Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ürgüp'te otizm farkındalık yürüyüşü düzenlendi

İLÇELER 03.04.2019 - 17:34, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Ürgüp'te otizm farkındalık yürüyüşü düzenlendi

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Ürgüp’te çeşitli etkinliklerle kutlandı.
  Ürgüp’te ilk ve tek olan,  2018-2019 eğitim ve öğretim yılında Mehmet Diker Ortaokulu bünyesinde açılan Otizm Sınıfı için 2 Nisan Dünya Otizm Günü çerçevesinde Otizmin hastalık değil farklılık olduğu konusunda farkındalık yaratmak, otizmli bireylerin ötekileştirilmeksizin toplumla iç içe yaşamalarını sağlamak ve bu hususta toplumsal bilinç geliştirmek amacıyla “Otizm Farkındalık Yürüyüşü”  düzenlendi.   Yürüyüşe Kaymakam Mehmet Maraşlı, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Levent Bal, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Eroğlu, Koru Farklı Gelişen Çocuklar, Gençlik ve Spor, Eğitim Merkezleri Derneği Başkanı Engin Ersin,Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Esnaflar, Okul Müdürleri, Veliler, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Ürgüp’te çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

Ürgüp’te ilk ve tek olan,  2018-2019 eğitim ve öğretim yılında Mehmet Diker Ortaokulu bünyesinde açılan Otizm Sınıfı için 2 Nisan Dünya Otizm Günü çerçevesinde Otizmin hastalık değil farklılık olduğu konusunda farkındalık yaratmak, otizmli bireylerin ötekileştirilmeksizin toplumla iç içe yaşamalarını sağlamak ve bu hususta toplumsal bilinç geliştirmek amacıyla “Otizm Farkındalık Yürüyüşü”  düzenlendi.

 

Yürüyüşe Kaymakam Mehmet Maraşlı, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Levent Bal, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Eroğlu, Koru Farklı Gelişen Çocuklar, Gençlik ve Spor, Eğitim Merkezleri Derneği Başkanı Engin Ersin,Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Esnaflar, Okul Müdürleri, Veliler, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.