Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ya Ali şu 5 şeyi yapmadan yatma!

ASAYİŞ 28.04.2017 - 11:01, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Ya Ali şu 5 şeyi yapmadan yatma!

Peygamber Efendimiz (sav), Hz. Ali'ye buyurdular ki; Ya Ali şu 5 şeyi yapmadan yatma!
Peygamber Efendimiz (sav), Hz. Ali'ye buyurdular ki; Ya Ali şu 5 şeyi yapmadan yatma!   1) Kuran-ı Kerim'in hepsini okumadan, 2) 4000 dirhem sadaka vermeden, 3) Kabe'yi ziyaret etmeden, 4) Cennette yerini hazırlamadan, 5) Küs oldugun biriyle barışmadan.     Hazreti Ali: Ya Resulallah! Bu nasıl olur? Diye sorunca buyurdular ki:   1) 3 ihlas okumak, Kuran-ı Kerim'i hatmetmek gibidir. 2) 4 fatiha okumak, 4000 dirhem sadaka vermek gibidir. 3) 10 defa; “ Lâ ilahe illallah vahdehu la-şerike-leh lehül mülkü ve lehül hamdü yuhyi ve yümit ve hüve Hayyul lâ yemût biyedihil hayr hüve ala külli şey’in kadir.” Demen de Kabe'yi ziyaret etmek gibidir. 4) 10 defa; La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim.” Demen , cennette yerini hazırlamana vesiledir. 5) 10 defa; “Estağfirullah el’ azim ellezı lâ ilahe illa hu el Hayyel Kayyum ve etubü ileyh.” Demen, dargın ve husumetli oldugun insanlarla barışmış derecesinde mükafata vesiledir.
Peygamber Efendimiz (sav), Hz. Ali'ye buyurdular ki; Ya Ali şu 5 şeyi yapmadan yatma!

Peygamber Efendimiz (sav), Hz. Ali'ye buyurdular ki; Ya Ali şu 5 şeyi yapmadan yatma!

 

1) Kuran-ı Kerim'in hepsini okumadan,

2) 4000 dirhem sadaka vermeden,

3) Kabe'yi ziyaret etmeden,

4) Cennette yerini hazırlamadan,

5) Küs oldugun biriyle barışmadan.

 

 

Hazreti Ali: Ya Resulallah! Bu nasıl olur? Diye sorunca buyurdular ki:

 

1) 3 ihlas okumak, Kuran-ı Kerim'i hatmetmek gibidir.

2) 4 fatiha okumak, 4000 dirhem sadaka vermek gibidir.

3) 10 defa; “ Lâ ilahe illallah vahdehu la-şerike-leh lehül mülkü ve lehül hamdü yuhyi ve yümit ve hüve Hayyul lâ yemût biyedihil hayr hüve ala külli şey’in kadir.” Demen de Kabe'yi ziyaret etmek gibidir.

4) 10 defa; La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim.” Demen , cennette yerini hazırlamana vesiledir.

5) 10 defa; “Estağfirullah el’ azim ellezı lâ ilahe illa hu el Hayyel Kayyum ve etubü ileyh.” Demen, dargın ve husumetli oldugun insanlarla barışmış derecesinde mükafata vesiledir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.