Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ürgüp'te Ramazan sokağı hazırlıkları tamamlandı

İLÇELER 05.05.2019 - 23:25, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Ürgüp'te Ramazan sokağı hazırlıkları tamamlandı

Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk, Ürgüp Ramazan Sokağı'ndaki çalışmaları yerinde inceleyerek tüm vatandaşları eski ramazanları yaşamak için Ürgüp Ramazan Sokağına davet etti.
  Ramazan Ayı hazırlıklarını tamamlayan Ürgüp Belediyesi, Ramazan Sokağın’daki bölümleri de hazır hale getirdi. Tüm Ramazan Ayı boyunca halkın ziyaretine açık olacak olan Ramazan Sokağı’nda her gün iftar verilecek.   Çalışmaları yerinde inceleyen Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk, tüm vatandaşları ramazan ayının manevi havasını birlikte teneffüs etmek için Ürgüp ramazan sokağına davet etti.   Çok özel hazırlık yaptıklarını ifade eden Başkan Aktürk, “Eski ramazanların özlemini bu yıl Ürgüp ramazan sokağında hemşehrilerimle birlikte gidereceğiz inşallah. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar planladıklarını belirten Aktürk, ilk orucu tutacağımız ramazanın ilk günü olan Pazartesi akşamı itibarı ilk iftarla etkinliklerimize başlayacağız” dedi.    Aktürk bir ay süresince dolu dolu bir programın misafirleri için hazır olduğunu ifade etti.   İftara doğru Nasreddin hoca, Hacıvat ve Karagöz kostümlü animatörlerin fayton ile Ürgüp çarşısında ve mahallelerinde ramazan davulu ve tellak ile vatandaşları iftara ve ramazan sokağına davet edeceği programda ilk gün animasyon yarışmalar, ipli kukla gösterileri ve Yeteneksizsiniz Türkiye’de yer alan kukla dans gösterisi yer alacak.   400 kişilik restoran kalitesinde misafirleri ağırlayacak İftar sofrasında günün menüsü tüm misafirlerin önüne servis edilecek. İftar anında neyzen Yusuf Zengin, Ud taksiminde Erol Nar ve kudümde Fatih Zengin iftar anında eserleriyle programda yer alacak.   İki adet Osmanlı şerbetçisinin gelen misafirlere geleneksel Osmanlı şerbeti dağıtımı yapacağı ramazan sokağında Nasrettin Hoca, Tuzsuz Deli Bekir, Osmanlı Delikanlısı kostümlü karakterler sokaktaki çocuklarla ilgilenerek fotoğraf çektirecek.   Çocuklar için ücretsiz şişme oyun parkurlarının da hazır olacağı Ürgüp ramazan sokağında çeşitli sektörlerden firmaların stantlarında ramazana özel ürünlerin de satışı yapılacak.   HAYIRLI RAMAZANLAR   Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk, mübarek ramazan ayının tüm İslam alemine, Ülkemize, milletimize ve İlçemize hayırlar getirmesi dileyerek “Rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı Ramazan hepimize  huzur ve bereket getirsin. İbadetlerimiz kabul olsun. Daha nice ramazanlara bir arada olarak kavuşmayı Allah bizlere nasip etsin” dedi.
Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk, Ürgüp Ramazan Sokağı'ndaki çalışmaları yerinde inceleyerek tüm vatandaşları eski ramazanları yaşamak için Ürgüp Ramazan Sokağına davet etti.

 

Ramazan Ayı hazırlıklarını tamamlayan Ürgüp Belediyesi, Ramazan Sokağın’daki bölümleri de hazır hale getirdi. Tüm Ramazan Ayı boyunca halkın ziyaretine açık olacak olan Ramazan Sokağı’nda her gün iftar verilecek.

 

Çalışmaları yerinde inceleyen Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk, tüm vatandaşları ramazan ayının manevi havasını birlikte teneffüs etmek için Ürgüp ramazan sokağına davet etti.

 

Çok özel hazırlık yaptıklarını ifade eden Başkan Aktürk, “Eski ramazanların özlemini bu yıl Ürgüp ramazan sokağında hemşehrilerimle birlikte gidereceğiz inşallah. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar planladıklarını belirten Aktürk, ilk orucu tutacağımız ramazanın ilk günü olan Pazartesi akşamı itibarı ilk iftarla etkinliklerimize başlayacağız” dedi.

 

 Aktürk bir ay süresince dolu dolu bir programın misafirleri için hazır olduğunu ifade etti.

 

İftara doğru Nasreddin hoca, Hacıvat ve Karagöz kostümlü animatörlerin fayton ile Ürgüp çarşısında ve mahallelerinde ramazan davulu ve tellak ile vatandaşları iftara ve ramazan sokağına davet edeceği programda ilk gün animasyon yarışmalar, ipli kukla gösterileri ve Yeteneksizsiniz Türkiye’de yer alan kukla dans gösterisi yer alacak.

 

400 kişilik restoran kalitesinde misafirleri ağırlayacak İftar sofrasında günün menüsü tüm misafirlerin önüne servis edilecek. İftar anında neyzen Yusuf Zengin, Ud taksiminde Erol Nar ve kudümde Fatih Zengin iftar anında eserleriyle programda yer alacak.

 

İki adet Osmanlı şerbetçisinin gelen misafirlere geleneksel Osmanlı şerbeti dağıtımı yapacağı ramazan sokağında Nasrettin Hoca, Tuzsuz Deli Bekir, Osmanlı Delikanlısı kostümlü karakterler sokaktaki çocuklarla ilgilenerek fotoğraf çektirecek.

 

Çocuklar için ücretsiz şişme oyun parkurlarının da hazır olacağı Ürgüp ramazan sokağında çeşitli sektörlerden firmaların stantlarında ramazana özel ürünlerin de satışı yapılacak.

 

HAYIRLI RAMAZANLAR

 

Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk, mübarek ramazan ayının tüm İslam alemine, Ülkemize, milletimize ve İlçemize hayırlar getirmesi dileyerek “Rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı Ramazan hepimize  huzur ve bereket getirsin. İbadetlerimiz kabul olsun. Daha nice ramazanlara bir arada olarak kavuşmayı Allah bizlere nasip etsin” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.