Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Vali Aktaş'tan 'İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü ' mesajı

NEVŞEHİR 12.03.2020 - 09:33, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Vali Aktaş'tan 'İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü ' mesajı

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, “İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü” nedeniyle mesaj yayımladı.
  Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, “İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü” nedeniyle mesaj yayımladı.   Vali Aktaş mesajında şunları kaydetti; ''12 Mart 1921 tarihinde azmin, kararlığın ve bağımsızlığın sembolü İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Milli Marş’’ olarak kabul edilişinin 99. yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğu içerisindeyiz.   Milli mücadele döneminde yüreği vatan-millet sevgisiyle ve bağımsızlık aşkıyla yanan milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu, milli birlik ve beraberliğimizi en veciz biçimde ortaya koyan Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı İstiklal Marşı, milletimizin, vatan ve bayrak sevgisinden, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden varoluşunun, ulusal birlik ve bütünlüğünün simgesi olarak aziz milletimizin hissiyatına tercüman olmuştur. Millî Mücadelenin en çetin döneminde, milletimizin yeniden dirilişine ve şahlanışına vesile olan bu eşsiz eser, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bu kutsal vatanın semalarında yankılanmaya devam edecektir.   Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, bütün şehit ve gazilerimizi saygıyla, rahmetle ve şükranla anıyorum.''  
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, “İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü” nedeniyle mesaj yayımladı.

 

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, “İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü” nedeniyle mesaj yayımladı.

 

Vali Aktaş mesajında şunları kaydetti;

''12 Mart 1921 tarihinde azmin, kararlığın ve bağımsızlığın sembolü İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Milli Marş’’ olarak kabul edilişinin 99. yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğu içerisindeyiz.

 

Milli mücadele döneminde yüreği vatan-millet sevgisiyle ve bağımsızlık aşkıyla yanan milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu, milli birlik ve beraberliğimizi en veciz biçimde ortaya koyan Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı İstiklal Marşı, milletimizin, vatan ve bayrak sevgisinden, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden varoluşunun, ulusal birlik ve bütünlüğünün simgesi olarak aziz milletimizin hissiyatına tercüman olmuştur. Millî Mücadelenin en çetin döneminde, milletimizin yeniden dirilişine ve şahlanışına vesile olan bu eşsiz eser, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bu kutsal vatanın semalarında yankılanmaya devam edecektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, bütün şehit ve gazilerimizi saygıyla, rahmetle ve şükranla anıyorum.''

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.