Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ürgüp Belediye Başkanı Yıldız Yenilikleri Hiç Kaçırmıyor

İLÇELER 04.01.2017 - 10:30, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Ürgüp Belediye Başkanı Yıldız Yenilikleri Hiç Kaçırmıyor

Tüm Türkiye genelinde bugün başlanan Çipli kimlik başvurularına, Ürgüp'te ilk olarak İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç tarafından başvuru yapılarak başlandı.
Tüm Türkiye genelinde bugün başlanan Çipli kimlik başvurularına, Ürgüp'te ilk olarak İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç tarafından başvuru yapılarak başlandı.   İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi’ kapsamında nüfus cüzdanlarının yerini alacak çipli kimlik kartlarının Ürgüp'te dağıtımına başlandı.   Çipli kimlik kartı için Ürgüp'te ilk müracaatı Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç yaptı. 2 Ocak 2017 itibariyle dağıtımına başlanan çipli kimlik kartları için Ürgüp İlçe Nüfus Müdürlüğünde tüm teknik kontrollerin yapıldığını ve T.C. Kimlik Kartı başvurularını almak üzere tüm alt yapı hazırlıklarının tamamlandığını belirten İlçe Nüfus Müdürü Abdulkadir Ulusoy, yeni kimlik kartları ile ilgili bilgi verdi.   “DAHA GÜVENLİ OLACAK VE BÜROKRASİYİ AZALTACAK”      Çipli kimlik kartlarının kullanım süresinin 10 yıl olacağını aktaran Nüfus Müdürü Abdulkadir Ulusoy, yeni kimlik kartlarının beraberinde birçok kolaylık getirdiğini söyledi.   Ulusoy, “Kimlik kartları, uluslararası standartlara uygun, kolay taşınabilir, taklit, tahrif ve sahteciliğe imkan tanımayan, geleneksel ve elektronik ortamda güvenli kimlik doğrulama amacıyla kullanılabilecek, biyometrik unsurlar da içerecek şekilde tasarlandı. Çipli kimlik kartları sayesinde farklı belge, kartları taşımak durumunda kalmadan kimlik doğrulaması yapılabilecek, kimlik numarası uygulamasında olduğu gibi "tek kart-tek şifre" dönemine geçilecek. Uygulamayla sahtecilikten kaynaklanan vatandaş mağduriyeti önlenecek. E-devlet kapsamında sunulan hizmetlere, internetin bulunduğu her yerden kimlik kartıyla erişim sağlanabilecek. Kimlik kartı, vize muafiyeti olan ülkelere gidişlerde pasaport yerine seyahat belgesi olarak kullanılabilecek. Elektronik imza olarak da kullanılabilecek kimlik kartları, kamu kurumlarının vatandaşa yönelik hizmetlerinde elektronik iş süreçlerini destekleyerek, bürokrasiyi azaltacak. Yetersiz kişi doğrulamasından kaynaklanan usulsüzlük, yolsuzluk ve mali kayıplar en aza indirilecek. Kamu hizmetlerinden yararlanan kişilerin hak sahipliği denetimi kolay ve güvenli bir şekilde yapılacak” diye konuştu   Başvurularını elektronik ortamda, parmak izi gibi detayları sisteme girilen Kaymakam Maraşlı, Başkan Yıldız ve Başkan Genç, “Yeni kimlik kartlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz” dediler. 
Tüm Türkiye genelinde bugün başlanan Çipli kimlik başvurularına, Ürgüp'te ilk olarak İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç tarafından başvuru yapılarak başlandı.

Tüm Türkiye genelinde bugün başlanan Çipli kimlik başvurularına, Ürgüp'te ilk olarak İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç tarafından başvuru yapılarak başlandı.

 

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi’ kapsamında nüfus cüzdanlarının yerini alacak çipli kimlik kartlarının Ürgüp'te dağıtımına başlandı.   Çipli kimlik kartı için Ürgüp'te ilk müracaatı Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç yaptı. 2 Ocak 2017 itibariyle dağıtımına başlanan çipli kimlik kartları için Ürgüp İlçe Nüfus Müdürlüğünde tüm teknik kontrollerin yapıldığını ve T.C. Kimlik Kartı başvurularını almak üzere tüm alt yapı hazırlıklarının tamamlandığını belirten İlçe Nüfus Müdürü Abdulkadir Ulusoy, yeni kimlik kartları ile ilgili bilgi verdi.

 

“DAHA GÜVENLİ OLACAK VE BÜROKRASİYİ AZALTACAK”   

 

Çipli kimlik kartlarının kullanım süresinin 10 yıl olacağını aktaran Nüfus Müdürü Abdulkadir Ulusoy, yeni kimlik kartlarının beraberinde birçok kolaylık getirdiğini söyledi.

 

Ulusoy, “Kimlik kartları, uluslararası standartlara uygun, kolay taşınabilir, taklit, tahrif ve sahteciliğe imkan tanımayan, geleneksel ve elektronik ortamda güvenli kimlik doğrulama amacıyla kullanılabilecek, biyometrik unsurlar da içerecek şekilde tasarlandı. Çipli kimlik kartları sayesinde farklı belge, kartları taşımak durumunda kalmadan kimlik doğrulaması yapılabilecek, kimlik numarası uygulamasında olduğu gibi "tek kart-tek şifre" dönemine geçilecek. Uygulamayla sahtecilikten kaynaklanan vatandaş mağduriyeti önlenecek. E-devlet kapsamında sunulan hizmetlere, internetin bulunduğu her yerden kimlik kartıyla erişim sağlanabilecek. Kimlik kartı, vize muafiyeti olan ülkelere gidişlerde pasaport yerine seyahat belgesi olarak kullanılabilecek. Elektronik imza olarak da kullanılabilecek kimlik kartları, kamu kurumlarının vatandaşa yönelik hizmetlerinde elektronik iş süreçlerini destekleyerek, bürokrasiyi azaltacak. Yetersiz kişi doğrulamasından kaynaklanan usulsüzlük, yolsuzluk ve mali kayıplar en aza indirilecek. Kamu hizmetlerinden yararlanan kişilerin hak sahipliği denetimi kolay ve güvenli bir şekilde yapılacak” diye konuştu

 

Başvurularını elektronik ortamda, parmak izi gibi detayları sisteme girilen Kaymakam Maraşlı, Başkan Yıldız ve Başkan Genç, “Yeni kimlik kartlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz” dediler. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.