Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ürgüp Sarıhıdır Köyünde Fide Sezonu açıldı

İLÇELER 16.04.2016 - 14:46, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Ürgüp Sarıhıdır Köyünde Fide Sezonu açıldı

Sarıhıdır köyü her yıl fide yetiştiriciliğinde kendini yenileyerek fide üretim sayısını artırıyor.
Nevşehir   Ürgüp ilçemize bağlı Kızılırmak kenarında yerleşimi olan  ilçeye 16km. uzaklıkta Sarıhıdır köyü her yıl fide yetiştiriciliğinde kendini yenileyerek fide üretim sayısını artırıyor.   Yerli fide üretimi denilince ; bölgede akıllara gelen tek isim Sarıhıdır  Köyün de yetiştiriciliğin %50 si köye has çeşidi olan “ Yerli Çanak  Domates”   fidesidir. Daha sonra   Biber, Hıyar, Sanayi Domatesi, Patlıcan, Lahana, Karnabahar   tür ve çeşitleri yer almaktadır.   Ziraat Mühendisleri kontrolü altında üretilen fideler   hem bölgeden   hem de yakın iller tarafından yoğun ilgi görmektedir.   SARIHIDIR   Köyünde   bu yılda yaklaşık    13 milyon fide üretilmekte olup   2016   yılı  fide sezonuna  satışına hazırdır.   Lalehaber olarak Çiftçilerimize   hayırlı ve bereketli satışlar diliyoruz.    
Sarıhıdır köyü her yıl fide yetiştiriciliğinde kendini yenileyerek fide üretim sayısını artırıyor.

Nevşehir   Ürgüp ilçemize bağlı Kızılırmak kenarında yerleşimi olan  ilçeye 16km. uzaklıkta Sarıhıdır köyü her yıl fide yetiştiriciliğinde kendini yenileyerek fide üretim sayısını artırıyor.

 

Yerli fide üretimi denilince ; bölgede akıllara gelen tek isim Sarıhıdır  Köyün de yetiştiriciliğin %50 si köye has çeşidi olan “ Yerli Çanak  Domates”   fidesidir. Daha sonra   Biber, Hıyar, Sanayi Domatesi, Patlıcan, Lahana, Karnabahar   tür ve çeşitleri yer almaktadır.

 

Ziraat Mühendisleri kontrolü altında üretilen fideler   hem bölgeden   hem de yakın iller tarafından yoğun ilgi görmektedir.

 

SARIHIDIR   Köyünde   bu yılda yaklaşık    13 milyon fide üretilmekte olup   2016   yılı  fide sezonuna  satışına hazırdır.

 

Lalehaber olarak Çiftçilerimize   hayırlı ve bereketli satışlar diliyoruz.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.