Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ürgüp Ülkü Ocakları Aşure Dağıttı

İLÇELER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.11.2013 - 16:03, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Ürgüp Ülkü Ocakları Aşure Dağıttı

Ürgüp Ülkü Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfı sanayi cami’sin de kurduğu stant ile vatandaşa aşure  ikramında bulundu. İslam dünyasında özel bir öneme sahip olan Muharrem ayı’nda aşure yapıp dağıtmak bir gelenek halini aldı. Ürgüp Ülkü Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Oytun AKYOL ve yönetim kurulu, hazırlattıkları aşure ile bu geleneğe ortak oldular. Yaklaşık 1200 kişiye aşure dağıtan Ürgüp Ülkü Ocağı’nın bu etkinliği halk tarafından memnuniyetle karşılandı. Ürgüp Ülkü Ocağı Başkanı Oytun AKYOL aşure dağıtımı ile ilgili olarak “Bugün Muharrem ayının 19 günü. Bu mübarek günün ve geleneğin, kardeşlik bağlarını kuvvetlendirdiği muhakkaktır. Bizler de Ülkü Ocakları olarak bu geleneğin yaşatılması ve birlik beraberliğimize katkı sunması amacıyla bugün aşure dağıttık. Allah muharrem ayında oruç tutanların oruçlarını kabul etsin. Bu mübarek ay’da temennimiz Vatanımızın ve Milletimizin birliğinin ve bütünlüğünün sağlanması, huzur ve esenlik ortamının kalıcı olarak koruması, halkımızın geleceğe umutla ve o umudun verdiği heyecanla bakmasıdır. Kazanlar ile getirilen aşure vatandaşın yoğun ilgisi sebebiyle kısa sürede tükendi.

Ürgüp Ülkü Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfı sanayi cami’sin de kurduğu stant ile vatandaşa aşure  ikramında bulundu. İslam dünyasında özel bir öneme sahip olan Muharrem ayı’nda aşure yapıp dağıtmak bir gelenek halini aldı. Ürgüp Ülkü Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Oytun AKYOL ve yönetim kurulu, hazırlattıkları aşure ile bu geleneğe ortak oldular. Yaklaşık 1200 kişiye aşure dağıtan Ürgüp Ülkü Ocağı’nın bu etkinliği halk tarafından memnuniyetle karşılandı.

Ürgüp Ülkü Ocağı Başkanı Oytun AKYOL aşure dağıtımı ile ilgili olarak “Bugün Muharrem ayının 19 günü. Bu mübarek günün ve geleneğin, kardeşlik bağlarını kuvvetlendirdiği muhakkaktır. Bizler de Ülkü Ocakları olarak bu geleneğin yaşatılması ve birlik beraberliğimize katkı sunması amacıyla bugün aşure dağıttık. Allah muharrem ayında oruç tutanların oruçlarını kabul etsin.

Bu mübarek ay’da temennimiz Vatanımızın ve Milletimizin birliğinin ve bütünlüğünün sağlanması, huzur ve esenlik ortamının kalıcı olarak koruması, halkımızın geleceğe umutla ve o umudun verdiği heyecanla bakmasıdır.

Kazanlar ile getirilen aşure vatandaşın yoğun ilgisi sebebiyle kısa sürede tükendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.