Uzer Sarrafiye ile 14 Haziran Cuma Nevşehir’de günün özeti

 

- TFF 3.Lig 2.Grupta mücadele edecek olan Nevşehir Belediyespor’da taraftarlar yeni ve güçlü bir yönetim ile şampiyonluğa inanırken mevcut yönetimin sürekli kavgacı tutumu ise büyük tepkilere neden oluyor.

- Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından 2024 yılı Adli ve İdari Yargı Ana kararnamesi yayınlanırken Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atandı.

- Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından 2024 yılı Adli ve İdari Yargı Ana kararnamesi yayınlanırken Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı görevine Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Ali Karakoca atandı.

- Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından 2024 yılı Adli ve İdari Yargı Ana kararnamesi yayınlanırken Nevşehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Abdullah Taştan, Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevine atandı.

- Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından 2024 yılı Adli ve İdari Yargı Ana kararnamesi yayınlanırken yayımlanan kararname ile Nevşehir’de görev yapmakta olan 15 hakim ve 14 savcının başka şehirlere tayini çıktı.

- Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından 2024 yılı Adli ve İdari Yargı Ana kararnamesi yayınlanırken yayımlanan kararname ile Nevşehir’e 12 savcı ve 11 hakim atandı.

- 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı bugün düzenlenen karne töreni ile sona ererken Nevşehir’de 59 bin 369 öğrenci karne alarak yaz tatiline başladı.

- Nevşehir Valisi Ali Fidan, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının bugün sona ermesi dolayısıyla öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

- Esnaf ve Sanatkâra usulsüz kredi kullandırarak kamuyu zarara uğratan Gülşehir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Eski Başkanı ve kooperatif müdürü başta olmak üzere yapılan operasyonla 15 şahıs gözaltına alındı. 

- Nevşehir Valisi Ali Fidan, karne sevincini kendisiyle paylaşmak isteyen 5.sınıf öğrencisi Elif Duru Öndegelen’e sürpriz yaparak doğum gününü kutladı.

- Nevşehir Valisi Ali Fidan, Pençe Kilit Harekat Bölgesi’nde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş’ın ailesini ziyaret etti.

- Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7.Bölge Müdürlüğü tarafından bu akşam saatlerinde başlayacak olan gök gürültülü kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.