MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Vali Aktaş, 'Trafik Haftası kutlu olsun'

GÜNCEL 07.05.2019 - 11:39, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Vali Aktaş, 'Trafik Haftası kutlu olsun'

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Trafik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
  Nevşehir Valisi İlhami Aktaş mesajında; “Her yıl Mayıs ayının ilk haftası, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de; vatandaşlarımızda trafik bilincini oluşturmak, maddi ve manevi kayıplarımızın önüne geçmek ve trafik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla, “Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası” olarak kutlanmaktadır.   2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74’üncü maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle; “Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar” hükmü getirilmiş, bu doğrultuda İçişleri Bakanlığı tarafından “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik” yılı ilan edilmiştir.   Trafik sorununun çözülmesinde tatmin edici sonuçların alınabilmesi, yollarımızın kalitesinin artırılmasının yanında, trafik bilincinin vatandaşlarımıza kazandırılması ile mümkündür. Kişiler arasında saygı temeline dayanan trafik bilinci, kurallara uymayı, trafikte ölçülü, dikkatli ve sabırlı olmayı gerektirir. Bu açıdan kamu kurumlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve vatandaşlarımızın bu konuda sorumluluk duygusuyla yapacağı katkılar büyük önem taşımaktadır.   Buradan tüm sürücülerimizi, insan hayatının bir anlık dikkatsizlik ve kural tanımazlık sonucu yitirilemeyecek kadar değerli olduğunu hiçbir zaman unutmadan yayalarımıza gerekli öncelik hakkını tanımaya ve trafik kurallarına uymaya davet ediyorum. Unutmayalım ki, her bir vatandaşımızın hayatı, bir anlık dikkatsizlik veya kural tanımazlık sonucu yitirilemeyecek kadar değerlidir.   Bu duygu ve düşüncelerle, bütün vatandaşlarımızı trafik konusunda daha duyarlı davranmaya, karşılıklı saygı çerçevesinde belirlenmiş kurallara riayet etmeye davet ediyor, kazasız günler temennisiyle tüm vatandaşlarımızın ve görevlilerimizin ‘Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’nı kutluyorum” dedi.
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Trafik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş mesajında; “Her yıl Mayıs ayının ilk haftası, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de; vatandaşlarımızda trafik bilincini oluşturmak, maddi ve manevi kayıplarımızın önüne geçmek ve trafik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla, “Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası” olarak kutlanmaktadır.

 

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74’üncü maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle; “Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar” hükmü getirilmiş, bu doğrultuda İçişleri Bakanlığı tarafından “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik” yılı ilan edilmiştir.

 

Trafik sorununun çözülmesinde tatmin edici sonuçların alınabilmesi, yollarımızın kalitesinin artırılmasının yanında, trafik bilincinin vatandaşlarımıza kazandırılması ile mümkündür. Kişiler arasında saygı temeline dayanan trafik bilinci, kurallara uymayı, trafikte ölçülü, dikkatli ve sabırlı olmayı gerektirir. Bu açıdan kamu kurumlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve vatandaşlarımızın bu konuda sorumluluk duygusuyla yapacağı katkılar büyük önem taşımaktadır.

 

Buradan tüm sürücülerimizi, insan hayatının bir anlık dikkatsizlik ve kural tanımazlık sonucu yitirilemeyecek kadar değerli olduğunu hiçbir zaman unutmadan yayalarımıza gerekli öncelik hakkını tanımaya ve trafik kurallarına uymaya davet ediyorum. Unutmayalım ki, her bir vatandaşımızın hayatı, bir anlık dikkatsizlik veya kural tanımazlık sonucu yitirilemeyecek kadar değerlidir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, bütün vatandaşlarımızı trafik konusunda daha duyarlı davranmaya, karşılıklı saygı çerçevesinde belirlenmiş kurallara riayet etmeye davet ediyor, kazasız günler temennisiyle tüm vatandaşlarımızın ve görevlilerimizin ‘Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’nı kutluyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.