Uzer Sarrafiye ile 10 Mayıs Cuma Nevşehir’de günün özeti

 

Uzer Sarrafiye’nin katkılarıyla 10 Mayıs Cuma günü Nevşehir’de yaşanan tüm gelişmeleri kısaca sizler için derledik.

- Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince hırsızlık suçlarından toplam 29 yıl hapis cezası ile aranan firari yakalandı.

- Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, belediye ekiplerinin mahallelerdeki çalışma alanlarında incelemelerini sürdürüyor.

- Nevşehir Belediyesi Güzel Sanatlar Merkezi’nde çocuk, genç ve yetişkinler için “Karakalem Resim Kursu” açılacak.

- İstanbul’da bir okul müdürünün öğrencisi tarafından öldürülmesi sonrasında tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir’de de bugün öğretmenler iş bırakma eylemi düzenlerken Nevşehir Lisesi öğrencileri de öğretmenlerine destek oldu.

- AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı, İsrail tarafından Gazze’de katledilen anneleri Anneler Günü dolayısıyla 81 ilde eş zamanlı olarak anıp, katliama dikkat çekti.

- Nevşehir Belediyesi’nin Otolife Dergisi iş birliği ile düzenleyeceği 1. Nevşehir Oto Show etkinliği 13 Mayıs Pazartesi günü başlıyor.

- Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nar Caddesi üzerinde işyerleri bulunan esnafları ziyaret etti.

- Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, “Engel, zihinde ve bedende değil ruhtadır. Allah ruhsal engelli eylemesin bizi. Bedensel engel sadece fiziki bir durum ama ruhunuz, vicdanınız engelliyse sıkıntı orada. Allah bizi vicdan ve ruh engellilerden eylemesin.” dedi.

- Kamu ve özel sektör temsilcilerinin öğrencilerle bir araya geldiği İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Kariyer Günü Oktay Sinanoğlu Konferans Salonunda yapıldı.

- Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

- Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi üyeleri Türk Eğitim Sen Genel Merkezinin ülke genelinde aldığı İş bırakma eylemiyle bugün okullara gitmediler Nevşehir Valiliği Atatürk Anıtı önünde yaklaşık bin eğitim çalışanı toplanarak tarihi bir kalabalıkla eylem gerçekleştirdiler.

- Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Teyfik Ölmez ve yönetim kurulu üyeleri Nevşehir Valisi Ali Fidan’ı ziyaret etti.