Uzer Sarrafiye ile 30 Temmuz Salı Nevşehir’de günün özeti

 

- Kaymakamlar Kararnamesi sonrasında Artuklu Kaymakamı iken Ürgüp Kaymakamı olarak atanan Mesut Tabakcıoğlu görevine başladı.

- ORC Araştırma Şirketi tarafından 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından ilk kez belediye başkanları memnuniyet anketi yapılırken Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı yüzde 56,7 memnuniyet oranı ile 4.sırada yer aldı.

- TFF 3.Lig 2.Grupta mücadele edecek olan Nevşehir Belediyespor’un amatör yönetimi ile taraftarlar arasında gerilim her geçen gün artarken Meterisliler bir kez daha yönetimi istifaya davet etti.

- Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, her gün şehrin farklı noktalarında esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelmeyi sürdürüyor.

- Nevşehir'de faaliyetlerini sürdüren Doğa Tohumculuk ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasında 91 basamak yükselerek 312.sırada yer aldı.

- Nevşehir Belediyesi ekipleri tarafından kapalı pazaryeri ve semt pazarlarının kurulduğu alanlar her hafta düzenli olarak temizlenerek dezenfekte ediliyor.

- Nevşehir Valiliği Konferans Salonunda Vali Ali Fidan başkanlığında 3-11 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan Kültür Yolu Festivali değerlendirme toplantısı yapıldı.

- Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, evlenecek çiftlere destek olmak amacıyla ‘Düğün Salonu Bizden İkram Sizden’ projesini hayata geçirdiklerini duyurdu.

- Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Nevşehir Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt ve Nevşehir Fırıncılar Odası Başkanı Caner Erdoğan Nevşehir Valisi Ali Fidan’ı makamında ziyaret ederek, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan ; Nevşehir Fırıncılar ve Unlu Mamuller Perakende Satıcıları Esnaf Odası adına Coğrafi İşaret Tescili alınan ilimize özgü Nevşehir Tahinli Simidinin Tescil Belgesini takdim ettiler.

- Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Doğa Kampı’ çocuklar ve gençler tarafından büyük ilgi gördü. Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’nde 40 çocuk ve gencin misafir edildiği kamp programında katılımcılar doğa ile iç içe keyifli bir gün geçirdi.

- Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Paris 2024 boks branşında son 16 turuna yükselmeyi başaran Nevşehirli milli sporcu Esra Yıldız Kahraman’ı tebrik etti.

-Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, Artuklu Kaymakamlığı’ndan Ürgüp Kaymakamlığı görevine atanan ve Ürgüp’teki görevine başlayan Kaymakam Mesut Tabakçıoğlu’nu makamında ziyaret ederek, “Ürgüp’e Hoş geldiniz.” Dedi.