MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Vali Aktaş ve Rektör Bağlı ABD'de

GÜNCEL 26.09.2018 - 11:22, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Vali Aktaş ve Rektör Bağlı ABD'de

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Ensar Vakfı ile TÜRGEV’in yurt dışında eğitim-öğretim gören Müslüman öğrencilere hizmet vermek için kurdukları TÜRKeN Vakfı’nın daveti üzerine Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti.
  TÜRKeN Vakfı tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrinde ‘5. Yıllık Topluluk ve Burs Bağış Toplama Yemeği’ düzenlendi. Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu Görüşmelerine katılmak üzere New York'ta bulunan Başkan Erdoğan, dünyanın farklı yerlerinden işadamları, gazeteciler, akademisyenler, STK liderleri ve öğrencilerin Mandarin Otel'de bir araya geldiği "TÜRKeN Vakfı Geleneksel Gala Yemeği"ne katılarak bir konuşma yaptı.    Köklü Türk vakıf geleneğinin ABD’deki mümessili TÜRKeN’in, sadece Türkiye’den gelen öğrencilerin akademik, sosyal ve ilmi gelişimlerine katkıda bulunmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, vakfın aynı zamanda Türk ve Amerikan sivil toplum kuruluşlarının iş birliklerini güçlendirmek için mümbit bir platform olduğunu söyledi.   Konuşmasında, ABD’de eğitim gören gençlere de seslenerek, “Sizler, sadece ailenizin ve bizim değil, dünyanın farklı köşelerinde adalet bekleyen milyonlarca insanın da umudusunuz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere; derslerine iyi çalışmalarını, kendilerine sunulan imkânların kıymetini bilmelerini ve sosyal yönlerini geliştirmenin yollarını aramalarını tavsiye etti.   Gençlere, bugün atılan adımların ve kurdukları dostlukların, çok uzun yıllar sonra meyve vereceğini unutmadan sabırla yürümelerini salık veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinden; tahsillerini tamamladıktan sonra, çok daha donanımlı bir şekilde ülkelerine dönerek, Türkiye’nin kalkınma hamlesine omuz vermelerini beklediğini söyledi.   Müslüman Öğrencilere ABD’de 250 Kişilik Yurt Dünyanın dört bir yanından ABD’ye gelen Müslüman öğrencilere mihmandarlık yapan ve ümmet şuuruyla hizmet eden TÜRKeN Vakfı,  New York şehri 5. Cadde üzerinde 2020 yılında hizmete açılması planlanan 250 kişilik bir yurt binası inşa ediyor. Vakıf, bu yıl 5. buluşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra yoğun bir katılımla gerçekleştirmiş oldu.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Ensar Vakfı ile TÜRGEV’in yurt dışında eğitim-öğretim gören Müslüman öğrencilere hizmet vermek için kurdukları TÜRKeN Vakfı’nın daveti üzerine Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti.

 

TÜRKeN Vakfı tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrinde ‘5. Yıllık Topluluk ve Burs Bağış Toplama Yemeği’ düzenlendi. Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu Görüşmelerine katılmak üzere New York'ta bulunan Başkan Erdoğan, dünyanın farklı yerlerinden işadamları, gazeteciler, akademisyenler, STK liderleri ve öğrencilerin Mandarin Otel'de bir araya geldiği "TÜRKeN Vakfı Geleneksel Gala Yemeği"ne katılarak bir konuşma yaptı. 

 

Köklü Türk vakıf geleneğinin ABD’deki mümessili TÜRKeN’in, sadece Türkiye’den gelen öğrencilerin akademik, sosyal ve ilmi gelişimlerine katkıda bulunmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, vakfın aynı zamanda Türk ve Amerikan sivil toplum kuruluşlarının iş birliklerini güçlendirmek için mümbit bir platform olduğunu söyledi.

 

Konuşmasında, ABD’de eğitim gören gençlere de seslenerek, “Sizler, sadece ailenizin ve bizim değil, dünyanın farklı köşelerinde adalet bekleyen milyonlarca insanın da umudusunuz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere; derslerine iyi çalışmalarını, kendilerine sunulan imkânların kıymetini bilmelerini ve sosyal yönlerini geliştirmenin yollarını aramalarını tavsiye etti.

 

Gençlere, bugün atılan adımların ve kurdukları dostlukların, çok uzun yıllar sonra meyve vereceğini unutmadan sabırla yürümelerini salık veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinden; tahsillerini tamamladıktan sonra, çok daha donanımlı bir şekilde ülkelerine dönerek, Türkiye’nin kalkınma hamlesine omuz vermelerini beklediğini söyledi.

 

Müslüman Öğrencilere ABD’de 250 Kişilik Yurt

Dünyanın dört bir yanından ABD’ye gelen Müslüman öğrencilere mihmandarlık yapan ve ümmet şuuruyla hizmet eden TÜRKeN Vakfı,  New York şehri 5. Cadde üzerinde 2020 yılında hizmete açılması planlanan 250 kişilik bir yurt binası inşa ediyor. Vakıf, bu yıl 5. buluşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra yoğun bir katılımla gerçekleştirmiş oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.