Uzer Sarrafiye ile 16 Eylül Pazartesi Nevşehir’de günün özeti

 

- Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde bir otelde kalan 61 yaşındaki Tayvanlı turist odasında ölü bulundu.

- Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde bir inşaatın 2.katından düşen Suriye uyruklu bir kişi yaralandı.

- AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, Gazeteci Coşkun Sağlamdin’in hazırlayıp sunduğu “Nevşehir Konuşuyor” programının canlı yayın konuğu olacak.

- Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde olumsuz hava şartları nedeniyle bu sabah sıcak hava balon turları iptal edildi.

- Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, 19 Eylül 2024 Perşembe günü gençler için Dolunay Yürüyüşü düzenlenecek.

- Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Ağustos ayında 16 bin 206 araç kontrolü yapılırken 923 araç sürücüsüne 3 milyon 620 bin 803 lira para cezası kesildi.

- AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, çevre yolunun proje ihalesinin 19 Eylül Perşembe günü yapılacağı müjdesini verdi.

- Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 22 kişi yakalanırken adliyeye sevk edilen 10 kişi tutuklandı.

- Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Kaymaklı beldesinde jandarma ekiplerince 3 bin 20 adet doldurulmuş makaron ve 3 kilogram kıyılmış tütün ele geçirildi.

- Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde jandarma ekiplerince uyuşturucu ile mücadele kapsamında yakalanan şüpheli 1 kişi sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

- Nevşehir Valisi Ali Fidan başkanlığında İl Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme toplantısı yapıldı.

- Nevşehir’de Haberin Merkezi www.lalehaber.com internet gazetesinin Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan kaçak yapı ile ilgili haberine Organize Sanayi Bölgesi yönetimin halen cevap vermemesi dikkatlerden kaçmadı.

- AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan beraberinde Ziraat Oda Başkanları ile birlikte Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı’yı ziyaret etti.

- Nevşehir Belediyesi Güzel Sanatlar Merkezi’nde öğrenciler için ücretsiz olarak ‘Resim Sanat Eğitimi Yağlı Boya’ kursu açılacak.

-Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu ile mücadele kapsamında son bir hafta içerisinde çok sayıda uyuşturucu ele geçirilirken 22 şüpheli gözaltına alındı.