Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ürgüplü Refik Başaran mezarı başında anıldı

İLÇELER 05.02.2019 - 12:14, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Ürgüplü Refik Başaran mezarı başında anıldı

“Cemalim” türküsü ile tüm Türkiye’nin tanıdığı ünlü şair, halk ozanı, sanatçı Refik Başaran, memleketi Ürgüp’ün Taşkınpaşa köyünde mezarı başında anıldı.
  Anma töreninde konuşan Almanya Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümin Uluç, merhum Refik Başaran’ın Anadolu kültürünün önemli bir değeri olduğunu, içimizden çıkan değerleri yaşatmak ve sahip çıkmak gibi bir vefa borcumuzun olduğunu belirtti.   Törende Ürgüp önceki Belediye Başkanı Bekir Ödemiş ise, Belediye Başkanlığı döneminde, valiliğin katkıları ile belediye olarak Refik Başaran’ın mezarı ve çevresinin projelendirilip anıt mezar olarak yapıldığını, Taşkınpaşa medresesinde özel eşya ve plaklarının bulunduğu müzesinin yapıldığını, merhum Hacer Buluş ve Musa Eroğlu, Bayram Bilge Toker gibi değerli sanatçılarla her yıl anma programı gerçekleştirip, bu sayede sanatçıyı gelecek nesillere taşıdıklarını, Kalan Müzik kurucusu Hasan Saltık’a Refik Başaran CD’si ve belgeseli yaptırdıklarını ifade ederek, az sayıda yetişen nadir değerlerin unutulması geçmişimize ve tarihimize saygısızlıktır diyerek sözlerini tamamladı.
“Cemalim” türküsü ile tüm Türkiye’nin tanıdığı ünlü şair, halk ozanı, sanatçı Refik Başaran, memleketi Ürgüp’ün Taşkınpaşa köyünde mezarı başında anıldı.

 

Anma töreninde konuşan Almanya Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümin Uluç, merhum Refik Başaran’ın Anadolu kültürünün önemli bir değeri olduğunu, içimizden çıkan değerleri yaşatmak ve sahip çıkmak gibi bir vefa borcumuzun olduğunu belirtti.

 

Törende Ürgüp önceki Belediye Başkanı Bekir Ödemiş ise, Belediye Başkanlığı döneminde, valiliğin katkıları ile belediye olarak Refik Başaran’ın mezarı ve çevresinin projelendirilip anıt mezar olarak yapıldığını, Taşkınpaşa medresesinde özel eşya ve plaklarının bulunduğu müzesinin yapıldığını, merhum Hacer Buluş ve Musa Eroğlu, Bayram Bilge Toker gibi değerli sanatçılarla her yıl anma programı gerçekleştirip, bu sayede sanatçıyı gelecek nesillere taşıdıklarını, Kalan Müzik kurucusu Hasan Saltık’a Refik Başaran CD’si ve belgeseli yaptırdıklarını ifade ederek, az sayıda yetişen nadir değerlerin unutulması geçmişimize ve tarihimize saygısızlıktır diyerek sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.