Uzer Sarrafiye ile 26 Ağustos Pazartesi Nevşehir’de günün özeti

 

- İki dönemdir Acıgöl ilçesine bağlı Karapınar Belediye Başkanı olarak seçilen Yasin Güneş "Amacımız ilk başladığımız günden bugüne Karapınar'ı geliştirmek, büyütmek ve daha da yaşanır bir hale getirmek için çalışıyoruz" dedi.

- Gülşehir’de 1989-2009 yılları arasında Gülşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Erol Ünlüsoy vefat etti.

- Nevşehir merkez ilçeye bağlı Nar kasabasında bulunan 12 parkta yenileme çalışmaları gerçekleştirdi.

- Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonrasında 1 kişi hayatını kaybederken 4 kişi ise yaralandı.

- Kapadokya Üniversitesinin kurucusu Alev Alatlı Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından 2008 yılında başlatılan “Temel Metinler Projesi”nin dördüncü etabı tamamlandı. Bu etap kapsamında Bize Yön Veren Metinler altıncı ve yedinci ciltleri T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla okuyucular ile buluşuyor.

- Nevşehir Valisi Ali Fidan başkanlığında İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı.

- Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinin geleceğine sahip çıkmak ve güzelleştirmek adına kurulan Kapadokya Alan Başkanlığı kurulduğu ilk günden beri sadece yıkımlar yapması bölge adına bir şey yapmaması dikkatlerden kaçmadı.

- Kardelen Eğitim Kurumları oryantasyon haftası büyük bir coşku ile başladı. Kardelen Koleji bünyesi psikolojik danışmanlık ve rehberlik servisi koordinesinde planlanan 2 hafta boyunca devam edecek olan veli ve öğrenci oryantasyon programı 26 Ağustos 2024 pazartesi günü anaokulu 1. ve 5. sınıflar ile başladı.

- Kardelen Eğitim Kurumları 2024-2025 eğitim öğretim yılı okul öncesi ve 1.sınıf lansman toplantıları başladı.

- Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada yapılan çalışmalarda 22 kişi gözaltına alınırken adliyeye sevk edilen 2 kişi tutuklandı.

- Epilepsi hastası 21 yaşındaki Nevşehirli Gökçen Ayyüce Yıldıran, yeni çıkarttığı ‘Gölge’ isimli kitabının ilk baskısını Belediye Başkanı Rasim Arı’ya hediye etti.

- Nevşehir Özel Kardelen koleji İlköğretim Okulu’nda 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesinde 8.sınıflar öğrenci veli toplatışı yapıldı.

- Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde bulunan Aşk Vadisi’nde yerli ve yabancı turistlerin attıkları alkol şişeleri ve çöpler büyük tepkilere neden oldu.