Uzer Sarrafiye ile 2 Eylül Pazartesi Nevşehir’de günün özeti

 

- Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen ve 20 Temmuz'da başlayan adli tatil sona erdi. 2024-2025 adli yılı bugün başladı.

- Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, okul öncesi ve ilkokul 1'inci sınıf öğrencileri için hazırlanan uyum programı bugün başladı.

- Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre Nevşehir’de bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

- Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından kaçak yapılarla mücadele devam ederken Ürgüp Üç Güzeller mevkiinde bulunan yaklaşık 21 dükkan yıkıldı.

- Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince aranan şahıslarına yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 21 kişi yakalanarak gözaltına alınırken adliyeye sevk edilen 17 kişi tutuklandı.

- Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde kaçak yapılar Kapadokya Alan Başkanlığı’nca tek tek yıkılırken Nevşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde ise kaçak yapılarla kim mücadele edecek?

- Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasına (NTSO) iade-i ziyarette bulundu.

- Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) değerlendirmesini başarıyla tamamladı. Hastane, bu yılki değerlendirmede puanını 93,25'e yükseltmeyi başardı.

- Nevşehir Belediyesi tarafından 5 Eylül 2024 Perşembe günü, Kahveci Dağı’nda Uçurtma Şenliği düzenlenecek.

- Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu ile mücadele kapsamında sonra bir haftada yapılan çalışmalarda 19 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

- Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde polis ekiplerince şüpheli araç içerisinde yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tabanca ve 13 adet fişek ele geçirildi.

- Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde bulunan Kızılçukur Vadisi’nde bulunan kaçak yapılar, Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından yıkıldı.

- Nevşehir’de görev yapan gazetecilerin Nevşehir gündemini değerlendireceği “Nevşehir Günlüğü” yakında canlı olarak Lale Haber sosyal medya hesaplarından yayınlanacak.