MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Yerel Eşitlik Eylem Planı Toplantısı Yapıldı

GÜNCEL 09.08.2018 - 16:19, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Yerel Eşitlik Eylem Planı Toplantısı Yapıldı

Nevşehir Valiliği İl Kadın Hakları Koordinasyon Üst Kurulu toplantısı kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, esnaf odaları ve vakıfların katılımı ile valilik toplantı salonunda yapıldı.
  Toplantıda 2018-2023 Nevşehir Yerel Eşitlik Eylem Planı ve Nevşehir Yerel Eşitlik Stratejik Planı görüşüldü.   Toplumsal gelişmeye ivme kazandıran en önemli faktörlerden biri kadın erkek eşitliğini sağlamaktır. Bu, demokrasi, kalkınma ve barışın ön koşuludur. Kadın erkek eşitliği yaklaşımını yerel yönetim anlayışına yerleştirmek amacıyla Yerel Eşitlik Eylem Planı toplantısı valilik konferans salonunda Nevşehir Vali Vekili Ahmet Soley Başkanlığında yapıldı.   Toplantıya, Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Fatma Karipçin, İl Jandarma Komutan Vekili J.Albay Hüseyin Arslan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, daire müdürleri, Nevşehir Valiliği Eşitlik Birim Sorumlusu Şermin Açıkgöz katıldı.   Toplantıda; kadın – erkek eşitlik birimi sorumlusu Açıkgöz tarafından; Nevşehir Valiliği Eşitlik Birimi olarak yapılan faaliyetler okunarak çalışmalar anlatıldı.   Vali Vekili Soley, yerel hizmetlerin, kadınların sorun ve gereksinimlerine yönelik değerlendirmeler ve kurumlarda yürütülen çalışmaların toplumsal cinsiyet eşitliğine uygunluğu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.   Vali Yardımcısı Nevzat Sinan ise Planın amaçlarını anlatarak, yerelde kadın erkek eşitliğini gerçekleştirmeye yönelik kadınların yerel karar alma süreçlerine ve karar mekanizmalarına katılımlarını artırmak olduğunu kadınların gündelik yaşam koşullarını iyileştirici, yerel plan, program ve politika stratejilerini belirlemek ve bu stratejilerin uygulamasını sağlayacak yerel hizmet önerileri geliştirilerek bunun yanında yapılacak ve yapılmakta olan çalışmaların sürdürebilirliğini sağlayarak uygulamalarla ilgili cinsiyet eşitliğine uygun stratejiler geliştirip, kentte kadınlara yönelik yürütülecek çalışmalarda sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları, meslek kuruluşları arasında koordine sağlanacağını ifade etti.
Nevşehir Valiliği İl Kadın Hakları Koordinasyon Üst Kurulu toplantısı kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, esnaf odaları ve vakıfların katılımı ile valilik toplantı salonunda yapıldı.

 

Toplantıda 2018-2023 Nevşehir Yerel Eşitlik Eylem Planı ve Nevşehir Yerel Eşitlik Stratejik Planı görüşüldü.

 

Toplumsal gelişmeye ivme kazandıran en önemli faktörlerden biri kadın erkek eşitliğini sağlamaktır. Bu, demokrasi, kalkınma ve barışın ön koşuludur. Kadın erkek eşitliği yaklaşımını yerel yönetim anlayışına yerleştirmek amacıyla Yerel Eşitlik Eylem Planı toplantısı valilik konferans salonunda Nevşehir Vali Vekili Ahmet Soley Başkanlığında yapıldı.

 

Toplantıya, Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Fatma Karipçin, İl Jandarma Komutan Vekili J.Albay Hüseyin Arslan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, daire müdürleri, Nevşehir Valiliği Eşitlik Birim Sorumlusu Şermin Açıkgöz katıldı.

 

Toplantıda; kadın – erkek eşitlik birimi sorumlusu Açıkgöz tarafından; Nevşehir Valiliği Eşitlik Birimi olarak yapılan faaliyetler okunarak çalışmalar anlatıldı.

 

Vali Vekili Soley, yerel hizmetlerin, kadınların sorun ve gereksinimlerine yönelik değerlendirmeler ve kurumlarda yürütülen çalışmaların toplumsal cinsiyet eşitliğine uygunluğu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

Vali Yardımcısı Nevzat Sinan ise Planın amaçlarını anlatarak, yerelde kadın erkek eşitliğini gerçekleştirmeye yönelik kadınların yerel karar alma süreçlerine ve karar mekanizmalarına katılımlarını artırmak olduğunu kadınların gündelik yaşam koşullarını iyileştirici, yerel plan, program ve politika stratejilerini belirlemek ve bu stratejilerin uygulamasını sağlayacak yerel hizmet önerileri geliştirilerek bunun yanında yapılacak ve yapılmakta olan çalışmaların sürdürebilirliğini sağlayarak uygulamalarla ilgili cinsiyet eşitliğine uygun stratejiler geliştirip, kentte kadınlara yönelik yürütülecek çalışmalarda sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları, meslek kuruluşları arasında koordine sağlanacağını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.