MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Yabancı Turistlerin Tercihi Kapadokya

TURİZM 07.07.2016 - 14:30, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Yabancı Turistlerin Tercihi Kapadokya

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya bölgesinde dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen turistler balon turu ile peribacalarını kuş bakışı izlemenin mutluluğunu yaşıyor.
  Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya bölgesinde dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen turistler balon turu ile peribacalarını kuş bakışı izlemenin mutluluğunu yaşıyor.   Türkiye’nin peribacaları ile ünlü ve sıcak hava balonu ile turlar düzenlenen tek turizm merkezi olan Kapadokya’da dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen turistler gökyüzünden peribacalarını izlemenin keyfini yaşıyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan uçuşlarda, yolcular gün doğumuna havada şahit olurken, tan vaktinin tüm güzelliğini ortaya çıkardığı Ürgüp, Göreme, Ortahisar, Uçhisar, Avanos ve Nevşehir’i havadan panaromik olarak görme şansını da yakalıyorlar.   Discovery Balloons pilotlarından Eray Bora Ramazan Bayramı nedeniyle yerli turistlerin Akdeniz’i tercih ettiğini belirtirken yabancı turistlerin tercihini ise Kapadokya’da balon turu yapmak olduğunu söyledi. Bora, “Ramazan Bayramında yerli turistlerimiz Akdeniz bölgesini tercih ederken yabancı turistlerimiz yine her zaman olduğu gibi balon turunu yani dolayısıyla Kapadokya bölgesini tercih etti. Biz uçuşlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bizim için değişen bir şey olmadı. Biz her gün aynı saatte uçuşlarımıza devam edeceğiz. Kapadokya’da balon turunda talep fazlasıyla var. Biz yerli turistlerimizi de Kapadokya’da bölgesinde balon turuna davet ediyoruz” dedi.   Peribacalarını yerden bin 500 metre yükseklikten görmek isteyen Koreli bir turist ise Türkiye’nin tarihi ve güzelliklerinin hayran olacak bir nitelikte olduğunu ve Kapadokya’da bulunmaktan ve burada balon turuna katılmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu belirtti.   Kapadokya Bölgesini ziyaret eden bazı turistler ise Göreme’de bulunan balon kalkış alanından izleyerek o anları fotoğraflayarak ölümleştirmesi ise dikkatlerden kaçmadı. 
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya bölgesinde dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen turistler balon turu ile peribacalarını kuş bakışı izlemenin mutluluğunu yaşıyor.

 

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya bölgesinde dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen turistler balon turu ile peribacalarını kuş bakışı izlemenin mutluluğunu yaşıyor.

 

Türkiye’nin peribacaları ile ünlü ve sıcak hava balonu ile turlar düzenlenen tek turizm merkezi olan Kapadokya’da dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen turistler gökyüzünden peribacalarını izlemenin keyfini yaşıyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan uçuşlarda, yolcular gün doğumuna havada şahit olurken, tan vaktinin tüm güzelliğini ortaya çıkardığı Ürgüp, Göreme, Ortahisar, Uçhisar, Avanos ve Nevşehir’i havadan panaromik olarak görme şansını da yakalıyorlar.

 

Discovery Balloons pilotlarından Eray Bora Ramazan Bayramı nedeniyle yerli turistlerin Akdeniz’i tercih ettiğini belirtirken yabancı turistlerin tercihini ise Kapadokya’da balon turu yapmak olduğunu söyledi. Bora, “Ramazan Bayramında yerli turistlerimiz Akdeniz bölgesini tercih ederken yabancı turistlerimiz yine her zaman olduğu gibi balon turunu yani dolayısıyla Kapadokya bölgesini tercih etti. Biz uçuşlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bizim için değişen bir şey olmadı. Biz her gün aynı saatte uçuşlarımıza devam edeceğiz. Kapadokya’da balon turunda talep fazlasıyla var. Biz yerli turistlerimizi de Kapadokya’da bölgesinde balon turuna davet ediyoruz” dedi.

 

Peribacalarını yerden bin 500 metre yükseklikten görmek isteyen Koreli bir turist ise Türkiye’nin tarihi ve güzelliklerinin hayran olacak bir nitelikte olduğunu ve Kapadokya’da bulunmaktan ve burada balon turuna katılmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu belirtti.

 

Kapadokya Bölgesini ziyaret eden bazı turistler ise Göreme’de bulunan balon kalkış alanından izleyerek o anları fotoğraflayarak ölümleştirmesi ise dikkatlerden kaçmadı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.