Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Vadiler Kamera İle İzlenecek

TURİZM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.11.2013 - 18:40, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Vadiler Kamera İle İzlenecek

Bilindiği üzere; Kapadokya bölgesi, Ülkemiz turizminin en önemli merkezlerinden biridir. Kapadokya'yı yıl içinde ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı 2 milyonu aşmaktadır. Kapadokya bölgesinde bulunan vadilerin turizme katkısı oldukça büyüktür. Vadi içlerinde bulunan doğal oluşumlar ve insan elinden çıkma mekânlar vadilerin tercih edilme sebeplerindendir. Kapadokya bölgesinde bulunan vadilerden; Güvercinlik Vadisi, Bağlıdere Vadisi, Cevizlibağ Vadisi, Karakemer Vadisi, Meskendir Vadisi, Güllüdere Vadileri, Zemi Vadisi, Kızılçukur Vadisi ve Çat Vadisi yerli ve yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen vadilerimizdendir. Vadilerde bulunan güvercinlikler, kiliseler ve kaya oyma mekânlar turistlerin ilgisini çekmekte dolayısıyla da vadilerimiz yerli ve yabancı turistler tarafından yürüyüş, bisiklet ve at turları için kullanılmaktadır. Bölgemiz turizminde önemli bir yere sahip olan vadilerimiz de turizmi olumsuz etkileyebilecek olayların yaşanmaması için güvenlik birimlerimizce alınan tedbirlere ilaveten bazı tedbirlerin uygulamaya konulması planlanmıştır. Bu kapsamda başta güvelik birimlerimiz olmak üzere İlimizde bulunan konuyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici veya amirleri ve yine konuyla ilgili belediye başkanlarımızın katılımı ile bir toplantı yapılmış, bu toplantıda yapılan değerlendirmeler sonucunda Güvercinlik Vadisi, Bağlıdere Vadisi, Cevizlibağ Vadisi, Karakemer Vadisi, Meskendir Vadisi, Güllüdere Vadileri, Zemi Vadisi, Kızılçukur Vadisi ve Çat Vadisinin giriş ve çıkış noktalarından uygun olan yerlere kamera sistemi kurulması ve yine uygun olan yerlerde giriş kontrol üniteleri oluşturulması amacıyla bir proje hazırlanması kararlaştırılmıştır. Söz konusu proje Nevşehir İl Özel İdaresince hazırlanmış ve ödenek temin edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığına sunulmuştur. Hazırlanan proje çerçevesinde yapılacak uygulamalarda doğal ve kültürel yapıya zarar Verilmemesi ve görüntü kirliliği oluşturulmaması için azami derece de özen gösterilecektir. Bu proje ile vadilerin giriş ve çıkışlarının kolaylıkla izlenebileceği sekiz nokta da kamera sistemi kurulacak ve giriş kontrol üniteleri ise mevcut güvenlik üniteleri de dahil olmak üzere yedi nokta da oluşturulacaktır. Bu projenin temel hedefi vadilerimiz de güvenliği daha iyi sağlamak olmakla birlikte, Kapadokya Bölgesinde yapılabilecek izinsiz uygulamaların veya kaçak yapılaşmaların önüne geçilmesinde de proje önemli katkılar sağlayacaktır. Kamera sisteminin devreye girmesiyle birlikte; tüm kameralardan alınan görüntüler bir merkezde toplanacak ve bu görüntüler yetkili kurumlar tarafından izlenerek meydana gelebilecek olaylara karşı gerekli tedbirler alınacak, ayrıca işlenen bir suçla ilgili faillerinin yakalanması konusunda da bu görüntüler önemli katkılar sağlayacaktır. İl Özel İdaresince hazırlanan bu proje için Kültür ve Turizm Bakanlığından ödenek gönderilmesinden sonra projenin uygulanmasına başlanacaktır.
Bilindiği üzere; Kapadokya bölgesi, Ülkemiz turizminin en önemli merkezlerinden biridir. Kapadokya'yı yıl içinde ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı 2 milyonu aşmaktadır. Kapadokya bölgesinde bulunan vadilerin turizme katkısı oldukça büyüktür. Vadi içlerinde bulunan doğal oluşumlar ve insan elinden çıkma mekânlar vadilerin tercih edilme sebeplerindendir.

Kapadokya bölgesinde bulunan vadilerden; Güvercinlik Vadisi, Bağlıdere Vadisi, Cevizlibağ Vadisi, Karakemer Vadisi, Meskendir Vadisi, Güllüdere Vadileri, Zemi Vadisi, Kızılçukur Vadisi ve Çat Vadisi yerli ve yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen vadilerimizdendir.

Vadilerde bulunan güvercinlikler, kiliseler ve kaya oyma mekânlar turistlerin ilgisini çekmekte dolayısıyla da vadilerimiz yerli ve yabancı turistler tarafından yürüyüş, bisiklet ve at turları için kullanılmaktadır.

Bölgemiz turizminde önemli bir yere sahip olan vadilerimiz de turizmi olumsuz etkileyebilecek olayların yaşanmaması için güvenlik birimlerimizce alınan tedbirlere ilaveten bazı tedbirlerin uygulamaya konulması planlanmıştır. Bu kapsamda başta güvelik birimlerimiz olmak üzere İlimizde bulunan konuyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici veya amirleri ve yine konuyla ilgili belediye başkanlarımızın katılımı ile bir toplantı yapılmış, bu toplantıda yapılan değerlendirmeler sonucunda Güvercinlik Vadisi, Bağlıdere Vadisi, Cevizlibağ Vadisi, Karakemer Vadisi, Meskendir Vadisi, Güllüdere Vadileri, Zemi Vadisi, Kızılçukur Vadisi ve Çat Vadisinin giriş ve çıkış noktalarından uygun olan yerlere kamera sistemi kurulması ve yine uygun olan yerlerde giriş kontrol üniteleri oluşturulması amacıyla bir proje hazırlanması kararlaştırılmıştır.

Söz konusu proje Nevşehir İl Özel İdaresince hazırlanmış ve ödenek temin edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığına sunulmuştur.
Hazırlanan proje çerçevesinde yapılacak uygulamalarda doğal ve kültürel yapıya zarar

Verilmemesi ve görüntü kirliliği oluşturulmaması için azami derece de özen gösterilecektir.

Bu proje ile vadilerin giriş ve çıkışlarının kolaylıkla izlenebileceği sekiz nokta da kamera sistemi kurulacak ve giriş kontrol üniteleri ise mevcut güvenlik üniteleri de dahil olmak üzere yedi nokta da oluşturulacaktır.

Bu projenin temel hedefi vadilerimiz de güvenliği daha iyi sağlamak olmakla birlikte, Kapadokya Bölgesinde yapılabilecek izinsiz uygulamaların veya kaçak yapılaşmaların önüne geçilmesinde de proje önemli katkılar sağlayacaktır.

Kamera sisteminin devreye girmesiyle birlikte; tüm kameralardan alınan görüntüler bir merkezde toplanacak ve bu görüntüler yetkili kurumlar tarafından izlenerek meydana gelebilecek olaylara karşı gerekli tedbirler alınacak, ayrıca işlenen bir suçla ilgili faillerinin yakalanması konusunda da bu görüntüler önemli katkılar sağlayacaktır.

İl Özel İdaresince hazırlanan bu proje için Kültür ve Turizm Bakanlığından ödenek gönderilmesinden sonra projenin uygulanmasına başlanacaktır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.