Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

YSK Seçim Takvimini Açıkladı

SİYASET 27.04.2018 - 08:08, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

YSK Seçim Takvimini Açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu, 24 Haziran 2018 Pazar Günü yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri ile ilgili takvimi tamamladı. 30 Nisan'da başlayan seçim takviminde cumhurbaşkanı adaylığı ve ittifak için de son tarihler belli oldu
  Yüksek Seçim Kurumu (YSK) tarafından 24 Haziran Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27.Dönem Milletvekilliği seçimleri öncesinde seçim takvimini açıkladı. YSK tarafından açıklanan seçim takvimi şu şekilde;    30 NİSAN: Seçimin başlangıç tarihi   1 MAYIS: Cumhurbaşkanı adaylığı için başvuruların başlayacağı tarih   5 MAYIS: Siyasi partilerin cumhurbaşkanı adaylığı için son başvuru günü.   6 MAYIS: Siyasi partilerin ittifak protokolünü YSK'ya teslim etmesi için son gün.   7 MAYIS: Siyasi partilerce aday gösterilen Cumhurbaşkanı adaylarının bilgi ve belge eksikliklerini tamamlamasının son günü.     9 MAYIS: Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerden başvuruları kabul edilenler için seçmenler tarafından teklifte bulunulmasının son günü.   10 MAYIS: Cumhurbaşkanı geçici aday listesinin Resmî Gazete'de yayımlanması ve itirazların başlangıcı.; 11 MAYIS: Cumhurbaşkanı geçici aday listesine yapılacak itirazların son günü.   13 MAYIS: Cumhurbaşkanı kesin aday listesinin Resmî Gazete'de yayımlanması. Cumhurbaşkanı Seçimi Propaganda döneminin başlangıcı   14 MAYIS: Cumhurbaşkanı adaylarının birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için Yüksek Seçim Kurulunda kura çekiminin yapılması ve ilânı.   17 MAYIS: Sandık bölgesi askı listeleri ile Yurt Dışı Seçmen Kütüğünde askı süresi içinde yapılan değişikliklere itirazların son günü.   18 MAYIS: İttifak yapan siyasi partilerin ittifaktan vazgeçmelerinin son günü.   19 MAYIS: Yapılan itirazların, il seçim kurullarınca kesin olarak karara bağlanması. İttifaktan vazgeçen siyasi parti/partiler olması halinde, ittifak içerisinde kalan diğer siyasi partilerin ittifak protokolünde değişiklik yapmaları veya ittifaktan vazgeçtiklerini bildirmelerinin son günü.   20 MAYIS: İttifakların ve siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi ile ilgili olarak Yüksek Seçim Kurulunca kura çekilmesi ve ilânı.   21 MAYIS: Bağımsız milletvekili adaylığı için il seçim kurullarına başvurunun son günü.   22 MAYIS: Yurt içi ve yurt dışı seçmen kütüklerinin kesinleştirilmesi ve oy kullanılacak sandıkların belirlenmesi.   27 MAYIS: Geçici aday listelerine karşı ilgili il seçim kurullarına yapılacak itirazların incelenmesinin ve karara bağlanmasının son günü.   30 MAYIS: Siyasi partilerin seçim çevreleri itibariyle milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adayların radyo, televizyon, Resmî Gazete ve illerde ilânı.   2 HAZİRAN: Yurt içi sandık kurulu üyelerinin SEÇSİS’e girilmesine başlanması   7 HAZİRAN: Gümrük kapılarında ve yurtdışında oy verme işlemine başlanması.   14 HAZİRAN: Seçim yasaklarının bir kısmı başlıyor.   17 HAZİRAN: Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlıyor, seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı tamamlanıyor.   19 HAZİRAN: Yurtdışı oy verme işlemi sona eriyor.   23 HAZİRAN: Seçim propagandası 18.00 itibarıyla bitiyor.   24 HAZİRAN: Oy verme günü. Seçim yasakları 24.00 itibarıyla sona eriyor.  
Yüksek Seçim Kurulu, 24 Haziran 2018 Pazar Günü yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri ile ilgili takvimi tamamladı. 30 Nisan'da başlayan seçim takviminde cumhurbaşkanı adaylığı ve ittifak için de son tarihler belli oldu

 

Yüksek Seçim Kurumu (YSK) tarafından 24 Haziran Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27.Dönem Milletvekilliği seçimleri öncesinde seçim takvimini açıkladı. YSK tarafından açıklanan seçim takvimi şu şekilde; 

 

30 NİSAN: Seçimin başlangıç tarihi

 

1 MAYIS: Cumhurbaşkanı adaylığı için başvuruların başlayacağı tarih

 

5 MAYIS: Siyasi partilerin cumhurbaşkanı adaylığı için son başvuru günü.

 

6 MAYIS: Siyasi partilerin ittifak protokolünü YSK'ya teslim etmesi için son gün.

 

7 MAYIS: Siyasi partilerce aday gösterilen Cumhurbaşkanı adaylarının bilgi ve belge eksikliklerini tamamlamasının son günü.

 

 

9 MAYIS: Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerden başvuruları kabul edilenler için seçmenler tarafından teklifte bulunulmasının son günü.

 

10 MAYIS: Cumhurbaşkanı geçici aday listesinin Resmî Gazete'de yayımlanması ve itirazların başlangıcı.;



11 MAYIS: Cumhurbaşkanı geçici aday listesine yapılacak itirazların son günü.

 

13 MAYIS: Cumhurbaşkanı kesin aday listesinin Resmî Gazete'de yayımlanması. Cumhurbaşkanı Seçimi Propaganda döneminin başlangıcı

 

14 MAYIS: Cumhurbaşkanı adaylarının birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için Yüksek Seçim Kurulunda kura çekiminin yapılması ve ilânı.

 

17 MAYIS: Sandık bölgesi askı listeleri ile Yurt Dışı Seçmen Kütüğünde askı süresi içinde yapılan değişikliklere itirazların son günü.

 

18 MAYIS: İttifak yapan siyasi partilerin ittifaktan vazgeçmelerinin son günü.

 

19 MAYIS: Yapılan itirazların, il seçim kurullarınca kesin olarak karara bağlanması. İttifaktan vazgeçen siyasi parti/partiler olması halinde, ittifak içerisinde kalan diğer siyasi partilerin ittifak protokolünde değişiklik yapmaları veya ittifaktan vazgeçtiklerini bildirmelerinin son günü.

 

20 MAYIS: İttifakların ve siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi ile ilgili olarak Yüksek Seçim Kurulunca kura çekilmesi ve ilânı.
 


21 MAYIS: Bağımsız milletvekili adaylığı için il seçim kurullarına başvurunun son günü.

 

22 MAYIS: Yurt içi ve yurt dışı seçmen kütüklerinin kesinleştirilmesi ve oy kullanılacak sandıkların belirlenmesi.

 

27 MAYIS: Geçici aday listelerine karşı ilgili il seçim kurullarına yapılacak itirazların incelenmesinin ve karara bağlanmasının son günü.

 

30 MAYIS: Siyasi partilerin seçim çevreleri itibariyle milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adayların radyo, televizyon, Resmî Gazete ve illerde ilânı.

 

2 HAZİRAN: Yurt içi sandık kurulu üyelerinin SEÇSİS’e girilmesine başlanması

 

7 HAZİRAN: Gümrük kapılarında ve yurtdışında oy verme işlemine başlanması.

 

14 HAZİRAN: Seçim yasaklarının bir kısmı başlıyor.

 

17 HAZİRAN: Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlıyor, seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı tamamlanıyor.

 

19 HAZİRAN: Yurtdışı oy verme işlemi sona eriyor.

 

23 HAZİRAN: Seçim propagandası 18.00 itibarıyla bitiyor.

 

24 HAZİRAN: Oy verme günü. Seçim yasakları 24.00 itibarıyla sona eriyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.