MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Yaşlı adamı dolandırılmaktan kurtaran otopark görevlisi ödüllendirildi

NEVŞEHİR 21.09.2021 - 16:52, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Yaşlı adamı dolandırılmaktan kurtaran otopark görevlisi ödüllendirildi

Nevşehir’de dolandırıcıların hedefindeki yaşlı adamı son anda dolandırılmaktan kurtaran belediye otopark görevlisi ödüllendirildi.
  Nevşehir’de dolandırıcıların hedefindeki yaşlı adamı son anda dolandırılmaktan kurtaran belediye otopark görevlisi ödüllendirildi.   Nevşehir’de geçtiğimiz gün Atatürk Bulvarı üzerinde meydana gelen olayda; Nevşehir Belediyesi Turizm ve Spor A.Ş otopark görevlisi Sercan Kulaçlı, bankadan çıkarak aracına binen yaşlı bir sürücüden otopark ücretini tahsil edeceği sırada sürücünün panik halindeki durumundan şüphelendi.   Yaşlı adam, yardıma ihtiyacı olup olmadığını soran otopark görevlisine kimlik bilgilerinin FETÖ terör örgütünün eline geçtiğini ve kendisini arayarak güvenlik görevlisi olarak tanıtan kişilerin 31 bin lira istediklerini belirterek bankadan çektiği parasını bu kişilere havale edeceğini söyledi.   Olaydan şüphelenen otopark görevlisi yaşlı adamın dolandırılabileceğini düşünerek durumu cadde üzerindeki trafik polislerine bildirdi. Polislerin yaşlı adamla görüşmesi sonucu yaşlı adamı dolandırılmaktan kurtaran Kulaçlı, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran tarafından ödüllendirildi.   Nevşehir Belediye Başkan Yardımcıları tarafından tebrik edilen Kulaçlı’ya, altın ödülü Başkan Yardımcısı Nafiz Dirikoç tarafından teslim edildi.   Dirikoç, “Otopark görevlisi genç kardeşimize örnek bir davranış sergilediği için teşekkür ediyoruz. Kendisi bir kamu görevlisi olmanın sorumluluğunu yerine getirmiş oldu. Dikkati sayesinde bir vatandaşımızın mağduriyet yaşamasını engelledi” dedi.   Otopark görevlisi Kulaçlı ise Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ve başkan yardımcılarına teşekkür etti. Kulaçlı, “Yaşlı amca aracına gelirken çok heyecanlıydı. Kendisinin rahatsızlanmış olabileceğini düşündüm. Yardım etmek için kendisiyle konuştuğumda ise titriyordu. Olayı anlattığında dolandırıcıların bir tuzağı olduğunu anladım. Hemen gözüme caddedeki trafik polisi çarptı ve yanına koşarak amcanın yanına çağırdım. Polisler olaya müdehale ederek amcanın parayı ATM’den göndermesini engelledi. Amca ise daha sonra yanıma gelerek bana teşekkür etti.” diye konuştu.  
Nevşehir’de dolandırıcıların hedefindeki yaşlı adamı son anda dolandırılmaktan kurtaran belediye otopark görevlisi ödüllendirildi.

 

Nevşehir’de dolandırıcıların hedefindeki yaşlı adamı son anda dolandırılmaktan kurtaran belediye otopark görevlisi ödüllendirildi.

 

Nevşehir’de geçtiğimiz gün Atatürk Bulvarı üzerinde meydana gelen olayda; Nevşehir Belediyesi Turizm ve Spor A.Ş otopark görevlisi Sercan Kulaçlı, bankadan çıkarak aracına binen yaşlı bir sürücüden otopark ücretini tahsil edeceği sırada sürücünün panik halindeki durumundan şüphelendi.

 

Yaşlı adam, yardıma ihtiyacı olup olmadığını soran otopark görevlisine kimlik bilgilerinin FETÖ terör örgütünün eline geçtiğini ve kendisini arayarak güvenlik görevlisi olarak tanıtan kişilerin 31 bin lira istediklerini belirterek bankadan çektiği parasını bu kişilere havale edeceğini söyledi.

 

Olaydan şüphelenen otopark görevlisi yaşlı adamın dolandırılabileceğini düşünerek durumu cadde üzerindeki trafik polislerine bildirdi.

Polislerin yaşlı adamla görüşmesi sonucu yaşlı adamı dolandırılmaktan kurtaran Kulaçlı, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran tarafından ödüllendirildi.

 

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcıları tarafından tebrik edilen Kulaçlı’ya, altın ödülü Başkan Yardımcısı Nafiz Dirikoç tarafından teslim edildi.

 

Dirikoç, “Otopark görevlisi genç kardeşimize örnek bir davranış sergilediği için teşekkür ediyoruz. Kendisi bir kamu görevlisi olmanın sorumluluğunu yerine getirmiş oldu. Dikkati sayesinde bir vatandaşımızın mağduriyet yaşamasını engelledi” dedi.

 

Otopark görevlisi Kulaçlı ise Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ve başkan yardımcılarına teşekkür etti. Kulaçlı, “Yaşlı amca aracına gelirken çok heyecanlıydı. Kendisinin rahatsızlanmış olabileceğini düşündüm. Yardım etmek için kendisiyle konuştuğumda ise titriyordu. Olayı anlattığında dolandırıcıların bir tuzağı olduğunu anladım. Hemen gözüme caddedeki trafik polisi çarptı ve yanına koşarak amcanın yanına çağırdım. Polisler olaya müdehale ederek amcanın parayı ATM’den göndermesini engelledi. Amca ise daha sonra yanıma gelerek bana teşekkür etti.” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.