Uzer Sarrafiye ile 16 Ekim Çarşamba Nevşehir’de günün özeti

 

- Nevşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan Kabak Çekirdeği Festivali, hafta sonu Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi bahçesinde yapılacak. Festivalde vatandaşlara kabak çekirdeği, kuru fasulye ve pilav ikramlarında bulunulacak.

- Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Nevşehir’e 17 Ekim Perşembe gününden itibaren hava sıcaklıkları hissedilebilir derecede düşecek.

- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Nevşehir merkezli 5 ilde düzenlenen yasadışı bahis operasyonunda 10’u üniversite öğrencisi olmak üzere 15 şüpheli gözaltına alındı.

- Gazeteci Coşkun Sağlamdin tarafından hazırlanıp sunulan “Nevşehir Konuşuyor” programının bu akşamki canlı yayın konuğu Yavuz Ağıralioğlu tarafından Nevşehir İl Başkanlığı görevine atanan Umut Ergül olacak.

- Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM)’nde, açılacak olan A1 seviye Almanca kursu için kayıtlar başladı.

- Nevşehir Belediyesi, Belediye Başkanı Rasim Arı tarafından ‘Temiz Şehir Nevşehir’ sloganıyla başlatılan mahallelerdeki temizlik ve hizmet seferberliğini sürdürüyor. Belediye ekipleri kampanya çerçevesinde bugün Bekdik Mahallesi TOKİ 4 ve 5. Etap çevresinde yoğun bir çalışma yürüttü.

- Nevşehir’in kurucusu, Sadrazam Damat İbrahim Paşa’yı vefatının 293.yıl dönümünde, rahmetle anıyoruz.

- Göreme Belediyesi tarafından yapılan başvurular sonucu Kapadokya At ve Atçılık Kültürü Festivali ve Kapadokya Geleneksel Yemek Yarışması Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde patentlendi.

- Nevşehir’in en büyük camisi olarak ibadete açılan Hacı Süleyman Köybaşı Nevşehir Külliye Caminin etrafı Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından sıcak asfalt yapıldı.

- Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, Ürgüp Belediye Başkanlığı görevine başlamasının ardından aradan geçen 6 aylık zamanda Ürgüp Belediyesi’nin 28 milyon borcu azaldığını açıkladı.