MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Uzmanlar LGS öncesi uyardı!

EĞİTİM 31.05.2019 - 10:15, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Uzmanlar LGS öncesi uyardı!

Kardelen Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi 1 Haziran Cumartesi günü sınava girecek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
  Kardelen Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi 1 Haziran Cumartesi günü sınava girecek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.   Sınava girecek 8.sınıf öğrencileri sınava girerken sınav giriş belgesi ve kimlik belgesini, Koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, silgi, kalemtıraş yanlarında bulundurmayı unutmasınlar. Ambalajsız su götürebilirler. Teknolojik alet bulundurmak kesinlikle yasaktır.   Öğrenciler “En geç saat 09.00'da” sınava gireceği okulda olmalılar.   Sınavdan 1 Gün Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler ;   - Ders Çalışmayı Bırakın!   Aklınıza takılan konuları gözden geçirebilirsiniz ancak soru çözmemeye dikkat edin   - Alışkanlıklarınızı Değiştirmeyin!   Beslenme ve uyku düzeninizde değişiklikler yapmayın.   - Fiziksel Olarak Kendinizi Yormayın!   Moral ve motivasyonunuzu yüksek tutacak müzikler dinleyebilir, uzanıp dinlenebilirsiniz.   - Sınav Sabahı Güzel Bir Kahvaltı Yapın!   Sınav Anında Dikkat Edilmesi Gerekenler İse;   - Sorulara Önyargılı Yaklaşmayın!   Her sınavda kolay ve zor sorular yer alır, zor sorular ile karşılaştığımızda bu soruların genel içinde zor olduğunu unutmayın.   - Yapmadığınız Sorular İle İnatlaşmayın!   Sizi zorlayan soruların yanına bir işaret koyarak diğer soruları da görmek açısından devam edin. Turlama tekniği ile yapamadığınız sorulara daha sonra dönün.   - Kodlamamaya Dikkat!   Sayfa sayfa kodlamak, hem zaman hem de kodlama hatasını azaltır, boş bıraktığınız soruları daire içine alın.   - Çok Sıkıldığınızda Anlarda Kendinizi Dinlendirin!   Dağıldığınızı hissederseniz soruyu anlamaya çalışmak yerine 10-15 sn kadar gözlerinizi kapatıp derin derin nefes alın.   - Sınav Aralarında Konuşmamaya Dikkat Edin!
Kardelen Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi 1 Haziran Cumartesi günü sınava girecek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

 

Kardelen Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi 1 Haziran Cumartesi günü sınava girecek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

 

Sınava girecek 8.sınıf öğrencileri sınava girerken sınav giriş belgesi ve kimlik belgesini, Koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, silgi, kalemtıraş yanlarında bulundurmayı unutmasınlar. Ambalajsız su götürebilirler. Teknolojik alet bulundurmak kesinlikle yasaktır.

 

Öğrenciler “En geç saat 09.00'da” sınava gireceği okulda olmalılar.

 

Sınavdan 1 Gün Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler ;

 

- Ders Çalışmayı Bırakın!

 

Aklınıza takılan konuları gözden geçirebilirsiniz ancak soru çözmemeye dikkat edin

 

- Alışkanlıklarınızı Değiştirmeyin!

 

Beslenme ve uyku düzeninizde değişiklikler yapmayın.

 

- Fiziksel Olarak Kendinizi Yormayın!

 

Moral ve motivasyonunuzu yüksek tutacak müzikler dinleyebilir, uzanıp dinlenebilirsiniz.

 

- Sınav Sabahı Güzel Bir Kahvaltı Yapın!

 

Sınav Anında Dikkat Edilmesi Gerekenler İse;

 

- Sorulara Önyargılı Yaklaşmayın!

 

Her sınavda kolay ve zor sorular yer alır, zor sorular ile karşılaştığımızda bu soruların genel içinde zor olduğunu unutmayın.

 

- Yapmadığınız Sorular İle İnatlaşmayın!

 

Sizi zorlayan soruların yanına bir işaret koyarak diğer soruları da görmek açısından devam edin. Turlama tekniği ile yapamadığınız sorulara daha sonra dönün.

 

- Kodlamamaya Dikkat!

 

Sayfa sayfa kodlamak, hem zaman hem de kodlama hatasını azaltır, boş bıraktığınız soruları daire içine alın.

 

- Çok Sıkıldığınızda Anlarda Kendinizi Dinlendirin!

 

Dağıldığınızı hissederseniz soruyu anlamaya çalışmak yerine 10-15 sn kadar gözlerinizi kapatıp derin derin nefes alın.

 

- Sınav Aralarında Konuşmamaya Dikkat Edin!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.