Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

YKS'da Nevşehir’de 8 bin 214 aday ter dökecek

EĞİTİM 26.06.2020 - 14:36, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

YKS'da Nevşehir’de 8 bin 214 aday ter dökecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM) uyguladığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) Nevşehir’de 8 bin 214 üniversite adayı ter dökecek.
  Milyonlarca öğrencinin hayalini kurduğu üniversiteyi kazanabilmeleri için girdikleri YKS'ye artık sayılı saatler kaldı.   ÖSYM'nin açıkladığı verilere göre bu yıl 2 milyon 433 bin 219 kişi, 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacak sınavlar için başvuruda bulundu. Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyada etkisini gösteren yeni tip korona virüs (kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl uygulanacak merkezi sınavlar için yeni kararlar alınmıştı. Korona virüs Bilim Kurulunun tavsiyesi üzerine Liselere Giriş Sınavı (LGS) her öğrencinin kendi okullarında sınava gireceği şekilde uygulandı. Fakat YKS'de bu durum söz konusu olmayacak.   ÖSYM tarafından düzenlenen YKS için üniversite adayları daha önceden belirlenen okullarda sınava girecek. Bu kapsamında Nevşehir il genelinde ÖSYM tarafından 35 okulda 8 bin 214 öğrenci üniversite adayı ter dökecek.  
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM) uyguladığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) Nevşehir’de 8 bin 214 üniversite adayı ter dökecek.

 

Milyonlarca öğrencinin hayalini kurduğu üniversiteyi kazanabilmeleri için girdikleri YKS'ye artık sayılı saatler kaldı.

 

ÖSYM'nin açıkladığı verilere göre bu yıl 2 milyon 433 bin 219 kişi, 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacak sınavlar için başvuruda bulundu. Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyada etkisini gösteren yeni tip korona virüs (kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl uygulanacak merkezi sınavlar için yeni kararlar alınmıştı. Korona virüs Bilim Kurulunun tavsiyesi üzerine Liselere Giriş Sınavı (LGS) her öğrencinin kendi okullarında sınava gireceği şekilde uygulandı. Fakat YKS'de bu durum söz konusu olmayacak.

 

ÖSYM tarafından düzenlenen YKS için üniversite adayları daha önceden belirlenen okullarda sınava girecek. Bu kapsamında Nevşehir il genelinde ÖSYM tarafından 35 okulda 8 bin 214 öğrenci üniversite adayı ter dökecek.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.