

GÜNCEL 26.03.2018 - 08:13, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Urgenç, 'Şimdi Hep Üşüyoruz Reis'

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının 9.yılında anarak ‘Şimdi Hepimiz Üşüyoruz’ Adlı bir yazı kaleme aldı.
  Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, Muhsin Yazıcıoğlu’nu vefatının 9.yılında anarak ‘Şimdi Hepimiz Üşüyoruz’ Adlı bir yazı kaleme aldı.   ŞİMDİ HEPİMİZ ÜŞÜYORUZ. MUHSİN YAZICIOĞLU   1954 kışında Sivas Şarkışla Elmalı köyünde doğdu. Bir karakışta Keş dağlarında uçmağa gitti. İlk ve Orta Öğrenimini Şarkışla’da tamamladı.  14 yaşında Şarkışla’da Genç Ülkücüler hareketine katıldı. Üniversite eğitimi için Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine girdi. 20 Yaşında Ülkü Ocakları Genel başkan yardımcılığı görevinde bulundu. (1972) Ülkü Ocaklarının Genel başkanı oldu. 24 yaşında Ülkücü Gençlik derneğini kurdu. (1978) Bahçelievler ve Maraş olayları nedeniyle suçlandı. Yargı suçsuzluğunu ortaya koydu. 1980 darbesinde MÇP ve Ülkücü kuruluşlar davasında yargılandı. 5.5 yılı hücrede olmak üzere 7.5 yıl Mamak’ta hapis yattı. “Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum Durun kapanmayın pencerelerim Güneşimi kapatmayın Beton çok soğuk, üşüyorum..” Şiirini burada yazdı. Suçsuz bulundu ve beraat etti. Toplamda 10 yıl ceza evinde kaldı. Günlerce ceza evinde işkence gördü. Ayaklarından tuz verildi. Cerayan verildi. "Ne kaderime, ne devlete küstüm. Yarabbi kahrında hoş lütfunde hoş." dedi. Hedef Kızıl Elmaydı. Ülkü, İman, İnançla mücadele etti.   Çatlı ve Pehlivanoğlu’nun dava arkadaşı idi. Yol arkadaşları için Ankara’yı ateşe vermekten geri durmayacağını belirtti. Cezaevindeki ülkücülere ve ailelerine yardım etmek amacıyla Sosyal Güvenlik ve Eğitim vakfını kurdu. 1980 yılına kadar MÇP Genel müşavirliği görevini yerine getirdi.   1992 yılında siyasal ayrılığa düşerek BBP’yi kurdu. 19-20 ve 23.Dönem Sivas Milletvekili olarak Meclise girdi. 25 Mart 2009’da Şüpheli biçimde Helikopter’i Keş dağında düştü. Vasiyeti üzerine Kocatepe’de kılınan cenaze namazının ardından Türk Bayrağına sarılı naaşı 700.000 kişinin katılımıyla, Taceddin dergahına defnedildi.   Ve Vatanın sevmenin çilesini biz çektik, Onlar Edebiyatını yaptılar.   Ruhu Şad, Mekanı Uçmağ olsun.
Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının 9.yılında anarak ‘Şimdi Hepimiz Üşüyoruz’ Adlı bir yazı kaleme aldı.

 

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, Muhsin Yazıcıoğlu’nu vefatının 9.yılında anarak ‘Şimdi Hepimiz Üşüyoruz’ Adlı bir yazı kaleme aldı.

 

ŞİMDİ HEPİMİZ ÜŞÜYORUZ. MUHSİN YAZICIOĞLU

 

1954 kışında Sivas Şarkışla Elmalı köyünde doğdu. Bir karakışta Keş dağlarında uçmağa gitti. İlk ve Orta Öğrenimini Şarkışla’da tamamladı.  14 yaşında Şarkışla’da Genç Ülkücüler hareketine katıldı. Üniversite eğitimi için Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine girdi.

20 Yaşında Ülkü Ocakları Genel başkan yardımcılığı görevinde bulundu. (1972) Ülkü Ocaklarının Genel başkanı oldu. 24 yaşında Ülkücü Gençlik derneğini kurdu. (1978) Bahçelievler ve Maraş olayları nedeniyle suçlandı. Yargı suçsuzluğunu ortaya koydu. 1980 darbesinde MÇP ve Ülkücü kuruluşlar davasında yargılandı. 5.5 yılı hücrede olmak üzere 7.5 yıl Mamak’ta hapis yattı. “Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum Durun kapanmayın pencerelerim Güneşimi kapatmayın Beton çok soğuk, üşüyorum..” Şiirini burada yazdı. Suçsuz bulundu ve beraat etti. Toplamda 10 yıl ceza evinde kaldı. Günlerce ceza evinde işkence gördü. Ayaklarından tuz verildi. Cerayan verildi. "Ne kaderime, ne devlete küstüm. Yarabbi kahrında hoş lütfunde hoş." dedi. Hedef Kızıl Elmaydı. Ülkü, İman, İnançla mücadele etti.

 

Çatlı ve Pehlivanoğlu’nun dava arkadaşı idi. Yol arkadaşları için Ankara’yı ateşe vermekten geri durmayacağını belirtti. Cezaevindeki ülkücülere ve ailelerine yardım etmek amacıyla Sosyal Güvenlik ve Eğitim vakfını kurdu. 1980 yılına kadar MÇP Genel müşavirliği görevini yerine getirdi.

 

1992 yılında siyasal ayrılığa düşerek BBP’yi kurdu. 19-20 ve 23.Dönem Sivas Milletvekili olarak Meclise girdi. 25 Mart 2009’da Şüpheli biçimde Helikopter’i Keş dağında düştü. Vasiyeti üzerine Kocatepe’de kılınan cenaze namazının ardından Türk Bayrağına sarılı naaşı 700.000 kişinin katılımıyla, Taceddin dergahına defnedildi.

 

Ve Vatanın sevmenin çilesini biz çektik, Onlar Edebiyatını yaptılar.

 

Ruhu Şad, Mekanı Uçmağ olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.