MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ürgüp Belediyesinden Tarihe ve Şehitlere Saygı Gezisi

BELEDİYELER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.03.2015 - 10:06, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Ürgüp Belediyesinden Tarihe ve Şehitlere Saygı Gezisi

  Ürgüp Belediyesi ve Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile düzenlenen "Şehitlerimize ve Tarihe Saygı gezisi" Bursa, Çanakkale, Edirne ve İstanbul’un tarihi mekanlarının ziyareti ile tamamlandı. Geziye Ürgüp’teki liselerde eğitim gören, başarı sıralamasında ilk 3’e giren öğrencilerle birlikte Tesan Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Çavuş ile Tarih Öğretmeni Oktay Demirkale eşlik etti. Grup ilk olarak Bursa’da Ulucami ile Bursa’nın tarihi mekanlarını ziyaret etti. Ardından planlandığı şekilde Çanakkale’ye hareket edildi. Otelde konaklamanın ardından sabah ilk iş truva heykeli ve Çimenlik kalesi ile tarihi nusret mayın gemisi Eceabat eski Belediye Başkanı, Çanakkale Kültür Turizm Müdürü Belediye Başkanı Fahri Yıldız’ın arkadaşı Kemal Dokuz tarafından gruba anlatıldı. Ardından Gelibolu yarım adasında tabyaları ve şehit mezarları ile şehitler için yapılan anıtları bölge rehberinin anlatımları eşliğinde ziyaret eden grup, "Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı!" dizesinin neden yazıldığını anlayarak, tanıma fırsatı buldu. Son dönemlerde yapılan Çanakkale tanıtım similasyon salonlarında deniz ve kara harekatlarını izleyen öğrenciler, müzeyi de ziyaret etti. Akşama kadar yağmur eşliğinde yorulmadan süren şehitlik ziyaretinin ardından otobüs Edirne’ye doğru harekete geçti. Edirne’de sabah 2. Beyazıt külliyesi, Darüşşifa hastanesi, Selimiye camii gibi Edirne’nin önemli merkezlerini ziyaretin ardından İstanbul’a doğru harekete geçildi. İstanbul’da ilk olarak panorama 1453’ü ziyaretin ardından otelde dinlenen öğrenciler, ertesi gün İstanbul’da gezilecek yerleri yürüyerek gezme kararı verdi. Sabah Sultanahmet meydanında başlayan İstanbul gezisinde rehber eşliğinde Dikilitaş, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı ve Eminönü’nü gezildi. Son olarak Eyüp Sultan Camiine uğrayan grup, aynı planlandığı gibi pazar sabahı Ürgüp’e döndü. Öğrenciler çok faydalı bir program olduğunu belirttikleri gezi nedeniyle Belediye Başkanı Fahri Yıldız’a teşekkür ettiklerini ifade ettiler.
 

Ürgüp Belediyesi ve Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile düzenlenen "Şehitlerimize ve Tarihe Saygı gezisi" Bursa, Çanakkale, Edirne ve İstanbul’un tarihi mekanlarının ziyareti ile tamamlandı.

Geziye Ürgüp’teki liselerde eğitim gören, başarı sıralamasında ilk 3’e giren öğrencilerle birlikte Tesan Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Çavuş ile Tarih Öğretmeni Oktay Demirkale eşlik etti.

Grup ilk olarak Bursa’da Ulucami ile Bursa’nın tarihi mekanlarını ziyaret etti. Ardından planlandığı şekilde Çanakkale’ye hareket edildi. Otelde konaklamanın ardından sabah ilk iş truva heykeli ve Çimenlik kalesi ile tarihi nusret mayın gemisi Eceabat eski Belediye Başkanı, Çanakkale Kültür Turizm Müdürü Belediye Başkanı Fahri Yıldız’ın arkadaşı Kemal Dokuz tarafından gruba anlatıldı.

Ardından Gelibolu yarım adasında tabyaları ve şehit mezarları ile şehitler için yapılan anıtları bölge rehberinin anlatımları eşliğinde ziyaret eden grup, "Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı!" dizesinin neden yazıldığını anlayarak, tanıma fırsatı buldu. Son dönemlerde yapılan Çanakkale tanıtım similasyon salonlarında deniz ve kara harekatlarını izleyen öğrenciler, müzeyi de ziyaret etti.

Akşama kadar yağmur eşliğinde yorulmadan süren şehitlik ziyaretinin ardından otobüs Edirne’ye doğru harekete geçti. Edirne’de sabah 2. Beyazıt külliyesi, Darüşşifa hastanesi, Selimiye camii gibi Edirne’nin önemli merkezlerini ziyaretin ardından İstanbul’a doğru harekete geçildi.

İstanbul’da ilk olarak panorama 1453’ü ziyaretin ardından otelde dinlenen öğrenciler, ertesi gün İstanbul’da gezilecek yerleri yürüyerek gezme kararı verdi. Sabah Sultanahmet meydanında başlayan İstanbul gezisinde rehber eşliğinde Dikilitaş, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı ve Eminönü’nü gezildi. Son olarak Eyüp Sultan Camiine uğrayan grup, aynı planlandığı gibi pazar sabahı Ürgüp’e döndü.

Öğrenciler çok faydalı bir program olduğunu belirttikleri gezi nedeniyle Belediye Başkanı Fahri Yıldız’a teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.