Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ya Nevşehir'de Son 2-3 Yılda Teşvik ve Destekleri Kim Aldı

SİYASET 17.05.2017 - 14:14, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Ya Nevşehir'de Son 2-3 Yılda Teşvik ve Destekleri Kim Aldı

FETÖ soruşturmaları kapsamında hazırlanan bazı raporlar, acı gerçeği de ortaya çıkardı.
FETÖ soruşturmaları kapsamında hazırlanan bazı raporlar, acı gerçeği de ortaya çıkardı.   Devletin, her kurumuna sızan FETÖ’nün özellikle de büyük ve kolay paranın peşinde olduğu belirlenirken, buna engel olmak isteyenlerin de kumpas davalarla bertaraf edildikleri gözlendi.   SİNEKTEN YAĞ ÇIKARMIŞLAR Yapılan çalışmada FETÖ’nün Türkiye'de insanları kandırmak için dini bir cemaat olduğunu iddia ettiği ancak bunun açık bir yalan olduğu yazıldı. Örgütün, gerçekte dini bir cemaat olmayıp,  holding olduğuna vurgu yapılırken, şu saptama yapıldı: “FETÖ, dini konularda hiç bir hassasiyeti bulunmayan milyar dolarlara hükmeden holdingleşmiş, rant elde eden bir yapıdır. Örgütün hedefi dini hizmet olmayıp daha fazla kapital sağlamaktır. Örgüt, sinekten yağ çıkarırcasına her faaliyet alanını gelire dönüştürmüştür. Mesela, dershanelerinin deneme sınavını öğrencilere Zaman Gazetesi aboneliği şartıyla vermektedir. Okullarında kendi bastırdığı kitaplar dışında hiçbir kitap okutmaya izin vermemektedir. Matbaalar, test kitapları, yayın evleri, kargo şirketleri, dini bir hizmet için kullanılmamaktadır. Bu örgütün rant elde ettiği alanlara el atanlar, kumpas soruşturmalara nesne olmuşlardır.”   NEVŞEHİR’DEKİ Teşvik, destek, ve primin de aralarında bulunduğu sosyal ve yatırım amaçlı para çıkışlarının yeterince denetlenecek mi ?   NEREDE TEŞVİK ORADA FETÖ Öte yandan FETÖ’nün  birçok kamu kuruluşunda teşvik, destek ve prim adıyla kişiler ve şirketlerine maddi kaynak sağlamadığı da belirlendi. Teşvik, destek, ve primin de aralarında bulunduğu sosyal ve yatırım amaçlı para çıkışlarının yeterince denetlenemediğine dikkat çekilen raporda FETÖ’nün buraları özellikle seçtiği vurgulandı.     Üniversitelerin tekno kentleri, sodes projeleri, TEYDEP ve ARDEB kurumlarının desteklerinin de FETÖ’ye  aktarıldığı şöyle anlatıldı: “Hayvancılık destekleri, kooperatif ve birliklere verilen hibe ve teşvikler, sağlık destek projeleri, örgüte ekonomik kaynak sağlamaktadır. Devletin ekonomik kaynaklarının gittiği yerleri yeterince denetlememesi, kamudaki örgüt kadrolarının kasten örgüt şirketlerini himaye etmesi, kasten göz yumulması kamu kaynaklarının bu örgüte akıtmaktadır. Kısaca örgüt, nerede kolay ve bol para varsa çalmak için hazırdır. Devletin gereği gibi denetim yapamaması ve kamu görevlilerinin para ve mallarının örgütün eline geçmesine rıza göstermesi nedeniyle Fetullahcılar sınırsız, hadsiz ve hesapsız bir malvarlığı edinmişlerdir.”  
FETÖ soruşturmaları kapsamında hazırlanan bazı raporlar, acı gerçeği de ortaya çıkardı.

FETÖ soruşturmaları kapsamında hazırlanan bazı raporlar, acı gerçeği de ortaya çıkardı.

 

Devletin, her kurumuna sızan FETÖ’nün özellikle de büyük ve kolay paranın peşinde olduğu belirlenirken, buna engel olmak isteyenlerin de kumpas davalarla bertaraf edildikleri gözlendi.

 

SİNEKTEN YAĞ ÇIKARMIŞLAR

Yapılan çalışmada FETÖ’nün Türkiye'de insanları kandırmak için dini bir cemaat olduğunu iddia ettiği ancak bunun açık bir yalan olduğu yazıldı. Örgütün, gerçekte dini bir cemaat olmayıp,  holding olduğuna vurgu yapılırken, şu saptama yapıldı:

“FETÖ, dini konularda hiç bir hassasiyeti bulunmayan milyar dolarlara hükmeden holdingleşmiş, rant elde eden bir yapıdır. Örgütün hedefi dini hizmet olmayıp daha fazla kapital sağlamaktır. Örgüt, sinekten yağ çıkarırcasına her faaliyet alanını gelire dönüştürmüştür. Mesela, dershanelerinin deneme sınavını öğrencilere Zaman Gazetesi aboneliği şartıyla vermektedir. Okullarında kendi bastırdığı kitaplar dışında hiçbir kitap okutmaya izin vermemektedir. Matbaalar, test kitapları, yayın evleri, kargo şirketleri, dini bir hizmet için kullanılmamaktadır. Bu örgütün rant elde ettiği alanlara el atanlar, kumpas soruşturmalara nesne olmuşlardır.”

 

NEVŞEHİR’DEKİ Teşvik, destek, ve primin de aralarında bulunduğu sosyal ve yatırım amaçlı para çıkışlarının yeterince denetlenecek mi ?

 

NEREDE TEŞVİK ORADA FETÖ

Öte yandan FETÖ’nün  birçok kamu kuruluşunda teşvik, destek ve prim adıyla kişiler ve şirketlerine maddi kaynak sağlamadığı da belirlendi. Teşvik, destek, ve primin de aralarında bulunduğu sosyal ve yatırım amaçlı para çıkışlarının yeterince denetlenemediğine dikkat çekilen raporda FETÖ’nün buraları özellikle seçtiği vurgulandı.

 

 

Üniversitelerin tekno kentleri, sodes projeleri, TEYDEP ve ARDEB kurumlarının desteklerinin de FETÖ’ye  aktarıldığı şöyle anlatıldı: “Hayvancılık destekleri, kooperatif ve birliklere verilen hibe ve teşvikler, sağlık destek projeleri, örgüte ekonomik kaynak sağlamaktadır. Devletin ekonomik kaynaklarının gittiği yerleri yeterince denetlememesi, kamudaki örgüt kadrolarının kasten örgüt şirketlerini himaye etmesi, kasten göz yumulması kamu kaynaklarının bu örgüte akıtmaktadır. Kısaca örgüt, nerede kolay ve bol para varsa çalmak için hazırdır. Devletin gereği gibi denetim yapamaması ve kamu görevlilerinin para ve mallarının örgütün eline geçmesine rıza göstermesi nedeniyle Fetullahcılar sınırsız, hadsiz ve hesapsız bir malvarlığı edinmişlerdir.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.