NEVÜ Rektör Aktekin ile can çekişmeye devam ediyor

 

URAP tarafından her eğitim öğretim yılında üniversitelerin sıralaması açıklanırken Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Prof. Semih Aktekin ile hüsrana uğramaya devam ediyor. Türkiye’de bulunan 188 üniversite arasında yapılan çalışmalara göre Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi geçen yıl oranla 1 basamak yükselerek 109.sıraya yükseldi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in göreve gelmesinin ardından akademisyenlere yapılan mobinglerin ardından akademisyenlerin tek tek NEVÜ’yü terk ederken üniversitenin ise gerilemesine adeta çanak tuttu. NEVÜ’de yaşanan huzursuzluklarla beraber üniversiteler arasında da gerileme yaşanırken Rektör Aktekin’in bu duruma engel olmak için çalışmak yerine üniversitede görev yapan akademisyenler ile uğraşmaya devam etmesi ise Aktekin’nin Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ni değil koltuğunu düşündüğü söylemleri de her geçen gün artarak devam ediyor.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ni sahipsiz bırakmaya devam eden Nevşehir’in siyasileri ve sivil toplum kuruluşları ise bu durum karşısında sessiz kalmaya devam etmesi Nevşehir kamuoyunca tepkilere neden oluyor.