MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ürgüp Belediyesi, personeline iletişim semineri verildi

BELEDİYELER 05.05.2019 - 23:21, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Ürgüp Belediyesi, personeline iletişim semineri verildi

Konunun uzmanı Murat Özdeniz tarafından Ürgüp Belediyesi sinema salonunda düzenlenen seminerde, Ürgüp Belediyesi personeline diksiyon ve etkili iletişim konusunda eğitim verildi.
  Konunun uzmanı Murat Özdeniz tarafından Ürgüp Belediyesi sinema salonunda düzenlenen seminerde, Ürgüp Belediyesi personeline diksiyon ve etkili iletişim konusunda eğitim verildi.    İnsanlarla daha güzel bir dil kullanarak konuşmaları ve o insanları kendilerine aşina etmek için diksiyon ve liyakatin önemli olduğunu belirten Murat Özdeniz; ‘’ Olaylar basit bir dille anlatılmalı, konuşurken karşımızdaki kişiyle mutlaka göz teması kurmalıyız. Ancak doğru iletişimle düşüncelerimiz ilgili herkes tarafından doğru bir şekilde algılanabilir. Doğru mesajları verebilmek için de beden dilinin etkisi göz ardı edilmemelidir" diye konuştu.        Murat Özdeniz verdiği hizmet içi eğitim seminerinde İnsanların kendilerini yeterli derecede ifade edememelerinden kaynaklı insan ilişkilerinde başarısız olduklarını belirtti. Martin Salicman’ın kitabından alıntıyla insan ilişkilerini kuvvetlendirme konusunda konuşma yaptı. İki çeşit insan yapısından bahseden  Özdeniz, temelinde çekingen olan yapıyı birde her yerde kendini ifade edebilen bir yapının olduğunu ele aldı. İnsanın iletişim sırasında özgüvenli, konuşma şekli, kılık ve kıyafeti, samimiyet, nezaketi, mimik hareketleri ve hitap tarzının insan ilişkilerindeki önemini vurguladı.   Çok fazla maddi gücün mutluluk getirmediğini ancak yetecek kadar bir maddi gücün mutluluk getirebileceğini belirten Özdeniz İnsanın mutlu olabilmesi için araştırmalara göre en başta paranın olduğunu diğer şeylerin ise sağlam dostluklarla arkadaşlarla yapılan sohbetlerin olduğunu ifade etti. Özdeniz şöyle konuştu: ‘’ Neye olursa olsun herhangi bir şeye inanmak insan doğasında vardır, insan bir şeye inanmadığı sürece mutluluğu her açıdan sağlasa da yetersiz kalacaktır ve bir şeylere inanma isteği duyacaktır.’’   Mutlu olabilmek için sporun da hayatımızda olması gerektiğini söyleyen Özdeniz'den sonra  Beden eğitmeni ve Spor hocası Esra Yılmaz ve Diyetisyen Elif Nur Görez tarafından devam eden eğitim seminerinde  gün içerisinde yaşanan stresli olayların, iş yoğunluğunun verdiği stresin ailemize yansıdığını spor sayesinde bunlardan bir nebzede olsa arınabildiğimiz ifade edildi. Yılmaz, Günlük 30 dakikalık herhangi bir sporun bile bu streslerden uzaklaştırabileceğini söyledi.   İletişim ve Mutluluk konulu eğitimini bitiren Murat Özdeniz'in ardından Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk, çok verimli bir eğitim semineri olduğunu ifade ederek, "Ürgüp Belediyesi olarak vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti ulaştırabilmek için hizmet içi eğitim seminerlerimiz devam edecek. Herkes sorumluluk alanında işini en iyi şekilde yapabilmesi için zaman zaman personelimizi Murat Özdeniz gibi değerli eğitmenlerimizle buluşturmaya devam edeceğiz." dedi.
Konunun uzmanı Murat Özdeniz tarafından Ürgüp Belediyesi sinema salonunda düzenlenen seminerde, Ürgüp Belediyesi personeline diksiyon ve etkili iletişim konusunda eğitim verildi.

 

Konunun uzmanı Murat Özdeniz tarafından Ürgüp Belediyesi sinema salonunda düzenlenen seminerde, Ürgüp Belediyesi personeline diksiyon ve etkili iletişim konusunda eğitim verildi. 

 

İnsanlarla daha güzel bir dil kullanarak konuşmaları ve o insanları kendilerine aşina etmek için diksiyon ve liyakatin önemli olduğunu belirten Murat Özdeniz; ‘’ Olaylar basit bir dille anlatılmalı, konuşurken karşımızdaki kişiyle mutlaka göz teması kurmalıyız. Ancak doğru iletişimle düşüncelerimiz ilgili herkes tarafından doğru bir şekilde algılanabilir. Doğru mesajları verebilmek için de beden dilinin etkisi göz ardı edilmemelidir" diye konuştu.     

 

Murat Özdeniz verdiği hizmet içi eğitim seminerinde İnsanların kendilerini yeterli derecede ifade edememelerinden kaynaklı insan ilişkilerinde başarısız olduklarını belirtti. Martin Salicman’ın kitabından alıntıyla insan ilişkilerini kuvvetlendirme konusunda konuşma yaptı. İki çeşit insan yapısından bahseden  Özdeniz, temelinde çekingen olan yapıyı birde her yerde kendini ifade edebilen bir yapının olduğunu ele aldı. İnsanın iletişim sırasında özgüvenli, konuşma şekli, kılık ve kıyafeti, samimiyet, nezaketi, mimik hareketleri ve hitap tarzının insan ilişkilerindeki önemini vurguladı.

 

Çok fazla maddi gücün mutluluk getirmediğini ancak yetecek kadar bir maddi gücün mutluluk getirebileceğini belirten Özdeniz İnsanın mutlu olabilmesi için araştırmalara göre en başta paranın olduğunu diğer şeylerin ise sağlam dostluklarla arkadaşlarla yapılan sohbetlerin olduğunu ifade etti.

Özdeniz şöyle konuştu: ‘’ Neye olursa olsun herhangi bir şeye inanmak insan doğasında vardır, insan bir şeye inanmadığı sürece mutluluğu her açıdan sağlasa da yetersiz kalacaktır ve bir şeylere inanma isteği duyacaktır.’’

 

Mutlu olabilmek için sporun da hayatımızda olması gerektiğini söyleyen Özdeniz'den sonra  Beden eğitmeni ve Spor hocası Esra Yılmaz ve Diyetisyen Elif Nur Görez tarafından devam eden eğitim seminerinde  gün içerisinde yaşanan stresli olayların, iş yoğunluğunun verdiği stresin ailemize yansıdığını spor sayesinde bunlardan bir nebzede olsa arınabildiğimiz ifade edildi. Yılmaz, Günlük 30 dakikalık herhangi bir sporun bile bu streslerden uzaklaştırabileceğini söyledi.

 

İletişim ve Mutluluk konulu eğitimini bitiren Murat Özdeniz'in ardından Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk, çok verimli bir eğitim semineri olduğunu ifade ederek, "Ürgüp Belediyesi olarak vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti ulaştırabilmek için hizmet içi eğitim seminerlerimiz devam edecek. Herkes sorumluluk alanında işini en iyi şekilde yapabilmesi için zaman zaman personelimizi Murat Özdeniz gibi değerli eğitmenlerimizle buluşturmaya devam edeceğiz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.