Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ürgüp'ün erasmus+ projelerinde büyük başarısı

İLÇELER 07.01.2020 - 18:15, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Ürgüp'ün erasmus+ projelerinde büyük başarısı

Ürgüp Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim kapsamında 2019 yılı Teklif Çağrısı döneminde sunduğu 2019-1-TR01-KA102-071990 Numaralı “AVRUPA’DA BAKIM EVLERİNDE YAŞLI HASTALARA MEDİKAL BAKIM,SOSYAL,KÜLTÜREL VE PSİKOLOJİK TERAPİ YAKLAŞIMLARI” başlıklı projesi Avrupa Birliği Başkanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından  hibe desteği ile kabul edildi.   Proje Kapsamında 4 öğretmen refakatinde 24 öğrenci Almanya ve İtalya da sağlık kurumları ve bakım evlerinde 15 gün süre ile staj yapacaklar.   12 öğrenci 2 öğretmenin Almanya ve 12 öğrenci 2 öğretmenin İtalya da katılacakları staj çalışmalarında Yaşlı hastaların kronik sorunları ve bu hastalıklara yönelik medikal,sosyal,psikolojik ve kültürel terapi yöntemleri incelenecektir.   Ayrıca Almanya ve İtalya da ki eğitim ortamları yakından gözlemlenecek,kültürel paylaşımlar yapılacaktır.Yaşlı hasta bakımında Avrupa ve ülkemizdeki uygulamaları mukayese ederek iyi uygulamalar paylaşılacaktır.   Proje Koordinatörü öğretmen H.Özay ÖZEL 11 ve 12.sınıf Sağlık Hizmetleri Alanı öğrencilerinin katılacağı staj projesinin faaliyetlerinin 12 ay süreceğini belirterek,projeye katılacak öğrenci ve öğretmen seçimlerinin tamamlandığını ve hazırlıkların hızla devam ettiğini belirtti.   Bu proje ile öğrencilerinin özgüvenlerinin artarak dünyanın her yerinde çalışabilecek bir kaliteye ulaşmalarında son derece etkili olacağını,ayrıca bölgemiz ve ülkemizdeki sağlık hizmetlerindeki kalitenin artırılmasına katkı sağlayacağını belirtti.   Mart ve Nisan (2020)aylarında gerçekleşecek proje hareketliliklerinde öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dileriz.  

Ürgüp Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim kapsamında 2019 yılı Teklif Çağrısı döneminde sunduğu 2019-1-TR01-KA102-071990 Numaralı “AVRUPA’DA BAKIM EVLERİNDE YAŞLI HASTALARA MEDİKAL BAKIM,SOSYAL,KÜLTÜREL VE PSİKOLOJİK TERAPİ YAKLAŞIMLARI” başlıklı projesi Avrupa Birliği Başkanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından  hibe desteği ile kabul edildi.

 

Proje Kapsamında 4 öğretmen refakatinde 24 öğrenci Almanya ve İtalya da sağlık kurumları ve bakım evlerinde 15 gün süre ile staj yapacaklar.

 

12 öğrenci 2 öğretmenin Almanya ve 12 öğrenci 2 öğretmenin İtalya da katılacakları staj çalışmalarında Yaşlı hastaların kronik sorunları ve bu hastalıklara yönelik medikal,sosyal,psikolojik ve kültürel terapi yöntemleri incelenecektir.

 

Ayrıca Almanya ve İtalya da ki eğitim ortamları yakından gözlemlenecek,kültürel paylaşımlar yapılacaktır.Yaşlı hasta bakımında Avrupa ve ülkemizdeki uygulamaları mukayese ederek iyi uygulamalar paylaşılacaktır.

 

Proje Koordinatörü öğretmen H.Özay ÖZEL 11 ve 12.sınıf Sağlık Hizmetleri Alanı öğrencilerinin katılacağı staj projesinin faaliyetlerinin 12 ay süreceğini belirterek,projeye katılacak öğrenci ve öğretmen seçimlerinin tamamlandığını ve hazırlıkların hızla devam ettiğini belirtti.

 

Bu proje ile öğrencilerinin özgüvenlerinin artarak dünyanın her yerinde çalışabilecek bir kaliteye ulaşmalarında son derece etkili olacağını,ayrıca bölgemiz ve ülkemizdeki sağlık hizmetlerindeki kalitenin artırılmasına katkı sağlayacağını belirtti.

 

Mart ve Nisan (2020)aylarında gerçekleşecek proje hareketliliklerinde öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dileriz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.