Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Urgenç, 'Yüksek risk nedeniyle yüz yüze sınavlar ertelenmelidir'

NEVŞEHİR 25.12.2020 - 13:47, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Urgenç, 'Yüksek risk nedeniyle yüz yüze sınavlar ertelenmelidir'

Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç yüz yüze yapılacak olan sınavların yüksek risk nedeniyle ertelenmesini talep etti.
  Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç yüz yüze yapılacak olan sınavların yüksek risk nedeniyle ertelenmesini talep etti.   Tes. Nevşehir şube başkanı Urgenç; MEB, daha önce 4 Ocak’ta yüz yüze eğitime geçileceği varsayımı üzerine, Ocak ayı içerisinde sınavların yüz yüze yapılmasını planlamıştı.   Ancak geçen hafta yapılan açıklamayla 22 Ocak’a kadar uzaktan eğitimin devam edeceği duyuruldu.   Salgının hala yüksek risk düzeyinde seyrettiği göz önüne alınarak, bu planlama yeniden gözden geçirilmelidir.   Nitekim Bakanlık, 8 Mayıs 2020’de Resmî Gazetede yayımlanan MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in 2 inci maddesinin 4 üncü fıkrasında belirtilen hükme dayanarak yüz yüze sınavları da ertelemek durumundadır.   Tabii ki çocuklarımızın eğitim sürecinde ölçme ve değerlendirme faaliyetleri çok önemlidir. Bakanlığın bu minvalde sergilediği gayret de çok anlamlıdır.   Ancak her ehemmiyet, sağlıktan sonra gelir. MEB’in Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda en doğru kararı vereceğine ve oluşan yeni durumdan kaynaklanan belirsizliği ve endişeleri gidereceğine inanıyorum. Dedi.                                                                                     
Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç yüz yüze yapılacak olan sınavların yüksek risk nedeniyle ertelenmesini talep etti.

 

Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç yüz yüze yapılacak olan sınavların yüksek risk nedeniyle ertelenmesini talep etti.

 

Tes. Nevşehir şube başkanı Urgenç; MEB, daha önce 4 Ocak’ta yüz yüze eğitime geçileceği varsayımı üzerine, Ocak ayı içerisinde sınavların yüz yüze yapılmasını planlamıştı.

 

Ancak geçen hafta yapılan açıklamayla 22 Ocak’a kadar uzaktan eğitimin devam edeceği duyuruldu.

 

Salgının hala yüksek risk düzeyinde seyrettiği göz önüne alınarak, bu planlama yeniden gözden geçirilmelidir.

 

Nitekim Bakanlık, 8 Mayıs 2020’de Resmî Gazetede yayımlanan MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in 2 inci maddesinin 4 üncü fıkrasında belirtilen hükme dayanarak yüz yüze sınavları da ertelemek durumundadır.

 

Tabii ki çocuklarımızın eğitim sürecinde ölçme ve değerlendirme faaliyetleri çok önemlidir. Bakanlığın bu minvalde sergilediği gayret de çok anlamlıdır.

 

Ancak her ehemmiyet, sağlıktan sonra gelir. MEB’in Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda en doğru kararı vereceğine ve oluşan yeni durumdan kaynaklanan belirsizliği ve endişeleri gidereceğine inanıyorum. Dedi.

                                                                                    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.