Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ürgüp Şehir Hamamında Bayram Yoğunluğu Yaşanıyor

İLÇELER 30.08.2017 - 20:17, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Ürgüp Şehir Hamamında Bayram Yoğunluğu Yaşanıyor

Ürgüp’te Kurban bayramı hazırlıklarının yaşandığı yerlerden biri de hamam oldu.
  Ürgüp’te Kurban bayramı hazırlıklarının yaşandığı yerlerden biri de hamam oldu.   Bayrama tertemiz girmek isteyenler Ürgüp’teki Tarihi Şehir Hamamını tercih ediyor. Bayrama tertemiz girmek isteyen Ürgüplüler, kendilerini tarihi Ürgüp Şehir Hamamına attı. Bayramdan önceki son 2 günde, Şerife ve Arefe'de hamama gelenler, bol su ile yıkandılar, köpük banyosu yaptılar. Saunada terleyenler, kese ve masajla da vücudun bütün olumsuz enerjisini attılar. Ürgüplüler, bayram öncesi hamama akın ederken, 'Hamama giren terler' atasözü de gerçek oluyor. Hamamdaki sıcak havada terleyenler, hamam sonrası soğuk içeceklerle serinliyor. Ürgüp’teki tarihi hamam Selçuklular'dan kalma. Günümüzde ise bu kültürü Ürgüp Şehir Hamamı işletmecisi Osman Taşar 41 yıldır sürdürüyor. Hamam keyfinin de bir bedeli var. Banyo 25, kese 10 ve masaj 10 lira. Hamama gelenler, içeceklerle birlikte 50 lira gibi bir bedelle bu hizmetten yararlanabiliyor.
Ürgüp’te Kurban bayramı hazırlıklarının yaşandığı yerlerden biri de hamam oldu.

 

Ürgüp’te Kurban bayramı hazırlıklarının yaşandığı yerlerden biri de hamam oldu.

 

Bayrama tertemiz girmek isteyenler Ürgüp’teki Tarihi Şehir Hamamını tercih ediyor. Bayrama tertemiz girmek isteyen Ürgüplüler, kendilerini tarihi Ürgüp Şehir Hamamına attı. Bayramdan önceki son 2 günde, Şerife ve Arefe'de hamama gelenler, bol su ile yıkandılar, köpük banyosu yaptılar. Saunada terleyenler, kese ve masajla da vücudun bütün olumsuz enerjisini attılar. Ürgüplüler, bayram öncesi hamama akın ederken, 'Hamama giren terler' atasözü de gerçek oluyor. Hamamdaki sıcak havada terleyenler, hamam sonrası soğuk içeceklerle serinliyor. Ürgüp’teki tarihi hamam Selçuklular'dan kalma. Günümüzde ise bu kültürü Ürgüp Şehir Hamamı işletmecisi Osman Taşar 41 yıldır sürdürüyor. Hamam keyfinin de bir bedeli var. Banyo 25, kese 10 ve masaj 10 lira. Hamama gelenler, içeceklerle birlikte 50 lira gibi bir bedelle bu hizmetten yararlanabiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.