MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ürgüp'te kışın yaşandığı bu günlerde erik ağacı çiçek açtı

İLÇELER 19.01.2021 - 10:21, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Ürgüp'te kışın yaşandığı bu günlerde erik ağacı çiçek açtı

Ürgüp'e bağlı İltaş Köyünde, erik ağacının Ocak ayında çiçek açması görenleri şaşırttı.
   Ürgüp'e bağlı İltaş Köyünde, erik ağacının Ocak ayında çiçek açması görenleri şaşırttı.   Erik ağacının Ocak'da çiçek açmasının kendisini şaşırttığını dile getiren, köyde yaşayan Hüseyin Korkmaz, "Normalde erik ağacı her yıl Nisan ayının sonuna doğru çiçek açar. Ama buruda erik ağacı, Ocak ayı başında yalancı bahara aldanıp yeniden çiçek açtı üzerine de kar yağdı meyve ağaçında hem açan çiçeği hemde karı görmek her zaman rastlanan bir olay değil. Cinsi can eriği olan bu ağacın çiçek açmasına çok şaşırdım. Geçitiğimiz senelerde de komşumuz Mustafa Bektaş'ın ve bizim bahçenin ağaçlarının Ekim ve Kasım ayında çiçek açtığına şahit olduk " diye konuştu.   Köyde oturan ve durumu gören köy halkı ise "Erik ağacının bu mevsimde açmasının bulunduğumuz kışın soğuk hava koşullarının olmaması ve hava sıcaklığının mevsim koşullarının üzerinde seyretmesi meyve ağacımızı yeniden meyve vermeye yöneltmiştir. Köyümüzde her türlü meyve ağaçı var en çokta ceviz ağacı var. Meyve ağaçlarınında kışın uykuya yatması gerekir. Ağaçlarımızın bu mevsimde çiçeklenmesi bölgemizdeki hava koşullarının anormal bir şekilde seyir ettiğinin bir göstergesidir." şeklinde ifade ettiler.   Ağacı gören köy sakinleri çiçek açan erik ağacı ile fotoğraf çekinerek sosyal medyada paylaştılar.
Ürgüp'e bağlı İltaş Köyünde, erik ağacının Ocak ayında çiçek açması görenleri şaşırttı.

 

 Ürgüp'e bağlı İltaş Köyünde, erik ağacının Ocak ayında çiçek açması görenleri şaşırttı.

 

Erik ağacının Ocak'da çiçek açmasının kendisini şaşırttığını dile getiren, köyde yaşayan Hüseyin Korkmaz, "Normalde erik ağacı her yıl Nisan ayının sonuna doğru çiçek açar. Ama buruda erik ağacı, Ocak ayı başında yalancı bahara aldanıp yeniden çiçek açtı üzerine de kar yağdı meyve ağaçında hem açan çiçeği hemde karı görmek her zaman rastlanan bir olay değil. Cinsi can eriği olan bu ağacın çiçek açmasına çok şaşırdım. Geçitiğimiz senelerde de komşumuz Mustafa Bektaş'ın ve bizim bahçenin ağaçlarının Ekim ve Kasım ayında çiçek açtığına şahit olduk " diye konuştu.

 

Köyde oturan ve durumu gören köy halkı ise "Erik ağacının bu mevsimde açmasının bulunduğumuz kışın soğuk hava koşullarının olmaması ve hava sıcaklığının mevsim koşullarının üzerinde seyretmesi meyve ağacımızı yeniden meyve vermeye yöneltmiştir. Köyümüzde her türlü meyve ağaçı var en çokta ceviz ağacı var. Meyve ağaçlarınında kışın uykuya yatması gerekir. Ağaçlarımızın bu mevsimde çiçeklenmesi bölgemizdeki hava koşullarının anormal bir şekilde seyir ettiğinin bir göstergesidir." şeklinde ifade ettiler.

 

Ağacı gören köy sakinleri çiçek açan erik ağacı ile fotoğraf çekinerek sosyal medyada paylaştılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.