MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Zorlu Sınavın En Başarılı Öğrencisi Kardelen Koleji Öğrencisi Cesur Akün Oldu

EĞİTİM 05.06.2018 - 10:01, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Zorlu Sınavın En Başarılı Öğrencisi Kardelen Koleji Öğrencisi Cesur Akün Oldu

Nevşehir’in Lider Eğitim Kurumu olan Özel Kardelen Koleji öğrencileri hafta sonu yapılan Liselere Geçiş Sınavının en iyi sonucuna ulaştılar.
  Son yılların en zor sınavı olarak tanımlanan LGS’de tüm sorulara doğru cevap veren öğrenci bulunmazken şuana kadar bilinen en iyi sonucu Özel Kardelen Ortaokulu öğrencisi Cesur Akün elde etti. Özellikle sayısal bölümde, zorluk derecesi yüksek, üst düzey sorular bulunuyordu. Türkiye genelinde beklentilerin çok altında sonuçlar alınırken en iyi dereceleri yine Kardelen Ortaokulu öğrencileri ulaştı.   Kardelen Koleji Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Cesur Akün, 90 sorudan 88’ini doğru cevaplayarak ilimizde en iyi sonucu ulaşan öğrenci oldu. Henüz resmi açıklamalar bulunmazken Cesur Akün’ün İl Birincisi olmasına keskin gözü ile bakılıyor. Son yıllarda büyük başarı gösteren Kardelen Ortaokulu çok sayıda öğrencisini Fen Liselerine yerleştirmesiyle de dikkat çekiyor.   2015-2016 öğretim yılında da İlimizde tek tam puan alarak derece elde eden Hüseyin Kaan Özdemir de Kardelen Koleji öğrencisiydi. Aynı yıl sınava katılan 76 öğrenciden 61’ini Fen Liselerine yerleştiren Kardelen Ortaokulu geçen yıl da 103 öğrencisinden 79 öğrencisini Fen Liseleri ve aynı puan aralığındaki okullara yerleştirerek TEOG sınavlarında da adından söz ettirmişti. Kardelen Koleji İlköğretim Müdürü Faruk Çamcı çok sayıda öğrencilerinin Ankara, Kayseri, Nevşehir ve çevre illerin Fen Liselerinin puanlarını tutmasına rağmen Kardelen Kolejini tercih ettiklerini belirterek şunlara değindi. “Cesur ile birlikte sıralamaya girecek çok sayıda öğrencilerimiz var. Sınav sistemi değişikliklerinde uygulamaya konulan ilk sınavın her zaman böyle şaşırtıcı sonuçlar doğurduğunu bildirdiğimiz için öğrencilerimizi her şart göre hazırladık. Ağır bir sınav olmasına rağmen öğrencilerimiz ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Öğrencilerimizin önemli bir kısmının ilimiz ve ülke geneli sıralamasında en iyi yerlerde olacağına inanıyorum.”   Sınavın zorlu geçeceğini bildiklerini bununla birlikte büyük başarı göstereceklerine inançlarının tam olduğunu vurgulayan Kardelen Koleji İlköğretim Müdürü Faruk Çamcı; “ Öğrencilerimizi kutluyorum, onların başarılarında büyük paya sahip olan öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum” dedi.
Nevşehir’in Lider Eğitim Kurumu olan Özel Kardelen Koleji öğrencileri hafta sonu yapılan Liselere Geçiş Sınavının en iyi sonucuna ulaştılar.

 

Son yılların en zor sınavı olarak tanımlanan LGS’de tüm sorulara doğru cevap veren öğrenci bulunmazken şuana kadar bilinen en iyi sonucu Özel Kardelen Ortaokulu öğrencisi Cesur Akün elde etti. Özellikle sayısal bölümde, zorluk derecesi yüksek, üst düzey sorular bulunuyordu. Türkiye genelinde beklentilerin çok altında sonuçlar alınırken en iyi dereceleri yine Kardelen Ortaokulu öğrencileri ulaştı.

 

Kardelen Koleji Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Cesur Akün, 90 sorudan 88’ini doğru cevaplayarak ilimizde en iyi sonucu ulaşan öğrenci oldu. Henüz resmi açıklamalar bulunmazken Cesur Akün’ün İl Birincisi olmasına keskin gözü ile bakılıyor. Son yıllarda büyük başarı gösteren Kardelen Ortaokulu çok sayıda öğrencisini Fen Liselerine yerleştirmesiyle de dikkat çekiyor.

 

2015-2016 öğretim yılında da İlimizde tek tam puan alarak derece elde eden Hüseyin Kaan Özdemir de Kardelen Koleji öğrencisiydi. Aynı yıl sınava katılan 76 öğrenciden 61’ini Fen Liselerine yerleştiren Kardelen Ortaokulu geçen yıl da 103 öğrencisinden 79 öğrencisini Fen Liseleri ve aynı puan aralığındaki okullara yerleştirerek TEOG sınavlarında da adından söz ettirmişti. Kardelen Koleji İlköğretim Müdürü Faruk Çamcı çok sayıda öğrencilerinin Ankara, Kayseri, Nevşehir ve çevre illerin Fen Liselerinin puanlarını tutmasına rağmen Kardelen Kolejini tercih ettiklerini belirterek şunlara değindi. “Cesur ile birlikte sıralamaya girecek çok sayıda öğrencilerimiz var. Sınav sistemi değişikliklerinde uygulamaya konulan ilk sınavın her zaman böyle şaşırtıcı sonuçlar doğurduğunu bildirdiğimiz için öğrencilerimizi her şart göre hazırladık. Ağır bir sınav olmasına rağmen öğrencilerimiz ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Öğrencilerimizin önemli bir kısmının ilimiz ve ülke geneli sıralamasında en iyi yerlerde olacağına inanıyorum.”

 

Sınavın zorlu geçeceğini bildiklerini bununla birlikte büyük başarı göstereceklerine inançlarının tam olduğunu vurgulayan Kardelen Koleji İlköğretim Müdürü Faruk Çamcı; “ Öğrencilerimizi kutluyorum, onların başarılarında büyük paya sahip olan öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.