Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Vilayetler Anaokulunda Milli Kültür günleri düzenlendi

EĞİTİM 18.12.2018 - 11:31, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Vilayetler Anaokulunda Milli Kültür günleri düzenlendi

12-18 Aralık Yerli Malı ve Tutum Haftası Etkinleri Kapsamında Vilayetler Anaokulunda ‘’Milli Kültür Günleri ‘’ düzenlendi
  5 gün süren etkinliklerde ülkemizin 7 bölgesinin örf ve adetleri , yöresel yemekleri , kıyafetleri , zanaatları , türküleri , halk oyunları ,folklor kültürü ve geleneksel etkinlikleri tanıtıldı . Okulun bir haftalık yemek menüsünde bölgelerin yöresel meşhur olmuş lezzetleri ve tatları öğrencilere sunuldu. Etkinlikler kapsamında okulun sevimli öğrencileri ile birlikte sıra gecesi düzenlendi. Urfa, Diyarbakır türküleri eşliğinde çiğ köfte yoğuruldu. Yöresel kıyafetler giyen okul personelleri rehberliğinde öğrenciler hamur açtı, mantı sıktı. Okula gelen kanuni ve udi müzisyenler eşliğinde hep birlikte Türk Sanat Müziği icra edildi. Neşet Ertaş ve Aşık Veysel türküleri bağlama eşliğinde hep bir ağızdan söylendi. Ney sesi eşliğinde semazen gösterisi gerçekleştirildi. Okula Halk Oyunları ekibi davet edilerek okulun öğrencilerinden oluşan folklor ekibiyle birlikte halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Okulun öğrencilerinden oluşan mehteran takımı okul arkadaşlarına mehteran gösterisini sundular. Okula kurulan yerli ürünler çarşı pazarı ile öğrenciler meslekleri ve zanaatları tanıdılar. Okul Müdürü Kenan Tekin etkinlinler sonunda yaptığı konuşmada ‘’ Çocuklarımıza Milli Kültürümüzü öğretmek en büyük görevimiz, aralık ayını çam ağacı süsleyip katyon giyerek geçiremeyiz, sınıflarda patlamış mısır yiyerek kutlanan yerli malı etkinlikleri geride kaldı. Öğrencilerimizi aktif bir şekilde etkinliklerin içine katarak örf , adet ve geleneklerimizi öğretmek hedefiyle; ülkemizin zengin kültürünü 12 sosyal ve kültürel etkinlikle öğrencilerimize tanıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
12-18 Aralık Yerli Malı ve Tutum Haftası Etkinleri Kapsamında Vilayetler Anaokulunda ‘’Milli Kültür Günleri ‘’ düzenlendi

 

5 gün süren etkinliklerde ülkemizin 7 bölgesinin örf ve adetleri , yöresel yemekleri , kıyafetleri , zanaatları , türküleri , halk oyunları ,folklor kültürü ve geleneksel etkinlikleri tanıtıldı .

Okulun bir haftalık yemek menüsünde bölgelerin yöresel meşhur olmuş lezzetleri ve tatları öğrencilere sunuldu.

Etkinlikler kapsamında okulun sevimli öğrencileri ile birlikte sıra gecesi düzenlendi. Urfa, Diyarbakır türküleri eşliğinde çiğ köfte yoğuruldu.

Yöresel kıyafetler giyen okul personelleri rehberliğinde öğrenciler hamur açtı, mantı sıktı.

Okula gelen kanuni ve udi müzisyenler eşliğinde hep birlikte Türk Sanat Müziği icra edildi.

Neşet Ertaş ve Aşık Veysel türküleri bağlama eşliğinde hep bir ağızdan söylendi.

Ney sesi eşliğinde semazen gösterisi gerçekleştirildi. Okula Halk Oyunları ekibi davet edilerek okulun öğrencilerinden oluşan folklor ekibiyle birlikte halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Okulun öğrencilerinden oluşan mehteran takımı okul arkadaşlarına mehteran gösterisini sundular.

Okula kurulan yerli ürünler çarşı pazarı ile öğrenciler meslekleri ve zanaatları tanıdılar.

Okul Müdürü Kenan Tekin etkinlinler sonunda yaptığı konuşmada ‘’ Çocuklarımıza Milli Kültürümüzü öğretmek en büyük görevimiz, aralık ayını çam ağacı süsleyip katyon giyerek geçiremeyiz, sınıflarda patlamış mısır yiyerek kutlanan yerli malı etkinlikleri geride kaldı. Öğrencilerimizi aktif bir şekilde etkinliklerin içine katarak örf , adet ve geleneklerimizi öğretmek hedefiyle; ülkemizin zengin kültürünü 12 sosyal ve kültürel etkinlikle öğrencilerimize tanıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.