Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ürgüp’te 47.Uluslararası Bağ Bozum Festivali Düzenlendi

GÜNCEL 16.09.2018 - 14:04, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Ürgüp’te 47.Uluslararası Bağ Bozum Festivali Düzenlendi

Ürgüp’te bu yıl 47.si düzenlenen uluslar arası bağ bozumu festivali düzenlendi.
    Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde bu yıl 47. si gerçekleştirilen Uluslararası Bağ bozumu Festivaline katılarak davetlilere hitaben bir konuşma yaptı.   Ürgüp üç Güzeller Mevkiinde düzenlenen 47. Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivaline TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı ile çok sayıda davetli topluluğu katıldı.   Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız’ın yaptığı selamlama konuşmasının ardından konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, dünyada bir başka bulunmayan eşsiz bir coğrafyaya sahip olduklarını belirterek, bu bölgenin en kısa süre içerisinde hak ettiği yere gelebilmesi için çalıştıklarını ifade etti.   Bölgede bağcılığın yıllardan beri ana uğraş alanlarından biri olduğunu ifade eden Seçen, bölgede üzümcülüğün geliştirilmesi yönünde çalışmaların ortaya konulması ile bölgenin ekonomik alandaki haraketliliğin daha da artacağına işaret etti.   Ürgüp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı’ nın davetlilere hitap etmesinin ardından konuşan TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, bugüne kadar bir çok dünya ülkesini gezmesine karşın, hiçbir ülkenin kendisini Türkiye kadar etkilemediğini bu yönüyle de Türkiye’nin, sahip olduğu tüm değerleri ile adeta yalan dünyanın bir cenneti olduğunu oldukça net bir şekilde gözlemlediğini ifade etti.   Dünyanın eşsiz bir coğrafyası içerisinde yaşadıklarını kaydeden Menekşe, tarımda önemli bir potansiyel güç olan bağcılığın bu bölgede birlik ve beraberlik içerisinde daha da ileri düzeylere taşınması gerektiğine inandığını kaydetti. Menekşe, böyle bir organizasyonun gerçekleştirilmesinden dolayı da Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.   Halk Oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından festivalde en iyi üzümü yetiştiren üreticiler ödüllendirildi ve çeşitli yarışmalar düzenlendi.
Ürgüp’te bu yıl 47.si düzenlenen uluslar arası bağ bozumu festivali düzenlendi.

 

 

Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde bu yıl 47. si gerçekleştirilen Uluslararası Bağ bozumu Festivaline katılarak davetlilere hitaben bir konuşma yaptı.

 

Ürgüp üç Güzeller Mevkiinde düzenlenen 47. Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivaline TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı ile çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

 

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız’ın yaptığı selamlama konuşmasının ardından konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, dünyada bir başka bulunmayan eşsiz bir coğrafyaya sahip olduklarını belirterek, bu bölgenin en kısa süre içerisinde hak ettiği yere gelebilmesi için çalıştıklarını ifade etti.

 

Bölgede bağcılığın yıllardan beri ana uğraş alanlarından biri olduğunu ifade eden Seçen, bölgede üzümcülüğün geliştirilmesi yönünde çalışmaların ortaya konulması ile bölgenin ekonomik alandaki haraketliliğin daha da artacağına işaret etti.

 

Ürgüp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı’ nın davetlilere hitap etmesinin ardından konuşan TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, bugüne kadar bir çok dünya ülkesini gezmesine karşın, hiçbir ülkenin kendisini Türkiye kadar etkilemediğini bu yönüyle de Türkiye’nin, sahip olduğu tüm değerleri ile adeta yalan dünyanın bir cenneti olduğunu oldukça net bir şekilde gözlemlediğini ifade etti.

 

Dünyanın eşsiz bir coğrafyası içerisinde yaşadıklarını kaydeden Menekşe, tarımda önemli bir potansiyel güç olan bağcılığın bu bölgede birlik ve beraberlik içerisinde daha da ileri düzeylere taşınması gerektiğine inandığını kaydetti. Menekşe, böyle bir organizasyonun gerçekleştirilmesinden dolayı da Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

 

Halk Oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından festivalde en iyi üzümü yetiştiren üreticiler ödüllendirildi ve çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.